Connect with us

Επικαιρότητα

Τα νέα πρόσωπα για τη Διοίκηση της ΥΠΑ πρότεινε ο Κώστας Καραμανλής

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Λογότυπο σε αεροσκάφος

Τους κ.κ. Γεώργιο Δριτσάκο, Ζαφείρη Ταμπακίδη και Βασίλειο Βρεττό, για διορισμό στις θέσεις Διοικητή και Υποδιοικητών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αντίστοιχα, πρότεινε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων υπήρξε αποτέλεσμα μιας λεπτομερούς εξέτασης από Πενταμελή Επιτροπή, με μέλη από το ΑΣΕΠ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τον EASA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροπορίας) και έναν Καθηγητή Πανεπιστημίου, ενώ, παράλληλα, υπογράμμισε πως οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι συνδυάζουν την εμπειρία της Πολεμικής με την Πολιτική Αεροπορία, με στόχο «ένα πιο αποδοτικό διοικητικό σχήμα» για την ΥΠΑ.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Κώστας Καραμανλής, στο ξεκίνημα της ομιλίας του, έκανε εκτενή αναφορά σε σωρεία παραλείψεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «η θητεία του τοποθετημένου – από την προηγούμενη κυβέρνηση – Διοικητή στην ΥΠΑ είχε λήξει από τον Ιούνιο του 2018», όπως και ότι «πρακτικά, η ΥΠΑ εδώ και 4 χρόνια λειτουργεί χωρίς τους 2 απαραίτητους Υποδιοικητές, αφού, οι τοποθετημένοι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκαν τον Νοέμβριο του 2015 κι από τότε η προηγούμενη κυβέρνηση ΔΕΝ τους αντικατέστησε». Ενέργειες, από τις οποίες κινδύνευσε η Ελλάδα 2 φορές να υποβιβαστεί από τον EASA, τόσο για την καθυστέρηση υλοποίησης του Νομοθετικού Πλαισίου, όσο και για τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις των πτήσεων τον περασμένο Αύγουστο.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε λεπτομερώς στις κινήσεις της νέας κυβέρνησης, τονίζοντας:

«Μια από τις πρώτες μας ενέργειες ως κυβέρνηση ήταν να έρθουμε σε άμεση επικοινωνία με τον EASA, προκειμένου να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί και να επισπεύσουμε τη συγκρότηση της ΑΠΑ.

Επίσης, με το άρθρο 31 του Νόμου 4647/2019 τον περασμένο Δεκέμβριο, θεσμοθετήσαμε μια καινοτόμα πρόβλεψη. Οι μισθολογικές παροχές των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας συνδέονται πλέον με την απόδοση της αεροναυτιλίας για τη μείωση των καθυστερήσεων στα αεροδρόμια της χώρας.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική και ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, όχι μόνο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά κι ευρύτερα για τον Δημόσιο Τομέα, μια που για πρώτη φορά θα δίνεται «bonus αποδοτικότητας» σε υπαλλήλους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Και μάλιστα αυτό το bonus θα δίνεται από τα κονδύλια του EuroControl, και δεν θα υπάρχει δημοσιονομική επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Και τέλος, προχωρήσαμε στην επαναπροκήρυξη της “παγωμένης” από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαδικασίας για την πλήρωση της θέσης του Διοικητή και των 2 Διοικητών της ΥΠΑ, αυστηροποιώντας μάλιστα τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι. Συγκεκριμένα, προβλέφθηκε ότι οι υποψήφιοι θα έπρεπε να έχουν 5ετή τουλάχιστον εμπειρία στη διευθέτηση αεροπορικών συμβάντων και διαχείρισης κρίσεων».

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Κρήτη: Συνάντηση Στ. Αρναουτάκη με τον Δήμαρχο Φαιστού για τα έργα της περιοχής

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σταύρος Αρναουτάκης Περιφερειάρχης Κρήτης

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης και αντιπροσωπεία φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον Δήμο και την προετοιμασία μελετών και έργων για τη νέα προγραμματική περίοδο. Στο επίκεντρο βρέθηκε το κορυφαίο έργο του Πλατύ Ποταμού. Ο κ. Αρναουτάκης, ενημερώνοντας τους εκπροσώπους του Δήμου Φαιστού, σημείωσε πως το έργο θα φτάσει τα 130 εκ. ευρώ και 15 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις.

Πρόκειται για ένα μεγάλης σημασίας έργο για τον αγροτικό κόσμο και την ανάπτυξη το οποίο έχει εγκριθεί από την διυπουργική επιτροπή και μπαίνει σε φάση ωριμότητας για να δημοπρατηθεί την επόμενη διετία και να δώσει λύσεις στην άρδευση και την ύδρευση της Μεσσαράς καθώς και περιοχών της Π.Ε. Ρεθύμνου.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης, η Αντιδήμαρχος Βασιλεία Αρμουτάκη, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαγαρικαρίου Μιχάλης Μαυράκης και κάτοικοι της περιοχής.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Αττική: Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης στις Αντιπεριφέρειες Νότιου Τομέα, Πειραιώς και Νήσων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης

ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια για την ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, μετέβη σήμερα στην Αντιπεριφέρεια  Νότιου Τομέα και στη συνέχεια Πειραιώς και Νήσων προκειμένου να παραδώσει ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών. Οι 62 κάδοι που παραδόθηκαν θα τοποθετηθούν σε όλους τους χώρους και τις αρμόδιες υπηρεσίες των Αντιπεριφερειών.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ν. Τομέα  Δ. Νάνου και Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και να ενημερωθεί για μια σειρά από υπηρεσιακά ζητήματα.

Επιπλέον ζήτησε την συνδρομή τους στην υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης επισημαίνοντας ότι πρώτη η Περιφέρεια και οι εργαζόμενοι της δίνουν το θετικό παράδειγμα προκειμένου να γίνει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.

«Στόχος είναι να περιοριστεί δραστικά η ποσότητα του σύμμεικτου σκουπιδιού που καταλήγει στη Φυλή. Εάν θέλουμε να βελτιωθεί το επίπεδο της ποιότητας ζωής μας οφείλουμε να προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων» τόνισε και πρόσθεσε πως σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς, η διανομή κάδων συλλογής βιοαποβλήτων, κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης και ειδικών σύγχρονων απορριμματοφόρων σε όλους τους Δήμους».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Αρναουτάκης: Σε καλό δρόμο τα έργα της Κρήτης – Διεκδικούμε και συνεργαζόμαστε

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σταύρος Αρναουτάκης

«Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι μελέτες του ΒΟΑΚ», επεσήμανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.

Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τις επαφές και τις συζητήσεις με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καραγιάννη, αναφέρθηκε στον ΒΟΑΚ και στα μεγάλα έργα της Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση και την αποδοχή των προτάσεων της Περιφέρειας Κρήτης και τόνισε πως με την πίεση όλων των φορέων της Κρήτης μπορούν να γίνουν όλα τα μεγάλα έργα του νησιού. Αναφέρθηκε δε στα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά και υδρευτικά έργα, όπως του Πλατύ Ποταμού, των Αμιρών και της Ιεράπετρας, με δημοπρατήσεις που μπορούν να υπάρξουν μέσα στη διετία 2021-2022.

Αναφέρθηκε παράλληλα και στα έργα της οδικής ασφάλειας, για τα οποία τόνισε πως μαζί με τις αποκαταστάσεις των ζημιών προχωρούν και θα υπάρξουν δημοπρατήσεις εντός του φθινοπώρου.

Ο κ. Αρναουτάκης συζήτησε και τις εξελίξεις στον ΒΟΑΚ, σημειώνοντας πως για την Περιφέρεια εκτείνεται από την Κίσσαμο έως τη Σητεία και πως με τις μελέτες να προχωρούν εντός του έτους, τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις να δίνονται την επόμενη η χρονιά, το  έργο θα μπορεί να μπει σε τροχιά υλοποίησης τη μεθεπόμενη χρονιά.

«Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, διεκδικούμε και συνεργαζόμαστε. Κάθε εβδομάδα θα έχουμε επαφές με όλα τα υπουργεία για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τα έργα της Κρήτης. Ήταν πολύ θετική η επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και η αποδοχή των προτάσεων μας από τον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα