Νίκος
Καραγιάννης

Χρονιά των περιφερειακών λιμανιών θα είναι φέτος για το ΤΑΙΠΕΔ καθώς τρέχουν οι διαγωνισμοί για Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Ηγουμενίτσα ενώ θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για Ηράκλειο και Βόλο και προετοιμάζονται οι υπόλοιποι διαγωνισμοί για 5 ακόμα λιμάνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο Μάρτιο θα ανακοινωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα περάσουν στην Β`φάση του διαγωνισμού τόσο για την Αλεξανδρούπολη όσο και για την Καβάλα.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο βρισκόμαστε στην φάση των διευκρινίσεων και η οποία θα καθορίσει τελικά ποια σχήματα θα περάσουν. Ένα μήνα αργότερα πιστεύεται οτι θα προχωρήσει στη Β`φάση και ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στόχος είναι να δοθούν οι δεσμευτικές προσφορές μέχρι το Φθινόπωρο και στα τέλη του έτους να προκύψουν οι ανάδοχοι.

Να θυμίσουμε πως για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας οι διαγωνισμοί αφορούν στην πώληση ποσοστού μετοχών 67% και για το λιμάνι της Καβάλας ο διαγωνισμός αφορά στην υποπαραχώρηση τμήματος του.

Παράλληλα μέσα στην Άνοιξη θα ξεκινήσουν και οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση του 67% των μετοχών των λιμένων Ηρακλείου και Βόλου και στην αγορά προεξοφλούν ότι το ενδιαφέρον θα είναι ισχυρό τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα 5 λιμάνια δηλαδή της Κέρκυρας, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Πάτρας και της Ραφήνας, μένει να αποφασιστεί αν τελικά θα προχωρήσουν διαγωνισμοί παραχώρησης ή υποπαραχώρησης.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV