Connect with us

Επικαιρότητα

Τα έργα που “ξεπετάχτηκαν” δημιουργώντας αίσθηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα από το καθημερινό ρεπορτάζ φέτος στο ypodomes.com φέρνουμε στο φως νέα έργα τα οποία ετοιμάζονται από διάφορους φορείς υλοποίησης της χώρας. Από το Υπουργείο Υποδομών, τις Περιφέρειες, οργανισμούς ή άλλους, μέρα με τη μέρα δίνουμε πληροφορίες για τα νέα μεγάλα έργα που έχει να περιμένει ο τεχνικός κόσμος της χώρας.

Πολλά από αυτά είναι αναμενόμενα, υπάρχουν όμως και άλλα που είτε βγαίνουν από τη …ναφθαλίνη είτε ξεπετάγονται ως τελείως νέα έργα. Σήμερα συλλέξαμε τα σημαντικότερα και σας τα ξαναθυμίζουμε καθώς θα τα δούμε μπροστά μας.

Το πρώτο έργο που φέτος ήταν το διπλό οδικό έργο σύνδεσης της Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό σε Άκτιο και Βόνιτσα. Είναι έργο 42εκατ.ευρώ και είναι ώριμο προς δημοπράτηση. Μάλιστα το έργο ξεσήκωσε και διαμαρτυρίες του Δήμου Αγρινίου που ζήτησε να μην προχωρήσει καθώς θεώρησε ότι μένει πίσω οδικό έργο σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, που όμως είναι τελείως ανώριμο προς το παρόν.

Δεύτερο έργο που πρώτοι μιλήσαμε ήταν τα συμπληρωματικά έργά για Η/Μ και προμήθεια συρμών στην επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά. Πρόκειται για έργα που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του κλάδου Καλαμαριάς. Η δημοπράτηση τους θα γίνει το 2018. Το κόστος εκτιμάται σε 120-150εκατ.ευρώ.

Τρίτο έργο που μάθατε από το ypodomes.com ήταν το έργο-φάντασμα που μετά από 12 χρόνια βγαίνει στην επιφάνεια μέ την Περιφέρεια Αττικής να το χρηματοδοτεί. Μιλάμε για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά και την ολοκλήρωση της Περιφερειακής Αιγάλεω με κόστος 45εκατ.ευρώ. Η δημοπράτηση αναμένεται να γίνει στα μέσα του έτους.

Μέσα από αυτή την ιστοσελίδα έγινε γνωστό και το έργο για την περίφημη Σιδηροδρομική Σήραγγα Σεπολίων μήκους 3χλμ. Το έργο πήρε χρηματοδότηση από το CEF και με περίπου 110εκατ.ευρώ θα το δούμε να κατασκευάζεται προς το τέλος του έτους, όντας ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον Δήμο της Αθήνας που θα δει τις γραμμές σταδιακά να εξαφανίζονται από την επιφάνεια.

Από το ypodomes.com ενημερωθήκατε πρώτοι για την πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών να προμηθευτεί νέα γενιά αντιρρυπαντικών λεωφορείων (ηλεκτρικά-φυσικού αερίου) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο παραμένει σε αρχικά στάδια και θα έχουμε καιρό μέχρι να μπει σε εφαρμογή. Το Φθινόπωρο μάθατε για τα σχέδια για ανέγερση Εμπορικών Κέντρων στους Κεντρικούς Σιδηροδρομικούς Σταθμούς σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη αλλά και τις πρώτες επενδύσεις στο Ελ.Βενιζέλος με την προσθήκη κτιρίου.

Όμως από εδώ μάθατε και για σειρά άλλων έργων τοπικών και μικρότερου προϋπολογισμού, όπως τα έργα αποχετεύσεων, ύδρευσης και άρδευσης σε δήμους της χώρας.

Εδω, στον ιστότοπο των έργων κάθε μέρα ψάχνουμε για τα επόμενα project που μπορεί να βοηθήσουν τον τεχνικό κόσμο να επιβιώσει και να προοδεύσει, βελτιώνοντας μέσα από τα έργα την ποιότητα ζωής και δίνοντας ευκαιρίες απασχόλησης.

Σίγουρα η νέα χρονιά θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αναμένουμε αρκετά νέα project να βγουν στην επιφάνεια. Εσείς βέβαια θα το μάθετε πρώτοι από εδώ το ypodomes.com.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

Advertisement
Advertisement

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα