Connect with us

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Τα 10 μεγαλύτερα υπό κατασκευή έργα του Ομίλου ΑΒΑΞ – Ποια έργα έρχονται το 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Λογότυπο Όμιλος ΑΒΑΞ / Πηγή ΑΒΑΞ

Μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του κατασκευαστικού κλάδου της χώρας είναι ο Όμιλος ΑΒΑΞ. Με ένα από τα πλουσιότερα portflolio στα μεγάλα έργα της χώρας είναι σήμερα ένας από τους σημαντικότερους αναδόχους παρέχοντας απασχόληση σε χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου.

Ο Όμιλος ΑΒΑΞ είναι παρόντας στα μεγάλα οδικά, σιδηροδρομικά και ενεργειακά και κτιριακά έργα μετρό και συμμετέχει στους μεγάλους διαγωνισμούς της χώρας. Σήμερα τα έργα που έχει αναλάβει έχουν χτίσει ένα ανεκτέλεστο 2,5 δισ. ευρώ το οποίο αναμένεται να ανέβει προοδευτικά το 2023 σε πάνω από 3,5 δισ. ευρώ λαμβάνοντας νέα έργα.

Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του Ομίλου ΑΒΑΞ είναι η επιμονή σε βιώσιμα από άποψη κέρδους έργα με αποτέλεσμα ακόμα και στη δύσκολη δεκαετία του 2010 όπου οι υπερβολικές εκπτώσεις κυριαρχούσαν, να είναι από τους λίγους που δεν μπήκαν στον “πειρασμό”.

Σήμερα το ypodomes.com συνεχίζοντας το αφιέρωμα στα 10 μεγαλύτερα έργα των ελληνικών κατασκευαστικών ομίλων σας παρουσιάζει τα μεγάλα έργα του Ομίλου ΆΒΑΞ. Αυτά περιλαμβάνουν τα δύο μεγαλύτερα έργα Μετρό στην Αθήνα, συμμετοχή στο οδικό έργο Πάτρα-Πύργος, τα έργα δημιουργίας υποδομών στο Ελληνικό, συμμετοχή στη λειτουργία-συντήρηση του κέντρου της Ψυττάλειας, το μεγάλο τουριστικό project “City of Dreams”, το σιδηροδρομικά έργα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Ειδομένη, τα δίκτυα από το Φράγμα Τριανταφυλλιάς και τα έργα φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ.

Το top-10 υπό κατασκευή έργων του Ομίλου ΑΒΑΞ

1.Νέα Γραμμή 4 Μετρό Αθήνας

Το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας αφορά στην κατασκευή της νεάς γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Η ΑΒΑΞ έχει αναλάβει το έργο από κοινού με τις GHELLA και ΑLSTOM σε ένα διαγωνισμό που κράτησε σχεδόν 4 χρόνια. Το έργο της νέας “πορτοκαλί” γραμμής, περιλαμβάνει 12,8 χιλιόμετρα υπόγειας γραμμής και 15 σταθμούς. Ξεκινά από το Άλσος Βεϊκου και διαμέσω Γαλατσίου, Κυψέλης, Γκύζη, κέντρου, Καισαριανής, Ζωγράφου θα τερματίζει στο Γουδή.

Το κόστος της νέας γραμμής αγγίζει (με τον ΦΠΑ )τα 1,8 δισ. ευρώ και αναθέτουσα αρχή είναι η Αττικό Μετρό.  Η σύμβαση υπεγράφη τον Ιούνιο του 2021 με αρχικό χρονοδιάγραμμα τα οκτώ χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2029. Θεωρείται η σημαντικότερη συγκοινωνιακή και περιβαλλοντική παρέμβαση για την Αθήνα με μεγάλη συνεισφορά στη μείωση της έκλυσης αέριων ρύπων.

2.Επέκταση γραμμής 3 Μετρό Αθήνας

Ακόμα ένα μεγάλο έργο Μετρό στο οποίο η ΑΒΑΞ ανέλαβε με τις GHELLA και ΑLSTOM. Το έργο ξεκίνησε το 2012 και παραδόθηκε σε λειτουργία μόλις πριν από 2 μήνες και πλέον εκτελούνται οι τελευταίες επικουρικές εργασίες. Θεωρείται ως η σημαντικότερη επέκταση για το Μετρό της Αθήνας εδώ και 20 χρόνια καθώς ένωσε το κέντρο του Πειραιά με εκείνο της Αθήνας και το λιμάνι με το αεροδρόμιο.

Το κόστος του έργου είναι 770 εκατ. ευρώ με αναθέτουσα αρχή την Αττικό Μετρό. Το σπουδαίο με το έργο αυτό ήταν πως ήταν από τα ελάχιστα έργα κατά την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης στη χώρα. Με το έργο αυτό συνδέθηκαν και οι σημαντικοί όμοροι Δήμοι του Πειραιά όπως η Αγία Βαρβάρα, ο Κορυδαλλός και η Νίκαια.

3.Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: Τμήμα Μιντιλόγλι-Καραίικα

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα αλλά και απαραίτητα οδικά έργα της χώρας. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο οδικό έργο πίσω από εκείνα στο νοτιο και βόρειο τμήμα του Ε65. Η ΑΒΑΞ έχει αναλάβει την κατασκευή του τμήματος -Καραϊικα-Γαστούνη. Τα άλλα τμήματα κατασκευάζονται από την ΤΕΡΝΑ και την ΑΚΤΩΡ.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε ποσό περίπου 300 εκατ. ευρώ. Τα έργα ξεκίνησαν σε όλα τα τμήματα τον Μάρτιο του 2022. Η ολοκλήρωση του έργου τοποθετείται το 2025. Η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και αργότερα από το ΕΣΠΑ 2021-2027. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

4.Αστικά Έργα Υποδομών Ελληνικού

Τα έργα περιλαμβάνουν δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, ηλεκτρισμού, οδικά δίκτυα και πεζοδρόμια, αντιπλημμυρικά καθώς και λιμενικά έργα για το τμήμα που θα κατασκευαστεί στην πρώτη φάση. Το έργο σημαία για το project είναι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, έργο που εκτιμάται περίπου στα 50 εκατ. ευρώ.

Για αυτό το σκοπό έχουν εκπονηθεί πάνω από 100 ειδικές μελέτες. Θα υπάρχουν διαδρομές από πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους πάνω από 50 χιλιόμετρα όπου θα ηγείται ένας πεζόδρομος 2,5 χιλιομέτρων και μήκους 56 μέτρων που θα ενώνει τη Λ.Βουλιαγμένης με το παράκτιο μέτωπο. Το σύνολο του πακέτου των έργων υποδομής κινείται περίπου 250-300 εκατ. ευρώ. Φορέας Υλοποίησης είναι η Lamda Development που έχει αναλάβει το μεγάλο project της επένδυσης του Ελληνικού. Τα έργα ξεκίνησαν την Άνοιξη του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025

5.Λειτουργία- συντήρηση Ψυττάλειας

Η ΑΒΑΞ εδώ έχει αναλάβει την λειτουργία και συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας μαζί με τις ΑΚΤΩΡ και ΕΡΓΟΤΕΜ. Είναι ένα μεγάλο έργο που εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης ολόκληρης της πρωτεύουσας. Το κόστος του φτάνει τα 261 εκατ. ευρώ και αναθέτουσα αρχή είναι η ΕΥΔΑΠ.

6.City of Dreams-Λεμεσσός

Πρόκειται για ένα μεγαλό επενδυτικό project για το μεγαλύτερο πολυθεματικο θέρετρο στην Κύπρο. Το κόστος του έργου είναι 270 εκατ. ευρώ και ανάδοχος είναι η ΑΒΑΞ από κοινού με την ΤΕΡΝΑ. Το έργο είναι σε προχωρημένη κατασκευή και αναμένεται να αλλάξει τον τουριστικό χάρτη της Κύπρου.

7.Ηλεκτροκίνηση σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα

Πρόκειται για έργο εξαιρετικής σημασίας με υπερτοπική διαστάση.  Το έργο αφορά στην εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης  στη σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα. Με την ολοκλήρωση του έργου το 2025 θα μπορεί το ηλεκτροκίνητο τρένο να διεξάγει το δρομολόγιο Αθήνα-Καλαμπάκα σε λιγότερο από 3 ώρες. Η ΑΒΑΞ ανέλαβε το έργο πριν από λίγες ημέρες από την ΕΡΓΟΣΕ.

8.Σηματοδότηση Σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Ειδομένη

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την ασφάλεια και λειτουργία του σιδηρόδρομου. Αναφορικά με το έργο αφορά στην εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος σηματοδότησης, καθώς και ETCS – level 1, στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, και αντικατάσταση 37 αλλαγών τροχιάς, για τις ανάγκες της σηματοδότησης.

Με την ολοκλήρωση του έργου, ολοκληρώνεται ο εκσυγχρονισμός της μονής ηλεκτροκίνητης πλέον σιδηροδρομικής γραμμής που οδηγεί στα σύνορα με τα Δυτικά Βαλκάνια και από εκεί στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και ανοίγει ο δρόμος για τα διεθνή επιβατικά δρομολόγια που εδώ και χρόνια είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Η ΑΒΑΞ ανέλαβε αυτό το έργο μαζί με την ALSTOM τον Μάρτιο του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025. Το έργο είναι προϋπολογισμού 56,7 εκατ. ευρώ.

9.Φράγμα Τριανταφυλλιάς

Αυτό το έργο το έχει αναλάβει η ΕΤΕΘ, θυγατρική της ΑΒΑΞ. Με το υπόψη έργο θα αρδευτεί από το Φράγμα Τριανταφυλλιάς γεωργική έκταση 18 χιλιάδων στρεμμάτων, η οποία εκτείνεται στο νότιο τμήμα της πεδιάδας Φλώρινας. Θα δώσει λύση στο τεράστιο αρδευτικό πρόβλημα της Φλώρινας. Το έργο υπεγράφη τον Ιούλιο του 2022 και έχει διάρκεια 3 χρόνια. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.  Το έργο έχει προϋπολογισμό 41,5 εκατ. ευρώ

10.Επέκταση φυσικού αερίου σε πόλεις της περιφέρειας

Η ΑΒΑΞ έχει αναλάβει σειρά από έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε αρκετές πόλεις της Περιφέρειας. Πιο συγκεκριμένα έχει αναλάβει τα έργα σε Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Καστοριά, Σέρρες ενώ σύντομα θα προστεθεί Πάτρα, Πύργος και Αγρίνιο που ανεβάζει το σύνολο στα 60 εκατ. ευρώ. Αναθέτουσα Αρχή είναι η ΔΕΔΑ.

Ακόμα περισσότερα μεγάλα έργα

Ο Όμιλος ΑΒΑΞ πρόσφατα ολοκλήρωσε το μεγάλο έργο για τον αγωγό φυσικού αερίου IGB, ένα διακρατικό έργο με πολύ μεγάλη αξία. Παράλληλα εκτελεί μεγάλα έργα όπως ο νέος προβλήτας Small Scale LNG κ.α.

Για το 2023 ο Όμιλος ΑΒΑΞ αναμένει την υπογράφη πολύ μεγάλων συμβάσεων για έργα υποδομής. Τα σημαντικότερα είναι το flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης (έργο σε σχήμα με την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ) έργο σχεδόν μισού δισ. ευρώ, το οδικό έργο Μπράλος-Άμφισσα κόστους 280 εκατ. ευρώ, το φ/β πάρκο στην Εορδαία Κοζάνης ύψους 40 εκατ. ευρώ,

Ο Όμιλος συμμετέχει σχεδόν στο σύνολο των μεγάλων διαγωνισμών της χώρας. Μεταξύ άλλων στα σιδηροδρομικά έργα με ανταγωνιστικό διάλογο ύψους 4 δισ. ευρώ, στον ΒΟΑΚ στο τμήμα Χανιά-Χερσόνησος, στον διαγωνισμό για τη νέα περίοδο παραχώρησης της Αττικής Οδού, το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, τις εργολαβίες στο Ελληνικό κ.α..

Επίσης έχει συμμετοχή στους μεγάλους διαγωνισμούς για κτιριακά έργα-ΣΔΙΤ όπως τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία, τα 13 Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας, τα Αστυνομικά Μέγαρα, τα 12 Δικαστικά Μέγαρα, τις Φοιτητικές Εστίες σε Κρήτη, Θράκη, Θεσσαλία κ.α.

Το αφιέρωμα του ypodomes.com συνεχίζεται αύριο Τρίτη 6 Δεκεμβρίου με τα 10 μεγαλύτερα έργα της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου με τα έργα της ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Το αφιέρωμα ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου με τα 10 μεγαλύτερα έργα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και στις 2 Δεκεμβρίου με τα 10 μεγαλύτερα έργα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Advertisement
Advertisement

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα