Connect with us

SPECIAL EDITIONS

ΤΕΕ/ΤΚΜ: Νέα διαδικασία συμμετοχής για το πρόγραμμα άνεργων μηχανικών

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Κτίριο ΤΕΕ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας

Ενεργοποιείται εκ νέου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΤΕΕ/ΤΚΜ για άνεργους μηχανικούς, λόγω της μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού ωφελουμένων

Η νέα προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ», με ΟΠΣ 5030505 λήγει την Παρασκευή, 11/10/2019 και ώρα 24:00, ενώ η προθεσμία υποβολής των εντύπων αιτήσεων στα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μεγάλου Αλεξάνδρου 49,  Θεσσαλονίκη) λήγει την Παρασκευή, 11/10/2019 και ώρα 14:00

Η Παρασκευή, 06/09/2019, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, ισχύει για  όλες τις σχετικές αναφορές του άρθρου 7 της Πρόσκλησης

Νέα προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών που πιστοποιούν τα όσα δηλώθηκαν στην ηλεκτρονική αίτηση μέχρι  την Παρασκευή, 18/10/2019, και ώρα 14:00.

Τα δικαιολογητικά μπορούν να κατατίθενται σε όλη τη διάρκεια της προθεσμίας μέχρι τις 18/10/2019.

– Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση και δικαιολογητικά δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

– Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση μπορούν να αξιοποιήσουν τη νέα προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών.

Το πρόγραμμα που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» αφορά στην «ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας σε άνεργους νέους επιστήμονες πολυτεχνικών και τεχνολογικών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση του brain drain, στις περιοχές παρέμβασης των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητ. Εν. Θεσ/κης».

Αναλυτικά περιλαμβάνει:

1. Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με περιεχόμενο τη διερεύνηση αναγκών, τον προσωπικό και επαγγελματικό απολογισμό, την υποστήριξη προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, προκειμένου οι ωφελούμενο να βοηθηθούν στην ανάπτυξη και επεξεργασία ατομικού σχεδίου δράσης.

2. Προγράμματα κατάρτισης σε οριζόντιες δεξιότητες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, καθώς και σε εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα.

3. Πιστοποίηση από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ σε εξειδικευμένα ή οριζόντια αντικείμενα, ανάλογα με το περιεχόμενο των προγραμμάτων κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες.

4. Εξειδικευμένη συμβουλευτική επιχειρηματικότητας. Η συμβουλευτική αυτή παρέχεται μέσω ατομικών συνεδριών, στόχο των οποίων αποτελεί η υποστήριξη των ωφελουμένων ώστε να μπορούν να εκπονούν τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5 €/ώρα), συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών (6,45%) και λοιπών κρατήσεων, βάσει των όρων που αναφέρονται στην Ενότητα 4 της παρούσας.

Ως περιοχή εφαρμογής ορίζεται η περιοχή της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης (όπως εγκρίθηκε με την υπ.αρ. 3386/26-6-2018 Απόφαση Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας) που περιλαμβάνει:

– Το σύνολο της έκτασης των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά

– Τη Δ.Ε. Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

– Τη ΔΚ Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Με την παρούσα πρόσκληση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι δυνητικά ωφελούμενοι της Πράξης, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στη Δράση.

Επαναλαμβάνουμε, ότι οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν φροντίσει προηγουμένως για την εγγραφή τους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος, μπορείτε να δείτε στο site του προγράμματος, εδώ.

image_pdfimage_print

SPECIAL EDITIONS

Spitogatos: Οι 10 χώρες με τις περισσότερες αναζητήσεις αγοράς ακινήτου στην Ελλάδα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ακίνητα στην Αθήνα

Μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύουν δυνητικοί αγοραστές από όλο τον κόσμο, καθώς οι χαμηλές τιμές των ακινήτων, η χρυσή βίζα και η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως τόπος διαμονής, αποτελούν σημαντικούς πόλους έλξης. Ο Spitogatos παρουσιάζει τη λίστα με τις χώρες του εξωτερικού από τις οποίες προέρχονται οι περισσότερες αναζητήσεις αγοράς ακινήτου στην Ελλάδα.

Πρώτοι στη λίστα είναι οι κάτοικοι της Αμερικής οι οποίοι αναζητούν κατοικίες κυρίως στη Σαντορίνη, τη Γλυφάδα και τη Μύκονο. Δεύτεροι οι Γερμανοί οι οποίοι «ανιχνεύουν» την αγορά ακινήτων της Βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Καλαμαριά και την Καβάλα, ενώ οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου ενδιαφέρονται περισσότερο για τη Ρόδο, τη Γλυφάδα και το Κολωνάκι.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν:

– Οι Ολλανδοί, με προτίμηση στις περιοχές του Μετς – Καλλιμάρμαρο, Παγκράτι, Νέου Κόσμου,

– Οι Κινέζοι για Τήνο, Κηφισιά και Γλυφάδα,

– Οι Γάλλοι με ενδιαφέρον σε Πάρο, Σύρο και την περιοχή Κολωνακίου- Λυκαβηττού,

– Οι Αυστραλοί, με προτίμηση σε Γλυφάδα, Καλαμάκι και Σαντορίνη,

– Οι Σουηδοί για Ρόδο, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Βόλο,

– Οι Βούλγαροι με ενδιαφέρον σε Καβάλα και Σιθωνία Χαλκιδικής,

– Οι Καναδοί σε Καλαμάτα, Γλυφάδα, Σαντορίνη.

Ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός, ανέφερε σχετικά:

«Η ελληνική αγορά ακινήτων διανύει μία ιδιαίτερα θετική περίοδο με αυξημένη ζήτηση. Αυτό διαφαίνεται από την αυξητική τάση των τιμών πώλησης και επιβεβαιώνεται από τα εκατομμύρια δεδομένα τα όποια συλλέγουμε καθημερινά.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρούμε επισκέπτες των ιστοσελίδων μας από πάνω από 50 χώρες να αναζητούν κατοικίες προς πώληση σε όλη την Ελλάδα – συγκεκριμένα η επισκεψιμότητα από το εξωτερικό καταγράφει αύξηση μεγαλύτερη του 25% σε σχέση με το 2018.

Αυτά τα στοιχεία μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμο υλικό προκειμένου οι υποψήφιοι πωλητές να στοχεύσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στους δυνητικούς αγοραστές, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν ανάλογα το τοπικό τουριστικό προϊόν τους».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Πειραιάς: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα προγράμματα του «Blue Lab»

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γαλάζια Ανάπτυξη ΑΠΕ

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab».

Το «γαλάζιο εργαστήριο» του Δήμου Πειραιά, που αποτελεί το πρώτο κέντρο προώθησης και υποστήριξης της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στην Ελλάδα, είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους συμμετέχοντες στα προγράμματα αξιοποίησης προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού και υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών. Το online σύστημα υποβολής αιτήσεων μέσω του bluelab.gr έχει ανοίξει και το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι ήδη μεγάλο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε πως η έναρξη συμμετοχών στο «Blue Lab», σηματοδοτεί μια νέα αρχή στην ανάπτυξη της γαλάζιας επιχειρηματικότητας στον Πειραιά, λέγοντας πως το «γαλάζιο εργαστήριο» του Δήμου θα υποδεχθεί νέους ανθρώπους και εν δυνάμει νέους επιχειρηματίες προκειμένου να υλοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους στους τομείς της θαλάσσιας οικονομίας.

Επίσης, ανέφερε πως θα φέρει σε επαφή μαθητές και φοιτητές με τις προηγμένες τεχνολογίες του «Blue Lab» και τις δυνατότητες που προσφέρει η Γαλάζια Ανάπτυξη.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στη δημιουργία του «γαλάζιου εργαστηρίου», τονίζοντας πως ο Πειραιάς πρωτοπορεί στην καινοτομία, καθώς είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που έχει εφαρμόσει ολοκληρωμένη στρατηγική, για την οποία μάλιστα έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

Υπογράμμισε ότι η Γαλάζια Ανάπτυξη αποτελεί βασικό άξονα της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, υπενθυμίζοντας ότι έχουν διασφαλιστεί από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση περίπου 24 εκ. ευρώ, για δράσεις επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην πόλη.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε: «Στόχος μας είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για:

– Σεμινάρια τρισδιάστατου σχεδιασμού (συνολικά 16 εκπαιδευτικές ώρες που ολοκληρώνονται εντός ενός κύκλου 3 μηνών)

– Σεμινάρια τρισδιάστατης εκτύπωσης (συνολικά 16 εκπαιδευτικές ώρες που ολοκληρώνονται εντός ενός κύκλου 3 μηνών)

– Σεμινάρια χρήσης και εφαρμογής εξοπλισμού ψηφιακής τεχνολογίας & αυτοματισμών και εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας VR (Virtual Reality) (συνολικά 16 εκπαιδευτικές ώρες, που ολοκληρώνονται εντός ενός κύκλου 3 μηνών)

– Πρόγραμμα χρήσης τεχνολογικού εξοπλισμού από εξοικειωμένους χρήστες (πρόγραμμα που υλοποιείται και δέχεται αιτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους)

– Πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών με σκοπό τη μετάβαση από τον πειραματισμό και την παραγωγή πρωτοτύπων προϊόντων στη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχημάτων στη Γαλάζια Οικονομία (υπηρεσίες συμβουλευτικής ενημέρωσης, mentoring & coaching συνολικής διάρκειας 80 ώρες – που ολοκληρώνονται εντός ενός κύκλου 3 μηνών)

– Πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων (διάρκειας 4 ωρών ανά επίσκεψη πρόγραμμα που υλοποιείται και δέχεται αιτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους)

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα του «Blue Lab» www.bluelab.gr, να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει ή ακόμα και για περισσότερα από ένα προγράμματα.

Στο site του blue lab είναι διαθέσιμες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το κάθε πρόγραμμα, τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και έναρξης προγραμμάτων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να ενημερωθούν πλήρως, προκειμένου να υποβάλουν την αίτησή τους.

Για τα προγράμματα του «Blue Lab»

Με κάποια από τα προγράμματα να παρέχονται σε κύκλους και κάποια να παρέχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το «Blue Lab» δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να υποστηριχτούν συνολικά για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, να γνωρίσουν και να μάθουν για τις σύγχρονες τάσεις της γαλάζιας ανάπτυξης, όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα.

Ταυτόχρονα, και μέσα από μια σειρά παράλληλων ενεργειών όπως workshops, σεμινάρια, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις, ημερίδες κ.ά., το Κέντρο δημιουργεί ένα δυναμικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ αγοράς και επιχειρηματικών ομάδων, με απώτερο σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και τη δημιουργία ευκαιριών χρηματοδότησης, καθώς και συνεργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Editorial

Η μεγάλη ευκαιρία για την ανάδειξη της Ελλάδας ως διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Logistics, Μεταφορές

Η χώρα αλλάζει ραγδαία στο κομμάτι των υποδομών και μαζί «σέρνει» σε αναβάθμιση και τα μεταφορικά δίκτυα που διαθέτει. Τα προβλήματα και τα κουσούρια που άφησε η κρίση είναι αδιαμφισβήτητα πολλά. Ειδικά στις μεταφορές το βλέπουμε έντονα. Λιγοστό προσωπικό, προβλήματα με τη συντήρηση, αδυναμία προσφοράς υψηλής ποιότητας μεταφορικό έργο είναι κάποια από αυτά. Αφήνοντας με αργό ρυθμό την σφοδρότερη οικονομική κρίση που γνώρισε η χώρα την τελευταία δεκαετία είναι ώρα να δούμε μπροστά.

Έχοντας ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και θέλοντας να παίξουμε ένα ενεργό ρόλο όντας σε ένα στρατηγικό σημείο της Ευρωπαϊκής Ηπείρου πρέπει να δούμε την πύκνωση των μεταφορικών δικτύων αστικών και υπεραστικών μέσα από ένα νέο φιλόδοξο πλάνο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε αυτή τη φορά, είναι ότι δεν σχεδιάζουμε από το μηδέν. Τα βήματα που έχουμε κάνει είναι τεράστια. Η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύ υψηλής ποιότητας και λειτουργικότητας δίκτυο αυτοκινητόδρομων το οποίο μέσα στην επόμενη πενταετία θα ενισχυθεί και θα συμπληρωθεί. Έχει επίσης δύο δυναμικά κεντρικά λιμάνια σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και κάποια άλλα πολύ σημαντικά περιφερειακά, έχει το δυναμικό αεροδρόμιο της Αθήνας που προετοιμάζει νέες επενδύσεις και το υπό αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης, αναβαθμίζονται άλλα 13 από τη fraport, ενώ ετοιμάζεται να κατασκευαστεί ένα νέο κομβικό αεροδρόμιο στο Ηράκλειο .

Στα σιδηροδρομικά δίκτυα είμαστε επιτέλους μία ανάσα από την ολοκλήρωση του διαδρόμου Πειραιάς-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη, έχουμε απελευθερωμένη αγορά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ειναι κάτω από την σκέπη της Ιταλικής FS, να λειτουργούν ακόμα 2 εταιρείες, ενώ μέσα στην επόμενη πενταετία προγραμματίζεται να φτασει το τραίνο στην Πάτρα και να έχουν ηλεκτροδοτηθεί οι περιφερειακές γραμμές Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Λάρισα-Βόλος.

Ξεκινά η κατασκευή του πρώτου μεγάλου Logistics Park στο Θριάσιο και προετοιμάζεται ακόμα ένα στη Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχουν σχέδια για άλλα σε σημαντικά λιμάνια της χώρας.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αναγέννηση των ΒΙΠΕ και της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής δίνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα. Η Ελλάδα δεν είναι η Ψωροκώσταινα του παρελθόντος, σκέφτεται πιο διευρυμένα και έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα δυναμικό comeback στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Σε αυτό το διαρκώς εναλλασόμενο περιβάλλον που μεταμορφώνει την εικόνα της χώρας, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέες υποδομές ακόμα πιο ισχυρές. Το πλάνο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας με όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που έχει μπορεί να γίνει ο επόμενος μεγάλος στόχος. Το Sea2Sea είναι ικανό να πάρει τα κεφάλαια που χρειάζεται για το ανατολικό της τμήμα.

Στο πεδίο των αυτοκινητόδρομων η ολοκλήρωση του Ε65 και της Ιόνιας Οδού προς βορρά, οι επεκτάσεις της Αττικής οδού, Ο ΒΟΑΚ και μερικά ακόμα οδικά έργα είναι τα επόμενα μεγάλα στοιχήματα.

Τα λιμάνια και τα αεροδρόμια έχοντας κατά βάση ιδιωτικοποιηθεί μπορούν να φέρουν σημαντικές επενδύσεις και η προγραμματισμένη «έξυπνη» παραχώρηση τμημάτων των λιμένων αλλά και η αξιοποίηση των 23 υπόλοιπων περιφερειακών αεροδρομίων μπορεί να προσδώσει ακόμα ένα λιθαράκι στην μετεξέλιξη τους.

Σε όλα αυτά χρειάζεται βέβαια και η ομπρέλα των πολιτικών εκείνων που θα βοηθήσουν από τη μία στην προσέλκυση επενδύσεων και θα αναδείξουν από την άλλη την κομβική για τις μεταφορές θέση της Ελλάδας.

Σε όλα τα παραπάνω δεν φαίνεται κάποια γκρίζα σκιά παρά μόνο ευκαιρίες. Είναι στο δικό μας χέρι αυτές οι ευκαιρίες να γίνουν πραγματικότητα και η χώρα να γίνει ένα διεθνές εμπορικό hub το οποίο θα φέρει πλούτο και ευημερία.

Καλή Εβδομάδα σε όλους
11.11.2019

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα