Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Τα νέα μεγάλα έργα της Εγνατίας και η παραχώρηση

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τμήμα της Εγνατίας Οδού με σήραγγες

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εγνατία, μίλησε στο GRTimes.gr o Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας , πολιτικός μηχανικός και συγκοινωνιολόγος κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, στέλεχος της Ε.Ο.Α.Ε. για 22 συναπτά χρόνια και μέχρι πρότινος Διευθυντής Υποστήριξης Ανάπτυξης & Εκμετάλλευσης.

«Πρέπει να μας πιστέψουν ότι έχουμε συνέχεια, πρέπει να το πιστέψουν κεντρικά και πρέπει να το πιστέψουν και οι εργαζόμενοι της Εγνατίας», τόνισε ο CEO της Εταιρείας η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά την αποχώρηση, με μετατάξεις, μεγάλου αριθμού υπαλλήλων κι’ ενόσω ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το κρίσιμο θέμα της παραχώρησης του οδικού άξονα, θέμα που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ.

Η νέα διοίκηση έχει να αντιμετωπίσει πάμπολλα θέματα. Το δάνειο με το ….»φέσι» των περίπου 100 εκατ. ευρώ και την αντιπαράθεση με την Τράπεζα Πειραιώς. Τις γέφυρες που θέλουν έργα βαριάς συντήρησης, κληροδότημα με  «παθητικό» από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, τις σήραγγες που θέλουν πιστοποιήσεις, τις πολυκαιρισμένες μελέτες για έργα που θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει και, τις ελλείψεις σε προσωπικό. Να σημειωθεί ότι με τις μετατάξεις έμειναν μόλις 130 υπάλληλοι στην Εταιρεία, από τους οποίους μόνο 70 είναι μηχανικοί.

Το έργο των 500 εκ. για την Οδική Ασφάλεια

«Ο νέος υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, έχει διαφορετική ατζέντα από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΜΕ, σε ότι αφορά στην Εγνατία Οδό ΑΕ. Ήδη σε αυτό τον πρώτο μήνα μας έδωσε ένα μεγάλο αναπτυξιακό ρόλο  και αναφέρομαι στην Οδική Ασφάλεια. Η «Εγνατία» είχε κάνει το μελετητικό αντικείμενο αλλά εκκρεμούσε το κατασκευαστικό, τα έργα που αφορούν βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας σε όλο το περιφερειακό δίκτυο.

«Μέχρι πρόσφατα το Υπουργείο είχε την άποψη ότι η Εγνατία θα έπρεπε να λειτουργήσει μόνο ως δίαυλος για τη διάθεση των 500 εκατ. ευρώ που αφορούν σε αυτό το μεγάλο έργο που χρηματοδοτεί η ΕΤΕπ. Η νέα πολιτική ηγεσία μας ανέθεσε συνολικά την ευθύνη διαχείρισης και παρακολούθησης όλου του έργου, ενώ θα μπορούμε να υλοποιήσουμε και έργα σε Περιφέρειες αν καταλήξουμε σε συνεργασίες.

«Ως σήμερα, η σχετική Απόφαση έχει υπογραφεί από το ΥΠΟΜΕ και μένει να υπογραφεί η ΚΥΑ και από το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης, εκτός από το συνολικό project management, θα δούμε εάν θα λειτουργήσουμε και ως Διευθύνουσα Υπηρεσία για τα έργα σε κάποιες Περιφέρειες», είπε ο κ. Κουτσούκος.

«Ξεκόλλησαν» έργα που είχαν πολυκαιρίσει

Τρία έργα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, που είχαν κολλήσει για λόγους καθαρά διαχειριστικούς, έχουν απεμπλακεί και θα δημοπρατηθούν ως το τέλος του έτους.

Επιτέλους ξεκόλλησε το έργο ολοκλήρωσης της σύνδεσης του 6ου Προβλήτα του ΟΛΘ με τον ΠΑΘΕ. Η ΕΟΑΕ είχε υπογράψει σύμβαση με τον ΟΛΘ το 2016, για ένα έργο που έχει μείνει μισό από το 2000. Εγκρίθηκαν οι μελέτες που αφορούσαν θέματα γεωτεχνικά, στατικά και πλέον η Εταιρεία είναι έτοιμη να το δημοπρατήσει ως το τέλος του χρόνου, αφού πάρει την έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Επίσης, η ΕΟΑΕ είναι έτοιμη να δημοπρατήσει, ως το τέλος του έτους, το λεγόμενο «ορφανό χιλιόμετρο» πριν την Ποτίδαια στην ε.ο. Μουδανιών – Ποτίδαιας. Το δ.σ. ενέκρινε τη δημοπράτηση του συγκεκριμένου, όπως και του υπολοίπου τμήματος στον άξονα Θέρμη – Γαλάτιστα που κι’ αυτό θα δημοπρατηθεί ως το τέλους του 2019.

Παραχώρηση της Εγνατίας και των καθέτων

Όλες οι εξελίξεις στην Εγνατία, από την εποχή των μνημονίων, έχουν να κάνουν με τον πολυσυζητημένο διαγωνισμό για την 35ετή παραχώρηση του οδικού άξονα και τριών καθέτων του.

Μετά από πολλές παρατάσεις αναμένεται η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών το Φεβρουάριο του 2020.

Βεβαίως με το θέμα της παραχώρησης συνδέονται κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν στους σταθμούς διοδίων και τη χιλιομετροχρέωση, την πιστοποίηση των σηράγγων βάσει των σύγχρονων απαιτήσεων ασφαλείας της ΕΕ, τη βαριά συντήρηση των γεφυρών.

«Η Ε.Ο.Α.Ε. υπέβαλλε για όλες τις σήραγγες φακέλους στη ΔΑΑΣ και αναμένει την πιστοποίησή τους. Ωστόσο, παράλληλα προχωράμε σε κάποιες βελτιωτικές ενέργειες, σχετικά περιορισμένης όχλησης. Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το ύψος της επένδυσης που θα απαιτηθεί , διερευνάται, ενώ δεν έχει αποφασιστεί το εάν οι δαπάνες αυτές θα γίνουν από την Εταιρεία ή από τον παραχωρησιούχο, η απόφαση προφανώς συνδέεται και με το κόστος των επεμβάσεων αλλά και με τα έσοδα που προσδοκά να έχει το δημόσιο από την παραχώρηση», τόνισε ο κ. Κουτσούκος προσθέτοντας:

«Όμως το θέμα των γεφυρών είναι μάλλον πιο σημαντικό. Σε τούτη τη φάση αξιολογούνται όλα τα τεχνικά που είχαν παραληφθεί το 2014 και που είχαν κατασκευαστεί από άλλο φορέα, την ΤΕΟ ΑΕ. Βρισκόμαστε στη φάση ανάθεσης των μελετών για επεμβάσεις σε αυτά τα τεχνικά έργα, πρώτα για τη γέφυρα του Αξιού και του Στρυμόνα, όπως και κάποιες άνω διαβάσεις στον άξονα προς Ευζώνους.

«Ειδικά για τον Αξιό , γέφυρα που εγκαινιάστηκε το 1973, αξιολογούμε τη βέλτιστη λύση. Είναι έργο που δεν κατασκεύασε η Εγνατία Οδός ΑΕ αλλά που έχει ενταχθεί στο δίκτυό της».

Να σημειωθεί ότι ειδικά για τη γέφυρα του Αξιού έχουν χτυπήσει πολλά προειδοποιητικά καμπανάκια και από πλευράς της Κοινότητας.

Αναβάθμιση Περιφερειακής και fly over

Ένα ακόμη μεγάλο έργο που πρέπει να τρέξει η Εγνατία Οδός ΑΕ είναι αυτό της αναβάθμισης της Εσωτερικής Περιφερειακής από τον Α/Κ Παπαγεωργίου μέχρι τον Κόμβο του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένης της οδογέφυρας- fly over.

Σε ένα χρόνο η Εγνατία Οδός ΑΕ θα πρέπει να έχει τελειώσει με τις μελέτες για να προχωρήσει η κατασκευή σαν έργο ΣΔΙΤ. Έργο μεγάλο, της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, που για να κατασκευαστεί θα απαιτηθούν περί τα τρία χρόνια.

Εποπτεία του παραχωρησιούχου

«Η Εγνατία έχει κυρίως ταυτιστεί με το κατασκευαστικό της έργο, την κατασκευή του οδικού άξονα που διήρκεσε κοντά 13 χρόνια. Όμως πέραν της κατασκευής, η Εταιρεία, επί 10 χρόνια κάνει τη λειτουργία των διοδίων όπως και της συντήρησης, δηλαδή έχει μετασχηματιστεί και σήμερα είναι η μόνη κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται αυτοκινητόδρομο με διόδια.

«Αυτό σημαίνει ότι αν προχωρήσει η παραχώρηση η Εγνατία μπορεί να είναι η εποπτεύουσα αρχή, κάτι που ζητάμε εδώ και πολύ καιρό. Επίσης, κάτω από το Υπουργείο, μπορούμε να παίξουμε ένα πανελλαδικό ρόλο σε σχέση με το σύστημα ελέγχου της λειτουργίας των διοδίων, αλλά και συντονισμού των σταθμών διοδίων σε όλη τη χώρα.

«Θεωρώ ότι στον επόμενο χρόνο και μετά τις αλλαγές στα λογισμικά των συστημάτων παρακολούθησης των σταθμών διοδίων στους αυτοκινητόδρομους, θα έχουμε την πολυσυζητημένη διαλειτουργικότητα», προέβλεψε ο κ. Κουτσούκος ο οποίος έχει διατελέσει και Γενικός Γραμματέας της «Hellastron».

Στα 0,03ευρώ/χλμ η χρέωση των διοδίων

Το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής σε ό,τι αφορά στα διόδια της Εγνατίας Οδού, απασχόλησε εξ’ αρχής τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΜΕ.

«Μια σημαντική διαφοροποίηση που έχουμε είναι ότι η χρέωση παραμένει στα 0,03ευρώ/χλμ και δεν αυξάνεται στα 0,05 ευρώ/χλμ, αυτή ήταν η εντολή του υπουργού παρότι με ΚΥΑ της προηγούμενης κυβέρνησης προβλεπόταν αύξηση της χιλιομετροχρέωσης.

«Τελικά, κρίθηκε ότι δεν θα έπρεπε να αυξηθούν οι χρεώσεις, αφ’ ενός επειδή η Εγνατία είναι ένα έργο κατασκευασμένο με χρήματα του δημοσίου και,  αφ’ ετέρου, επειδή η κατάσταση του άξονα σε αρκετά σημεία δεν δικαιολογεί την αύξηση των διοδίων».

Ωστόσο η απόφαση του ΥΠΟΜΕ, δεν επέφερε αλλαγές ως προς τον αριθμό των σταθμών διοδίων, μετωπικών και πλευρικών. Άμεσα θα τεθούν σε λειτουργία οι τρεις κατασκευασμένοι μετωπικοί σταθμοί σε Θεσσαλονίκη ( Ωραιόκαστρο) Ασπροβάλτα και Στρυμονικό, ενώ κατασκευάζονται οι σταθμοί σε Σιάτιστα, Αρδάνιο και Καβάλα, με τον τελευταίο να έχει προσωρινά σταματήσει καθώς υπάρχουν ζητήματα με τις απαλλοτριώσεις γης.

Της Θεσσαλονίκης, αν δημοσιευτεί η ΚΥΑ, θα τεθεί σε λειτουργία στις 18/11, της Ασπροβάλτας θα λειτουργήσει μάλλον στις 10/12 και του Στρυμονικού στις 15/1/2020.

Σημειώνεται ότι στον οριζόντιο άξονα σήμερα λειτουργούν εννέα μετωπικοί σταθμών διοδίων και συνολικά, μαζί με τους σταθμούς στους τρεις κύριους κάθετους άξονες, θα φθάσουν τους 18. Επίσης, είναι και οι 43 πλευρικοί σταθμοί διοδίων οι οποίοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2020 (σ.σ. σύμβαση με Άκτωρα).

Τα πλευρικά «σκαλοπάτι» για αναλογικότερη χρέωση

Στόχος είναι η Εγνατία να περάσει σε αναλογικότερες χρεώσεις διοδίων, γι’ αυτό μέσα στο επόμενο εξάμηνο, όπως εξήγησε ο κ. Κουτσούκος,  θα αναπτυχθεί δίκτυο διάθεσης- πώλησης πομποδεκτών, με τα πλευρικά διόδια να εντάσσονται πρώτα στο σχεδιασμό.

«Η ιδέα είναι ότι όσο περισσότεροι σταθμοί υπάρχουν, τόσο αναλογικότερη θα γίνεται η χρέωση. Ως και σήμερα ούτε στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους υπάρχει κανονικό, αναλογικό  σύστημα χρέωσης.

«Πρέπει να τονιστεί ότι στην Ελλάδα, από το 2014 ως και σήμερα, ακόμη δεν υπάρχει διαλειτουργικότητα, με τον ίδιο πομποδέκτη δεν μπορεί κάποιος να κινηθεί σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. Τώρα με απόφαση των υπουργών Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προωθείται η διαλειτουργικότητα ώστε όλοι οι αυτοκινητόδρομοι, μαζί και η Εγνατία Οδός, να ενταχθούν σε ένα σύστημα».

Το κόστος βαριάς συντήρησης

Ένα από τα καυτά θέματα που συνδέονται με το διαγωνισμό παραχώρησης, είναι και αυτό της βαριάς συντήρησης του οδικού άξονα, κόστος που από πληροφορίες που είχαν «διαρρεύσει» ή κατ’ άλλους, είχαν σκοπίμως διαδοθεί, έφθανε κοντά στο 4-5 δις. ως και 6 δις. σε βάθος 35ετίας, δηλαδή όσο κόστισε η Εγνατία για να χτιστεί.

«Από τα στοιχεία της Εγνατίας δεν προκύπτει το πολύ υψηλό κόστος βαριάς συντήρησης, που υποτίθεται ότι έχουν υπολογίσει οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ.

«Δεν υπάρχει τεκμηρίωση από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ, για τα ποσά που έχουν διαρρεύσει, με κόστη συντήρησης που πλησιάζουν το κόστος κατασκευής του αυτοκινητόδρομου που προσέγγισε τα 7 δις. Βεβαίως, εξαρτάται τι παραδοχές βάζουν όσοι κάνουν αυτούς τους υπολογισμούς, αλλά θα έλεγα ότι τέτοια νούμερα είναι υπερβολικά και τελείως εκτός των όσων βλέπουμε. Πάντως δεν μας ζητήθηκε να συνεργαστούμε σε κάποια κοστολόγηση του κόστους συντήρησης», υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Κουτσούκος.

Λείπει ανθρώπινο δυναμικό

Η Εγνατία Οδός Α.Ε. , με τα έργα που αναλαμβάνει μετά από τέσσερα χρόνια απαξίωσης αφού κανένα σημαντικό έργο δεν της είχε ανατεθεί, είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί πρόσθετο προσωπικό και μάλιστα υψηλής κατάρτισης.

«Υπάρχει σίγουρα ανάγκη για νέο προσωπικό, δεν επαρκούν τα στελέχη που σήμερα έχει η Εταιρεία για να τρέξει μεγάλα έργα. Πέραν αυτού, χρειαζόμαστε νεώτερα στελέχη για να μεταφερθεί σε αυτά η τεχνογνωσία της Εγνατίας σε μεγάλα έργα, στη μελέτη, κατασκευή και διαχείρισή τους.

«Ωστόσο κομβικό σημείο για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων, είναι η παραχώρηση και τα θέματα που συνδέονται με αυτή. Χρειάζεται να ξέρουμε περισσότερα για κάνουμε τα επόμενα βήματα. Η εταιρεία μπορεί να έχει αναπτυξιακό ρόλο και με την παραχώρηση του οδικού άξονα. Γι’ αυτό και θα πρέπει να εκπονήσουμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την επόμενη ημέρα της παραχώρησης, αφού έχουμε περισσότερα στοιχεία στα χέρια μας», είπε ο κ. Κουτσούκος προσθέτοντας:

«Η Εγνατία μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για την επόμενη ημέρα. Έχει ήδη κάνει βήματα συνεργασίας με Δήμους παρότι αυτά δεν αναλήφθηκαν στο βάση ενός στρατηγικού σχεδιασμού και υπήρξαν προβλήματα με χρονοδιαγράμματα, το οποία και αντιμετωπίζονται».

Η Εταιρεία, αναζητούσε έργα και προοπτική και φαίνεται πως πλέον τώρα αποκτά και τα δύο, οπότε σταδιακά θα ενισχυθούν και οι Διευθύνσεις που απογυμνώθηκαν από στελέχη λόγω των μετατάξεων.

«Πρέπει να μας πιστέψουν ότι έχουμε συνέχεια. Να πεισθούν και οι εργαζόμενοι για τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να παίξει η Εγνατία», κατέληξε ο κ. Κουτσούκος.

Πηγή: Άννη Καρολίδου, grtimes.gr

image_pdfimage_print

ΕΝΕΡΓΕΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΑΣΕΠΠΕ: Επιτυχής η πρώτη συνεδρίαση της μόνιμης Γνωμοδοτικής Επιτροπής Παραγωγικών Φορέων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

ΠΑΣΕΠΠΕ Λογότυπο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 26.11.2019, στην Αθήνα, στα γραφεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας η 1η τακτική συνεδρίαση της μόνιμης Γνωμοδοτικής Επιτροπής Παραγωγικών Φορέων για την Κυκλική Οικονομία, μετά από σχετική πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Αραβώση, που συντονίζει τις σχετικές πρωτοβουλίες εκ μέρους του Υπουργείου.

Ο κ. Αραβώσης στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε – μεταξύ άλλων – ότι οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνοψίζονται στη μετάβαση από τη γραμμική στην Κυκλική Οικονομία μέσα από έναν ευρύ κοινωνικό διάλογο, στοχεύοντας σε πολιτικές στρατηγικού χαρακτήρα και ευρέος κοινωνικού οφέλους και αφορούν οριζόντια όλη την Ελληνική οικονομία.

Σημαντική συμβολή στην ευρεία συζήτηση παρείχαν οι τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων των φορέων, για τις άμεσες προτεραιότητες στην πορεία της μετάβασης στο κυκλικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Χαρακτήρισαν ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη συγκρότηση της Επιτροπής και έθεσαν στη διάθεση του Υπουργείου το δυναμικό και τις προτάσεις τους. Ο ΠΑΣΕΠΠΕ εκπροσωπήθηκε από τον κο Κωνσταντίνο Γκολιόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ.

Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε, εν όψει της διαμόρφωσης Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσεων με στόχους και χρονοδιάγραμμα, την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων των φορέων στο αμέσως επόμενο διάστημα στα ζητήματα:

– Αναγκαίων νομοθετικών και πολιτικών πρωτοβουλιών

– Κινήτρων για τις επιχειρήσεις και δεικτών παρακολούθησης

– Πρωτοβουλιών Ενημέρωσης, ανταλλαγής γνώσης και ευαισθητοποίησης

– Προτάσεων πιλοτικών έργων

– Εξειδικευμένων κλαδικών πολιτικών (τρόφιμα, πλαστικά, τουρισμός κ.α.)

– Χρηματοδοτικών εργαλείων Ευρωπαϊκών και ιδιωτικών

– Δημιουργίας Παρατηρητηρίου Κυκλικής Οικονομίας για παρακολούθηση της πορείας της

Ο ΠΑΣΕΠΠΕ καλεί τα Μέλη του να συμμετέχουν στις ενέργειες του Υπουργείου εκφράζοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους στα ανωτέρω ζητήματα, επικοινωνώντας με τη Γραμματεία του ΠΑΣΕΠΠΕ στο email info@paseppe.gr, 2130383814.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή Παραγωγικών Φορέων θα αποτελεί όργανο μόνιμου χαρακτήρα, θα δρα ως Εθνικό Συμβούλιο και θα συμβάλει στη διαμόρφωση των πολιτικών για την Kυκλική Oικονομία, αλλά και στη διοχέτευση μέτρων και πρωτοβουλιών στον παραγωγικό ιστό και την κοινωνία.

Οι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν στη Γνωμοδοτική Επιτροπή είναι:

– Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας (ΟΚΕ)

– Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

– Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ)

– Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ)

– Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ)

– Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

– Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ)

– Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου

– Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ)

– Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ)

– Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ)

– Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ)

– Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση–WWF Ελλάς»

– Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Χωρίς κατηγορία

Ολυμπία Οδός: Διεξαγωγή «Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας» στις σήραγγες της Περιμετρικής Πατρών

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Περιμετρική Πατρών

«Άσκηση Πυρόσβεσης Μεγάλης Κλίμακας» θα πραγματοποιηθεί στις σήραγγες της Περιμετρικής Πατρών και συγκεκριμένα στη σήραγγα «Γηροκομείο» το βράδυ της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου προς τα ξημερώματα της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου 2019.

Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην Άσκηση και των διερχόμενων οδηγών, θα πραγματοποιηθεί ολιγόωρη νυχτερινή διακοπή της κυκλοφορίας μεταξύ των κόμβων Πάτρας – Κ1 (Χ.Θ. 205,150) και Εγλυκάδας (Χ.Θ. 212,600) ως εξής:

– Από 21:00 έως 05:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Πύργο

– Από 22:00 έως 05:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία και στην κατεύθυνση προς Αθήνα

Κατά τη διάρκεια της Άσκησης, η κυκλοφορία θα εκτρέπεται προς την πόλη της Πάτρας.

Η προγραμματισμένη «Άσκηση Πυρόσβεσης Μεγάλης Κλίμακας» θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά την διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Θεσσαλία: Προχωρά η κατασκευή της παράκαμψης Πύλης–Παλαιομονάστηρου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Οδικό έργο παράκαμψης Παλαιομονάστηρου

Με γρήγορο ρυθμό προχωρά το έργο κατασκευής της παράκαμψης Πύλης–Παλαιομονάστηρου  που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο είναι συνολικού προσυλλογισμού 16,8 εκατ. ευρώ και αποτελεί της ολοκλήρωση του οδικού τμήματος από Γέφυρα Καραβοπόρου έως Λυγαριά, μειώνοντας την απόσταση και το χρόνο της πόλης των Τρικάλων και της Πύλης.

«Πρόκειται για ακόμα ένα μεγάλο έργο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι η συνέχιση του έργου Καραβόπορος–Λυγαριά, Λυγαριά–Πύλη 4,5 χλμ. κεντρικής αρτηρίας, 4,2 χλμ. αγροτικών δρόμων, 1,2 χλμ. παράπλευρου δικτύου, με ταυτόχρονη ανάπλαση περιοχών στην Πύλη.

Οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και αναμένουμε την ολοκλήρωση του έργου που θα έχει ως όφελος τη μείωση της απόστασης από τα Τρίκαλα στην Πύλη και τις γύρω περιοχές, ιδιαίτερου τουριστικού και φυσικού κάλλους. Είμαστε παρόντες με έργα και όχι με λόγια. Με έργα ουσίας αλλάζουμε την εικόνα του Δήμου Πύλης», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου μήκους 1,20 χλμ., τη διαμόρφωση δύο ισόπεδων κόμβων (Ι/Κ Αγ. Βησσαρίωνα & Ι/Κ Πύλης), την κατασκευή αγροτικού οδικού δικτύου μήκους 4,25 χλμ., την κατασκευή πεζοδρομίου και λιθόκτιστου τοιχίου προς την πλευρά του Πορταϊκού ποταμού, την κατασκευή πεζοδρομίου και ποδηλατοδρόμου καθώς και πεζοδρομίου προς την πλευρά της Πύλης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες



δημοφιλη θεματα