Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Τα κορυφαία ελληνικά ξενοδοχεία και οι μεγάλες εταιρείες που δίνουν δυναμική ανόδου στον τουρισμό

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ελληνικός τουρισμός συνεχίζει να αποτελεί το δυνατό «χαρτί» της εθνικής οικονομίας, με τις προσδοκίες για το καλοκαίρι του 2019 να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Εγγύηση για την εξωστρέφεια του διατιθέμενου τουριστικού προϊόντος, είναι η επιβεβαίωση ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται ξενοδοχειακές μονάδες και εταιρείες, σε top προορισμούς, που φιγουράρουν στην πρώτη θέση των διεθνών προτιμήσεων. Ακριβώς τέτοιες διακρίσεις έλαβε η Ελλάδα στα World Travel Awards, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 8 Ιουνίου στη Μαδέρα.

Στα World Travel Awards, μεταξύ άλλων, ξεχώρισε κι η εταιρεία διαχείρισης καταλυμάτων, Hotelbrain, της οποίας ο CEO και Founder, κ. Πάνος Παλαιολόγος, είχε παραχωρήσει πρόσφατα συνέντευξη στο bizness.gr. Τονίζοντας, ενδεικτικά, πως η Hotelbrain είναι μία εταιρεία που παρέχει μια πλήρη σειρά υπηρεσιών, από την πρακτική ανάπτυξη και τη συμβουλευτική διαχείριση ξενοδοχείων μέχρι την πλήρη διαχείριση τρίτων, αλλά και την παροχή λύσεων μίσθωσης βραχυπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης διάρκειας.

Στο πλαίσιο των World Travel Awards, αναλυτικά, η Ελλάδα έλαβε τις εξής διακρίσεις:

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο:

Europe’s Leading Boutique Resort 2019 | Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa
Europe’s Leading Destination Management Company 2019 | Mideast Travel Worldwide
Europe’s Leading Family Resort 2019 | Sani Resort
Europe’s Leading Hotel Management Company 2019 | HotelBrain
Europe’s Leading Landmark Hotel 2019 | Grand Forest Metsovo
Europe’s Leading Luxury Island Resort 2019 | Grand Resort Lagonissi
Europe’s Leading Luxury Villa Resort 2019 | Elounda Beach Hotel & Villas
Europe’s Leading Seafront Resort 2019 | Elounda Bay Palace

Σε ελληνικό επίπεδο:

Greece’s Leading All Suite Hotel 2019 | Domes of Elounda, Autograph Collection
Greece’s Leading All-Inclusive Resort 2019 | Ikos Oceania
Greece’s Leading Boutique Hotel 2019 | Kenshō Psarou
Greece’s Leading Business Hotel 2019 | Hilton Athens
Greece’s Leading Car Rental Company 2019 | Luxury Car
Greece’s Leading City Hotel 2019 | Divani Caravel Hotel
Greece’s Leading Conference Hotel 2019 | Athenaeum InterContinental Athens
Greece’s Leading Destination Management Company 2019 | Mideast Travel Worldwide
Greece’s Leading Family Resort 2019 | Sani Resort
Greece’s Leading Guest Experience Destination 2019 | Χανιά
Greece’s Leading Hotel 2019 | Elounda Beach Hotel & Villas
Greece’s Leading Hotel Group 2019 | Divani Collection Hotels
Greece’s Leading Hotel Management Company 2019 | HotelBrain
Greece’s Leading Hotel Residences 2019 | Avaton Luxury Villas Resort – Relais & Châteaux
Greece’s Leading Hotel Suite 2019 | Royal Suite @ Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens
Greece’s Leading Island Destination 2019 | Κυκλάδες
Greece’s Leading Island Villas 2019 | Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa
Greece’s Leading Luxury All Suite Hotel 2019 | Bill & Coo Suites and Lounge
Greece’s Leading Luxury Boutique Hotel 2019 | Iconic Santorini, a boutique cave hotel
Greece’s Leading Luxury Hotel Villa 2019 | Royal Blue Mansion @ Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort
Greece’s Leading Luxury Private Villa 2019 | Villa Saint Antoine
Greece’s Leading Mainland Destination 2019 | Μάνη
Greece’s Leading Resort 2019 | Lesante Blu Exclusive Beach Resort
Greece’s Leading Travel Agency 2019 | Beleon Tours
Greece’s Leading Villa Resort 2019 | Porto Zante Villas & Spa

Σημειώνεται, ότι με βάση με μελέτη που είχε χρηματοδοτήσει το ΣΕΤΕ, ο ξενοδοχειακός τομέας πραγματοποιεί κύκλο εργασιών 5,7 δισ. ευρώ (3,5% του ΑΕΠ) και τα τελευταία χρόνια έχει λάβει επενδύσεις ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ. Οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, στους πέντε προορισμούς-σημεία «κλειδιά», όπως χαρακτηριστικά καθίστανται το Νότιο Αιγαίο, η Κρήτη, το Ιόνιο, η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία. Παράλληλα, με το παράδειγμα του brand name «Moxy» της Marriot, το οποίο έχει φτάσει ήδη στην Πάτρα και επεκτείνεται προσεχώς σε Αθήνα, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, παρατηρείται μία έμφαση και στις ξενοδοχειακές επενδύσεις 3 αστέρων, που όμως προσφέρουν παροχές καταλύματος προδιαγραφών 4-5 αστέρων. Έχοντας, την ίδια στιγμή, ως στρατηγικό πλεονέκτημα το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Από τη μία λοιπόν έχουμε τις μεγάλες επενδύσεις και από την άλλη, τις αυξημένες τουριστικές ροές. Ροές που πρέπει να συνεχιστούν και ει δυνατόν, προσεχώς, να αυξηθούν. Σύμφωνα με έρευνα που είχε διενεργήσει η Τράπεζα της Ελλάδος, οι εισερχόμενες τουριστικές εισροές για την περίοδο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2018 είχαν ανέλθει σε 25,9 εκατ. επισκέπτες. Ποσοστό δηλαδή αυξημένο κατά 10,3% από την αντίστοιχη περίοδο του 2017 και ψηλότερο κατά περίπου 10% σε σχέση με το 2016. Οι αριθμοί αυτοί είναι σημαντικό να αναθεωρούνται διαρκώς προς τα επάνω, από τη στιγμή που αναλόγως γοργά αυξάνονται κι οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στη χώρα.

 

Πηγή: bizness.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Ξεκολλάει η επένδυση 20ετίας ύψους 100 εκατ. ευρώ στη νησίδα Αλατάς

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Λήψη από τη νησίδα Αλατάς στον Παγασητικό κόλπο

Στη φάση του οριστικού ξεμπλοκαρίσματος βρίσκεται η επένδυση ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ, στη νησίδα Αλατάς στο Παγασητικό Κόλπο (Μαγνησία). Η επενδύτρια εταιρεία, η κυπριακή United Five Developments S.A, έλαβε τελικώς θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εξέλιξη, που προήλθε ύστερη από σχετική εισήγηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

Παρότι μιλάμε για μια εμβληματική επένδυση (το κόστος των 100 εκατ. ευρώ το αποδεικνύει), τόσο καιρό δεν καθίστατο δυνατή η ωρίμανσή της. Κι αυτό, διότι το αρχικό πλάνο της κυπριακής εταιρείας δεν μπορούσε, στην πράξη, να γίνει πραγματικότητα.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, η επένδυση πλέον μπαίνει στις ράγες. Πηγές από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα το τμήμα Χωρικού Σχεδιασμού, αναφέρουν ότι οι Κύπριοι θα αδειοδοτηθούν για την εκκίνηση των εργασιών υλοποίησης, έχοντας μεταβάλλει το πλάνο τους. Ειδικότερα, αντί για δημιουργία πολυτελούς resort, προχωρούν στη λύση της ανέγερσης συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών, προς τουριστική εκμετάλλευση.

ΤΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΗΘΕΛΕ ΑΡΧΙΚΑ Η ΕΠΕΝΔΥΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Όταν 21 χρόνια πριν, το 1998, οι Κύπριοι κολοσσοί μίσθωναν μέσω διαγωνισμού τη νησίδα στην Π.Ε. Μαγνησίας (πρώην κοινότητα Τρικερίου), είχαν στο μυαλό τους τη δημιουργία ενός τουριστικού «παραδείσου». Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, το αρχικό τους πλάνο όριζε την κατασκευή ενός πολυτελούς, προδιαγραφών 5 αστέρων καταλύματος, δυναμικότητας τουλάχιστον 750 κλινών.

Το 2014 το ΣτΕ ακύρωσε τους όρους περιβαλλοντικής μελέτης και αποφάσισε, ότι πρέπει να υπάρξει από την αρχή ένα νέο Σχέδιο Χωρικής Οργάνωσης. Αυτό δηλαδή που συστάθηκε τώρα, εν έτει 2019.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ «ΦΡΕΝΟ» ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Εις εκ των βασικότερων λόγων που η επένδυση δεν προχωρούσε από το 1998, μέχρι σήμερα, ήταν ο εξής: Το νησί Αλατάς του Νοτίου Πηλίου, φερόταν να έχει επιφάνεια 493 στρεμμάτων. Αυτομάτως, το γεγονός αυτό απαγόρευε την πραγματοποίηση επένδυσης εκεί, καθώς η νομοθεσία προβλέπει ότι σε επιφάνειες κάτω των 500 στρεμμάτων, δεν επιτρέπεται να υλοποιούνται επενδύσεις σαν κι αυτή της United Five.

Έπειτα όμως από πολλές προσπάθειες (μεταξύ των οποίων και του τότε Δημάρχου Νοτίου Πηλίου, κ. Νίκου Φορτούνα), αποδείχθηκε ότι η επιφάνεια της γης τελικά είχε εμβαδόν 550 στρέμματα.

 

bizness.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Σκέψεις για σύνδεση του Academia με νέο απέναντι ξενοδοχείο μέσω γέφυρας

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πολυτελές ξενοδοχείο με το brand της Marriot στην Αθήνα

Το Academia of Athens, Autograph Collection έχει κάνει την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του στο κέντρο της πρωτεύουσας, όντας μία από τις πλέον εμβληματικές ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Αθήνα.

Το 5άστερο ξενοδοχείο με το brand της αμερικάνικης Marriot, επί των οδών Ακαδημίας 38 και Ομήρου γωνία, άνοιξε τις πύλες του στις αρχές Ιουνίου (σ.σ. τα εγκαίνια αναμένονται στο προσεχές φθινόπωρο) και με το «καλημέρα», φάνηκε ότι αποτέλεσε πόλο τουριστικής έλξης. Μιας και από την πρώτη στιγμή, η πληρότητα του καταλύματος βρισκόταν σε υψηλά ποσοστά, σε επίπεδα άνω του 60-70%.

Ο λιβανέζικος Όμιλος Yazbeck, έχει επενδύσει σε πρώτη φάση πάνω από 7 εκατ. ευρώ για την ανέγερση του Academia. Για τη δημιουργία δηλαδή ενός πολυτελέστατου καταλύματος δυναμικότητας 60 δωματίων, με εστιατόρια, spa, διάφορους χώρους αναψυχής, roof bar με θέα στην Ακρόπολη κ.α. Φαίνεται, όμως, ότι ο Όμιλος από τον Λίβανο δεν προτίθεται να σταματήσει, εκεί, την επένδυσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα πληροφορίες του bizness.gr, αναφέρουν ότι η επενδύτρια εταιρεία επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου ξενοδοχείου, στο ακριβώς απέναντι ακίνητο (βλ. φωτογραφία παρακάτω). Δηλαδή στην οδό Ακαδημίας 36 και Ομήρου. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του bizness.gr, υπάρχουν σκέψεις ώστε να δύο ξενοδοχεία να συνδέονται μεταξύ τους! Με την κατασκευή μίας γέφυρας που θα τα ενώνει και, αυτομάτως, θα τα συνδέει.

Σε αυτή τη φάση, η εν λόγω ιδέα παραμένει πρώιμη. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το Academia μετράει μόλις λίγους μήνες λειτουργίας. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι υπάρχει στο μυαλό των επιχειρηματιών το συγκεκριμένο εγχείρημα. Το οποίο, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα συνιστά κάτι το πλέον πρωτοπόρο, καθώς παράδειγμα δύο όμορων ξενοδοχείων, που να συνδέονται μέσω γέφυρας, δεν είναι κάτι που συναντάμε συχνά.

 

Πηγή: bizness.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

ΕΝΕΡΓΕΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υπεγράφη η σύμβαση εκπόνησης της πολεοδομικής μελέτης της Αμμουδάρας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Το κτίριο που στεγάζεται το Δημαρχείο στο Μαλεβίζι

Τη σύμβαση εκπόνησης της πολεοδομικής μελέτης της Αμμουδάρας (Π.Ε. 29), αρχικού προϋπολογισμού 668.753,53 ευρώ, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Πρόκειται για την μελέτη που περιλαμβάνει την Πολεοδομική Ενότητα της Αμμουδάρας, με όρια από τον βορά το Κρητικό πέλαγος, από τον νότο την λ. Α. Παπανδρέου, ανατολικά τον Ξηροπόταμο στα σύνορα με τον Δήμο Ηρακλείου και δυτικά τον Αλμυρό ποταμό. Στην περιοχή υπάρχει έντονη τουριστική ανάπτυξη με πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα, οικείες και επιχειρήσεις.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η κτηματογραφική αποτύπωση, οι γεωλογικές έρευνες, η περιβαλλοντική και η πολεοδομική μελέτη της περιοχής, ενώ μετά και από αυτή την έγκριση, ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Μια ακόμη πολεοδομική μελέτη, ξεκινάει στην περιοχή μας, καλύπτοντας μια τεράστια περιοχή και δίνοντας λύση σε ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Είναι γνωστή η σπουδαιότητα κάθε πολεοδομικής μελέτης και είμαι πραγματικά υπερήφανος που πλέον το Μαλεβίζι έχει δρομολογήσει με μια σειρά μελετών, τις λύσεις σε αυτό το πρόβλημα. Γι’ αυτό και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν οι Αντιδήμαρχοι Άρης Σαλούστρος, Θανάσης Κύρκος και Δράκος Μαρής, καθώς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα