Νίκος
Καραγιάννης

Η JinkoSolar Holding Co. Ltd., ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλιακών μονάδων παγκοσμίως, ανακοίνωσε χθες ότι ολοκλήρωσε την προμήθεια φωτοβολταϊκών μονάδων 5 MW στην Juwi Hellas για το φωτοβολταϊκό πάρκο που κατασκευάστηκε στην περιοχή Μεσόκωμο, που ανήκει διοικητικά στο Δήμο Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση το έργο, που ανήκει στην ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., συνδέθηκε επιτυχώς με το δίκτυο το Δεκέμβριο του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος φωτοβολταϊκός σταθμός θα παράγει 7,4 εκατ. κιλοβατώρες ετησίως, ενέργεια που αρκεί για την κάλυψη των αναγκών 2 χιλ. νοικοκυριών. Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. διαθέτει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών σταθμών. Ενδεικτικά αναφέρεται πως, κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει αναπτύξει, εκμεταλλευθεί και μεταβιβάσει σε τρίτους, φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ισχύος 15,5 MW.

Ο Frank Niendorf, Γενικός Διευθυντής της JinkoSolar Europe, δήλωσε σχετικά πως η Juwi είναι ένας σημαντικός Ευρωπαίος πελάτης στον τομέα των έργων EPC (δηλ. «με το κλειδί στο χέρι») και δήλωσε ευτυχής για τη διεύρυνση της συνεργασίας της εταιρείας με την Ελλάδα. «Η Ελλάδα παρουσιάζει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική και το έργο στο Μεσόκωμο επιβεβαιώνει τη φήμη της JinkoSolar στην αγορά πώς η διεύρυνση της συνεργασίας της με την Juwi μπορεί να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και για τα δύο μέρη», πρόσθεσε το στέλεχος.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε και συνδέθηκε επιτυχώς με το δίκτυο, Φ/Β σταθμός ισχύος 9MW, ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν κατασκευαστεί στην χώρα, στην περιοχή Σοφάδων Καρδίτσας και ανήκει στην «ΑΤΕΝ Ενεργειακή ΑΕ», θυγατρική της «ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες».

Το έργο στους Σοφάδες θα παράγει ετησίως περί τις 13.000 MWh Πράσινης Ενέργειας, ικανής να καλύψει τις ανάγκες 4 χιλ. νοικοκυριών. Το φωτοβολταϊκό σύστημα εγκαταστάθηκε σε ιδιόκτητη έκταση περίπου 140 στρεμμάτων και αποτελείται από 27.260 φωτοβολταϊκές γεννήτριες (πλαίσια) Jinko 330Wp έκαστη και 2 σταθμούς αντιστροφέων ΑΒΒ PVS980, ισχύος 4,2MW ο κάθε ένας. Η κατασκευή του πραγματοποιήθηκε από την Juwi Hellas.

Η JinkoSolar Holding Co. Ltd. κατέχει ηγετική θέση στην βιομηχανία των Φωτοβολταϊκών σε παγκόσμιο επίπεδο. Διανέμει τα προϊόντά της παρέχοντας λύσεις και υπηρεσίες σε μία διεθνή́ βάση πελατών που αποτελείται τόσο από́ μεγάλες ενεργειακές εταιρείες και εταιρείες Δικτύων Κοινής Ωφέλειας, όσο και από εμπορικούς και οικιακούς καταναλωτές.

Διαθέτει 6 μονάδες παραγωγής σε όλον τον κόσμο και απασχολεί περισσότερους από 12 χιλ. υπαλλήλους, ενώ δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες.

 

Φίλιππος Παναγόπουλος-ypodomes.com

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV