Εντείνονται οι προσπάθειες στη χώρα για να μην είναι πλέον ουραγός η Ελλάδα στην κατανομή του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας DESI, σύμφωνα με τον οποίο η χώρα κατέχει την 25η θέση μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ για το 2021 συγκεντρώνοντας βαθμολογία 37,5 από το 50,7% το οποίο είναι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συναντήσεις πάνω στο θέμα της ενίσχυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων της χώρας, πραγματοποιούνται μεταξύ των παρόχων τηλεπικοινωνιών με κρατικούς φορείς όπως συμβαίνει σήμερα με τον CEO της Deutsche Telekom Τ. Χέτγκες ο οποίος συναντιέται με τον Πρωθυπουργό για να συζητηθούν θέματα επενδύσεων για οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι αλλά και οι δυνατότητες αναβάθμισης των ταχυτήτων για μεγάλο μέρους των πελατών του ΟΤΕ καθώς και η ανάπτυξη δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων στην Ελλάδα.
Σε ανάλογη συνάντηση πέρυσι είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η ενεργοποίηση και εφαρμογή του 5G σε διάφορα σημεία της περιοχής της Αττικής
Ο επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ είχε δηλώσει πάνω στο θέμα στο συνέδριο Infocom ότι: «Ο όμιλος ηγείται των σχετικών με τις συνδέσεις επενδύσεων, έχοντας επενδύσει πάνω από 5 δισ. ευρώ την τελευταία πενταετία. Το πρόγραμμα για την τρέχουσα τετραετία, το οποίο έχει εγκριθεί από τους μετόχους, φτάνει τα 2 δισ. ευρώ. Ωστόσο αναζητούμε τρόπους για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τις σχετικές επενδύσεις».
Συναντήσεις με κυβερνητικούς φορείς είχαν και στελέχη της Vodafone όπως ο Διευθυντής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομίλου Vodafone, Joakim Reiter ο οποίος συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη με επίκεντρο συζητήσεων τις ευκαιρίες που αναδύονται μέσω της ψηφιοποίησης στην οποία προχωρά η χώρα.
Επίσης οι σημαντικές επενδύσεις του ομίλου ύψους 600 εκατ. ευρώ που δρομολογούνται για την τετραετία με σκοπό την ανάπτυξη υπηρεσιών και δικτύων νέας γενιάς αποτέλεσαν κέντρο του ενδιαφέροντος με εκπρόσωπους του ομίλου να δηλώνουν ότι: «Η δέσμευση του Ομίλου για την υποστήριξη της πορείας της χώρας προς μια ψηφιακή κοινωνία ίσων ευκαιριών και προόδου, που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω είναι σταθερή. Για το λόγο αυτό η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από €1,5 δισ. κατά την τελευταία δεκαετία».
Ωστόσο τονίστηκε και η σημαντικότητα της ψηφιοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των κινδύνων που την συνοδεύουν καθώς και τους τρόπους με τους οποίους η Vodafone μπορεί να ενισχύσει την ψηφιακή μετάβαση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Στην κατεύθυνση των οπτικών ινών βρίσκεται και η Wind η οποία έχει διασπάσει της δραστηριότητές της με την δημιουργία της Hellenic OpenFiber η οποία θα απασχολείται αποκλειστικά με τις υποδομές οπτικών ινών.
Ο ΟΤΕ από την δική του πλευρά έχει θέσει στόχο για συνδέσεις 1 εκατ. σπιτιών με οπτικές ίνες έως το τέλος του 2022 ενώ η Vodafone έχει θέσει στόχο 650.000 γραμμών νέας γενιάς στο τέλος της επόμενης τριετίας.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV