Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Συνεργασία Siemens-Volkswagen στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Γραμμή παραγωγής Volkswagen

Η Siemens στηρίζει τη Volkswagen εξοπλίζοντας το εργοστάσιο στο Zwickau για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εταιρεία έχει ήδη προμηθεύσει προϊόντα και συστήματα για τις δύο γραμμές παραγωγής, ενώ βοήθησε στην ανάπτυξη ενός προτύπου αυτοματισμού για την ευέλικτη μαζική παραγωγή μιας σειράς διαφορετικών μοντέλων.

«Θέλουμε να αυξήσουμε τον βαθμό αυτοματοποίησης στις διαδικασίες παραγωγής μας, μειώνοντας ταυτόχρονα την πολυπλοκότητά τους. Έχουμε επιλέξει να συνεργαστούμε με τη Siemens, τον μακροχρόνιο συνεργάτη μας και μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της βιομηχανικής αυτοματοποίησης και ψηφιοποίησης, επειδή διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία εφαρμογών στον τομέα αυτό», δήλωσε ο Thomas Zembok, Head of Factory Automation and Digital Production στην Volkswagen AG .

Η Volkswagen εκτιμά ότι θα κατασκευάζει έως και ένα 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως μέχρι το 2025. Για να καταστεί δυνατή η επίτευξη αυτού του επιπέδου μαζικής παραγωγής, το εργοστάσιό της στο Zwickau θα στραφεί στην ηλεκτροκίνηση και θα ψηφιοποιηθεί εκτεταμένα μέχρι τα τέλη του 2020.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB (Modular Electric-Drive Matrix), που αποτελείται από μία μπαταρία και δύο άξονες, ο ένας ή και οι δύο από τους οποίους κινούνται ηλεκτρικά, ανάλογα με το σχέδιο.

Οι μονάδες παραγωγής για τα μοντέλα της πλατφόρμας MEB βασίζονται στην 6η γενιά του προτύπου VASS (Volkswagen Audi Seat Skoda). Το πρότυπο VASS περιλαμβάνει λύσεις αυτοματισμού για hardware, software και οπτικοποίηση, καθώς και υλικό για εκπαίδευση σε εφαρμογές και αναβάθμιση ικανοτήτων.

«Με το πρότυπο VASS προσφέρουμε ένα σύστημα δομικών στοιχείων για σταθερή παραγωγή και διευκολύνουμε τη μαζική παραγωγή διαφόρων μοντέλων στην ίδια γραμμή. Ταυτόχρονα, δημιουργούμε σταθερή βάση για περαιτέρω ψηφιοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών», εξηγεί ο Thomas Zembok της Volkswagen AG.

Η πρώτη από τις δύο γραμμές παραγωγής για το αμάξωμα και την τελική συναρμολόγηση είναι ήδη σε λειτουργία και έχει αρχίσει η σειριακή παραγωγή. Η δεύτερη γραμμή βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο υλοποίησης και προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2020.

Η τεχνολογία της Siemens χρησιμοποιείται και για τις δύο γραμμές και περιλαμβάνει το TIA (Total Integrated Automation) Portal, τους ελεγκτές Simatic, τα πάνελ HMI (Human Machine Interface) και βιομηχανικούς υπολογιστές. Αυτή είναι μία από τις βασικές παραμέτρους για την αύξηση της αυτοματοποίησης στην τελική συναρμολόγηση από 17 έως 28% και στο αμάξωμα από 85 έως 89%.

Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση και σε άλλα βήματα της αλυσίδας αξιών γίνεται επίσης στον τομέα logistics με τη χρήση αυτοματοποιημένων οχημάτων (AGV), για παράδειγμα. Έξι μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB για τρεις από τις μάρκες του ομίλου, έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν στο Zwickau από το 2021. Το πρώτο από αυτή τη νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το ID.3.

Ο Bernd Mangler, Senior Vice President της Automotive Solutions της Siemens Digital Industries, εξηγεί:

«Το μεγάλο πλεονέκτημα του προτύπου VASS είναι ότι η Volkswagen μπορεί επίσης να το προσαρμόσει ανάλογα με το αντίστοιχο σχέδιο παραγωγής των άλλων εργοστασίων της». Τονίζει: «Το νέο πρότυπο VASS είναι ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ψηφιοποίηση της παραγωγής της Volkswagen.

Προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η δυνατότητα ομοιόμορφου ελέγχου των παραμέτρων λειτουργίας των μηχανημάτων παραγωγής, καθώς και η απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ μηχανών, με απώτερο σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας στην παραγωγή».

image_pdfimage_print

News in English

CRRC successfully tests 600km/h maglev train

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

China successfully completed low-speed dynamic testing of a 600km/h prototype maglev car developed by CRRC Sifang on a test line at Tongji University in Shanghai on June 21, a milestone for the project lunched in June 2016.

CRRC is developing the train alongside more than 30 companies, universities, and research institutes. The train has been identified as a key development under the Ministry of Science and Technology’s Advanced Rail Transit research and development plan.

The trial was undertaken following static testing and debugging, and included dynamic operating environments such as switches, curves and ramps. This allowed the testing of key components such as suspension guidance, speed and position measurement, the vehicle-rail interface, traction, and the communication systems.

Mr Ding Sansan, deputy chief engineer of CRRC Sifang and head of the maglev project, says the development of the maglev train requires four different elements, including the vehicle, power supply, communications systems and track. The tests allowed simultaneous testing of each element, with a large amount of data collected that will feed into further research.

“Under the test conditions of multiple scenarios, the suspension guidance of the vehicle is stable, and the operating condition is good,” Ding says. “The key technical indicators meet the design requirements and the design expectations.”

Five test cars are currently under development, with a full prototype capable of 600km/h operation expected to be completed by the end of the year.

Last year, China announced plans for a 200km maglev line in Hubei province to test operation of the prototype train at speeds in excess of 600km/h.

 

Source: railjournal.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Πυκνώνουν οι υποψηφιότητες για τα Residential Development Awards 2020

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Αναγνωρισμένες εταιρείες και ανερχόμενες με δυνατή παρουσία στο χώρο, “εδραιώνουν” την παρουσία τους στον κατασκευαστικό κλάδο της κατοικίας μέσα από τη συμμετοχή τους στα Residential Development Awards 2020.

Τα βραβεία που φιλοδοξούν να γίνουν θεσμός στον οικιστικό κλάδο, έρχονται για να επιβραβεύσουν και να φέρουν στο προσκήνιο
την ελληνική καινοτομία και ευρηματικότητα στη δόμηση κατοικιών.

Μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και ανερχόμενες, γνώριμα αρχιτεκτονικά γραφεία και νεοεισερχόμενα στο χώρο, μεσιτικές εταιρείες έχουν ήδη επενδύσει στην προβολή των καινοτόμων έργων τους, μέσα από τα Residential Development Awards 2020.

Με διοργανώτρια εταιρεία τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία επικοινωνίας, τη Boussias Communications και υπό την Αιγίδα της Ένωσης Κατασκευαστών Ελλάδος, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κτηματομεσιτών, η συμμετοχή και η διάκριση στο διαγωνισμό αποτελούν τα κατάλληλα εργαλεία προβολής.

Οι νικητές και οι συμμετέχοντες στα Residential Development Awards 2020, θα προβληθούν σε όλα τα επιχειρηματικά ενημερωτικά μέσα της Boussias, με αποκορύφωμα των βραβείων τη τελετή απονομής.

Φιναλίστ, κριτές, συνεργάτες, συμμετέχοντες, ειδικοί προσκεκλημένοι, στελέχη της αγοράς και του επιχειρηματικού κόσμου θα συναντηθούν τη βραδιά της απονομής για να γιορτάσουν τους νικητές των βραβείων.

Πώς μπορείτε να εμπλακείτε:

Μπείτε στο site www.residentialawards.gr και μάθετε περισσότερα άμεσα!

Διοργάνωση Boussias Communications

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Residential Development Awards 2020: Αριστεία στη Σύγχρονη Ελληνική Κατοικία

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνονται τα «Residential Development Awards 2020», που αναγνωρίζουν την πρωτοπορία της οικοδόμησης, της καινοτομίας και της τεχνικής αρτιότητας, προωθώντας και αναδεικνύοντας την αριστεία στον κατασκευαστικό κλάδο της κατοικίας με απώτερο στόχο τη δημιουργία και ανάδειξη του ευ ζην.

Στόχος των βραβείων είναι να επιβραβεύσουν τη χρήση πρωτοποριακών, καινοτόμων κατασκευαστικών λύσεων με έμφαση στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, το experiemental design, τις εξελιγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν στη δόμηση, ώστε να ισχυροποιηθεί η αξία των κατοικιών.

Τα Residential Development Awards 2020 είναι το κατάλληλο όχημα και εργαλείο marketing για να ενισχυθεί το brand awareness των εταιριών.

Το πιο σημαντικό όμως είναι το “networking” που επιτυγχάνεται στην τελετή απονομής των βραβείων. Στη τελετή θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών, διεκεκριμένοι αρχιτέκτονες, μεσίτες και καταξιωμένα πρόσωπα της αγοράς και των επενδύσεων.

Η Κριτική Επιτροπή των Residential Development Awards 2020 αποτελείται από κορυφαία στελέχη στο τομέα τους, που καλύπτουν τις γνωστικές περιοχές των βραβείων και επισφραγίζουν την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας.

Τα Residential Development Awards 2020 αποτελούν τα πρώτα ελληνικά βραβεία για την πρωτοπορία της οικοδόμησης, της σχεδιαστικής και τεχνικής αρτιότητας.

Απευθύνονται σε:

-Κατασκευαστικές Εταιρείες

-Αρχιτεκτονικά Γραφεία

-Μεσίτες

-Developers

Υποβολή Υποψηφιοτήτων έως την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για τις κατηγορίες βράβευσης, τα κριτήρια αξιολόγησης και για να υποβάλετε υποψηφιότητα στο www.residentialawards.gr.

 

Διοργάνωση Boussias Communications

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα