Connect with us

Κτιριακά Έργα

Συνεχίζει η Grivalia την ανάπλαση στα πρώην κτίρια της ΦΑΜΑΡ – Πότε ολοκληρώνονται

Δημοσιεύθηκε

στις

Το νέο συγκρότημα γραφείων στο ακίνητο της ΦΑΜΑΡ στον Άλιμο - Φωτό: A&M Architects
Πηγή : A&M Architects

Συνεχίζει τα έργα της ανάπλασης των πρώην κτιρίων της ΦΑΜΑΡ η εταιρία Grivalia στον Άλιμο με σκοπό την δημιουργία χώρων γραφείων αλλά και χώρους πάρκων αναψυχής στον ευρύτερο χώρο του project.

Το Project 

Τα έργα λαμβάνουν χώρα στα πρώην κτίρια της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας ΦΑΜΑΡ στον Άλιμο όπου και θα εγκατασταθούν τα καινούργια γραφεία μεγάλων εταιριών. Το συγκρότημα κτιρίων που εξαγόρασε η Grivalia στον Άλιμο θα αποτελείται από τα τρία κυρίως κτίρια των γραφείων και τους χώρους των οχημάτων καθώς και υπαίθριους κήπους.

Η συνολική επιφάνεια που θα καταλαμβάνει το project είναι 25.000 τ.μ ενώ την σχεδίαση του εν λόγω project έχουν αναλάβει γραφεία γνωστά στο χώρο της αρχιτεκτονικής τα οποία είναι τα A & M Architects,το Petrās Architecture και το γραφείο Doxiadis+.

Τα γραφεία αυτά συνεργάστηκαν και κέρδισαν στον διαγωνισμό που διεξήγαγε η εταιρία Grivalia έχοντας ως κεντρική ιδέα την κατασκευή ενός campus μιας και η διαμόρφωση και έκταση του χώρου προσφέρεται για τέτοια διαμόρφωση.

Η ανάπλαση των κτιρίων γίνεται σε πολλά επίπεδα ακολουθώντας όλες τις σύγχρονες επιταγές της αρχιτεκτονικής και βιοκλιματικής αναβάθμισης ώστε τα κτίρια να γίνουν ακόμα πιο ανθρωποκεντρικά προσφέροντας ακόμα καλύτερες συνθήκες εργασίας στους υπαλλήλους που θα εργάζονται στα γραφεία.

Στο ίδιο πνεύμα θα υπάρξει αναβάθμιση των θέσεων για τη στάθμευση των οχημάτων ενώ θα υπάρχουν σύγχρονα lobby υποδοχής σε κάθε ένα από τα τρία κτίρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ομάδας που διαχειρίζεται το σχεδιαστικό κομμάτι του έργου είναι οι Μιχάλης Μαυρολέων, Έστα Γεωργαλά, Αλέξανδρος Πασχαλούδης, Ελίνα Χρήστου, Ειρήνη Θεοδωροπούλου, Σταύρος Δημητρίου, Τσαμπίκος Πετράς και Θωμάς Δοξιάδης.

Η υλοποίηση 

Πηγές τις εταιρίας δήλωσαν στο ypodomes.com οι εργασίες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και υπάρχει ακόμα αρκετός όγκος εργασιών που πρέπει να υλοποιηθεί.

Πιθανότατα η χρονιά ολοκλήρωσης των έργων σύμφωνα με την εταιρία είναι το 2023 χωρίς να μπορεί να καθοριστεί ακόμα περίοδος ολοκλήρωσης των έργων με ακρίβεια ενώ οι όποιες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν οφείλονται όχι τόσο στην πανδημία αλλά περισσότερο σε διαδικαστικά θέματα.

Επίσης τα υπό ανάπλαση κτίρια θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τα γραφεία και πάρκα που αναφέρθηκαν και κάποιες υποστηρικτικές δομές των γραφείων για εσωτερική χρήση.

Προφίλ της εταιρίας 

Η εταιρία Grivalia είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες επενδύσεων που ασχολείται με ακίνητη περιουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επίσης είναι μια από τις πιο ισχυρές παρουσίες στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Μόνο το χρονικό διάστημα από το 2006 μέχρι το 2018 η εταιρία διαχειρίστηκε 743 εκατ. ευρώ τα οποία επενδύθηκαν σε ακίνητα διάφορων ενδιαφερόντων όπως τουριστικά εμπορικά και ψυχαγωγίας στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στρατηγική της εταιρίας είναι η έγκαιρη αναγνώριση ακινήτων με προοπτικές για επένδυση και την βέλτιστη αξιοποίηση και αποδοτικότητά τους. Μεγάλη εμπειρία διαθέτει επίσης η εταιρία σε θέματα βιωσιμότητας στον τομέα του real estate και στα λεγόμενα  “πράσινα κτίρια” με πιστοποιήσεις LEED και BREAM σε μεγάλα εμπορικά ακίνητα.

Advertisement
SINTECNO

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα