Connect with us

Σιδηρόδρομοι

Τα 3 μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του ελληνικού σιδηροδρόμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Φόρουμ Δελφών
Φόρουμ Δελφών.Πηγή: Διονύσης Πατεράκης

Στην πορεία του ελληνικού σιδηροδρόμου και τις δυνατότητες που έχει αναφέρθηκε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στο πάνελ για τον σιδηρόδρομο και τα στοιχήματα που έχει μπροστά του. 

Όπως είπε ο σιδηρόδρομος έχει την δυνατότητα να ωφεληθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς η κυβέρνηση έχει εντάξει σε αυτό τρία σημαντικά έργα.

Τα τρία έργα

Το πρώτο, όπως ανέφερε ο κ.Πατέρας, αφορά την συντήρηση του δικτύου η οποία έχει περάσει από διάφορες φάσεις τα τελευταία χρόνια. Στο δίκτυο πραγματοποιούνται σύγχρονα  έργα αλλά υπολείπεται χρηματοδότηση για την συντήρηση του. Το Ταμείο Ανάκαμψης θα συμβάλει με ένα ποσό, όχι πάρα πολύ μεγάλο, αλλά σημαντικό για να σηματοδοτήσει ότι το έργο της συντήρησης του δικτύου είναι κρίσιμο για τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

«Το οργανώνουμε με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σαν έργο ΣΔΙΤ, για να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε προληπτική και μακροχρόνια συντήρηση μέσα από αυτά τα έργα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πατέρας ο οποίος συμπλήρωσε πως μέχρι τότε ο σιδηρόδρομος θα υλοποιεί την συντήρηση του με πολύ περιορισμένους πόρους, υλοποιώντας συνήθως “πυροσβεστική” συντήρηση.

Το δεύτερο έργο λέγεται ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΣΕ, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα τηλεπικοινωνιακό έργο που έχει να κάνει με την παροχή wi-fi στο επιβατικό κοινό, παροχή έξυπνου εισιτηρίου σε όλο το δίκτυο (και όχι μόνο στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο), και την παροχή υπηρεσιών τηλεματικής ώστε να έχει ο επιβάτης ενημέρωση στους σταθμούς, κάτι πολύ βασικό σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, που σήμερα δεν έχει.

Το τρίτο έργο είναι αναπτυξιακό, ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής, που θα ενώσει τα Λιόσια με τα Μέγαρα, την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, μια ευρεία βιομηχανική ζώνη της Αττικής. 

Όπως τόνισε ο κ.Πατέρας «ευελπιστούμε ότι με την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, αυτά τα τρία έργα θα μπορέσουν να αποτελέσουν τον πυλώνα για τα επόμενα βήματα του σιδηροδρόμου».

Ολοκληρώνονται τα έργα στη βασική σιδηροδρομική αρτηρία της χώρας

Στην παρουσία του στο σιδηροδρομικό πάνελ, ο κ.Πατέρας αναφέρθηκε και στα έργα που γίνονται στον σιδηροδρομικό ΠΑΘΕΠ. Όπως είπε, πλέον η ηλεκτροκίνηση σε μεγάλο κομμάτι του δικτύου έχει ολοκληρωθεί και τώρα γίνεται προσπάθεια για την ολοκλήρωση της σηματοδότησης και της τηλεδιοίκησης που δίνει και μια εικόνα εκσυγχρονισμού στο δίκτυο.

Μάλιστα ο επικεφαλής του ΟΣΕ σημείωσε πως «είμαστε σε μια πολύ ευχάριστη φάση, όπου ήδη αρχίζουν τμήματα του δικτύου να παραδίδονται στον ΟΣΕ ως διαχειριστή της υποδομής, κυρίως στον κεντρικό άξονα ΠΑΘΕΠ, όπως το τμήμα Τιθορέας – Δομοκού, το τμήμα έως τα σύνορα με τον Προμαχώνα, και σύντομα το Λάρισα – Βόλος. ‘Αρα σταδιακά αυτός ο άξονας με σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση θα παραδοθούν στον ΟΣΕ».

Οι 3 προκλήσεις για τον ΟΣΕ

Μιλώντας για το μεγάλο τρίπτυχο των προκλήσεων για τον ΟΣΕ, ο κ.Πατέρας υπογράμμισε πως αρχικά στόχος είναι να επικεντρωθεί στα έργα τα οποία παραλαμβάνει ως διαχειριστής της υποδομής, ώστε να μπορέσει να τα λειτουργήσει, να τα συντηρήσει και να τα προστατεύσει. 

Το τρίτο είναι το σημαντικότερο, καθώς αυτά τα έργα πρέπει να γίνουν γρήγορα  και ταυτόχρονα σε όλο το δίκτυο. Να μπορέσει να στηθεί ένα μηχανισμός στήριξης και λειτουργίας, κάτι που δεν είναι εύκολο σήμερα καθώς τα έργα δεν παραδίδονται ταυτόχρονα αλλά τμηματικά, και κατά την περίοδο λειτουργίας τους αρχίζουν σιγά-σιγά να παρουσιάζουν βλάβες, οι οποίες πολλαπλασιάζονται και τελικά τα έργα απαξιώνονται.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Πατέρας σημείωσε πως το στοίχημα για τον ΟΣΕ είναι να αποκτήσει καλή οργάνωση, να υπάρχει το απαραίτητο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό με τις απαραίτητες βοήθειες από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε τα το δίκτυο να λειτουργεί αποτελεσματικά. 

«Είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα 2-3 χρόνια θα δούμε αλλαγές στον ελληνικό σιδηρόδρομο που θα περάσουν στον επιβάτη. Το αποτέλεσμα θα είναι απτό, θα δει αποτέλεσμα στους σταθμούς, μέσα στο τρένο, στις ώρες άφιξης και λειτουργίας» ανέφερε ολοκληρώνοντας.

Advertisement
SINTECNO

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα