Connect with us

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ταϊβάν: Στην Alstom τα έργα για την επέκταση της Γραμμής 7 του Μετρό της Ταϊπέι

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επικεφαλής την Alstom, η κοινοπραξία με την ταϊβανική εταιρεία μελετών και κατασκευών CTCI επέτυχε τη σύναψη σύμβασης στις 23 Ιουνίου 2020, η οποία αφορά στη Β’ Φάση της επέκτασης της Γραμμής 7 του Μετρό της Ταϊπέι. Η αξία της σύμβασης εκτιμάται σχεδόν στα €424 εκατομμύρια, με τη συμμετοχή της Alstom να ανέρχεται στα €248 εκατ. περίπου.

Η Α’ Φάση, η οποία ανατέθηκε από τον Τομέα Συστημάτων Ταχείας Μετάβασης του Γραφείου Η/Μ Έργων Συστημάτων της Κυβέρνησης της Πόλης της Ταϊπέι (SEMPO) το 2018, επεκτάθηκε προκειμένου να προσφέρει στους επιβάτες μια άριστη εμπειρία στη νέα γραμμή μετρό, η οποία θα καλύπτει επιπλέον 13,3 χλμ. με 13 σταθμούς στο πλαίσιο της Β’ Φάσης.

Μετά την πλήρη ολοκλήρωσή της περίπου στα τέλη του 2028, η μήκους 22,8 χιλιομέτρων, μέσης χωρητικότητας γραμμή μετρό, γνωστή και ως Γραμμή Wanda Zhonghe Shulin, θα συνδέει την Πόλη της Ταϊπέι με τη Νέα Πόλη της Ταϊπέι, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση. Επιπλέον, οι επιβάτες θα έχουν μεγαλύτερη διευκόλυνση στις μετακινήσεις μεταξύ των διαφόρων περιοχών εντός της Νέας Πόλης της Ταϊπέι, όπως οι Chong-he, Shu-lin, Tu-chen, Xin-zhuang.

Με βάση τη σύμβαση, η Alstom θα αναλάβει τη μελέτη, την προμήθεια, την κατασκευή, τη δοκιμή και τη θέση σε λειτουργία 16 επιπλέον πλήρως αυτόματων συρμών Metropolis με τέσσερα βαγόνια, με σύστημα σηματοδότησης CBTC Urbalis 400, Σύστημα Εποπτικού Ελέγχου και Απόκτησης Δεδομένων (SCADA), καθώς και θύρες προστασίας αποβαθρών (PSD).

Οι συρμοί θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Alstom στο Τομπατέ της Βραζιλίας, ενώ το σύστημα σηματοδότησης θα παραδοθεί από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Σεντ Ουέν της Γαλλίας και στην Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

Η Alstom και η CTCI θα είναι υπεύθυνοι επίσης από κοινού για τη διαχείριση του έργου και την ενσωμάτωση των συστημάτων. Η CTCI θα προμηθεύσει την επιδομή, την παροχή ισχύος, τον εξοπλισμό αμαξοστασίου και τα συστήματα Τηλεπικοινωνιών και Εισιτηρίων.

«Η Γραμμή 7 του Μετρό της Ταϊπέι, η οποία συνδέεται με ακόμη πέντε γραμμέ για μετεπιβίβαση, θα αλλάξει τα δεδομένα για το επιβατικό κοινό της Ταϊπέι, και η Alstom εκφράζει τον ενθουσιασμό της καθώς θα εξακολουθήσει να αποτελεί μέρος αυτού του εμβληματικού έργου.

Η επιτυχία του συγκεκριμένου έργου επέκτασης σε συνεργασία με τον φορέα SEMPO μας αναδεικνύει ως αξιόπιστο και έμπιστο συνεργάτη, με μακρά δραστηριότητα στην Ταϊβάν και πάνω από 40 χρόνια ενεργού παρουσίας», δήλωσε η Ling Fang, Senior Vice President της Alstom για την Ασία και τον Ειρηνικό.

Τα μετρό της Alstom είναι κορυφαίοι στον κόσμο, δοκιμασμένοι, ασφαλείς και αξιόπιστοι συρμοί που εξυπηρετούν πολλές μεγαλουπόλεις διεθνώς, όπως το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Παρίσι και η Σιγκαπούρη.

Η Alstom διαθέτει περισσότερα από 65 έτη εμπειρίας στην κατασκευή μετρό, έχοντας καταγράψει πωλήσεις άνω των 17.000 βαγονιών, τα οποία κινούνται σε 55 πόλεις στον κόσμο και μεταφέρουν 30 εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά.

Στην Ταϊβάν, η Alstom παρέχει συστήματα σηματοδότησης σε όλες τις γραμμές μετρό της Ταϊπέι εκτός από μία και προσφέρει επί του παρόντος ένα σύστημα σημαροδότησης χωρίς οδηγό για την Πράσινη Γραμμή Μετρό της Τaichung. Το 2017, η Alstom κέρδισε το πρώτο για εκείνη έργο μετρό στην Ταϊβάν, προμηθεύοντας το πλέον πρόσφατο τραμ της, Citadis, στη β’ φάση της γραμμής τραμ Kaohsiung.

image_pdfimage_print
Advertisement

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα

Social Proof Apps