Connect with us

Τρένο

Σύγκρουση δύο τρένων φέρνει καθυστερήσεις στον Προαστιακό

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συρμός του Προαστιακού Αθηνών

Σύγκρουση δύο τρένων Desiro συνέβη πριν από λίγο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ρέντη. Όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η σύγκρουση οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Πιο συγκεκριμένα στον λάθος χειρισμό αλλαγών κλειδιού από προσωπικό του διαχειριστή της υποδομής, του ΟΣΕ.

Όπως τονίζεται στην ενημέρωση, θα υπάρξουν μικρές καθυστερήσεις στο τμήμα Λιόσια-Κορωπί του Προαστιακού της Αθήνας και αλλαγή του τροχαίου υλικού σε κάποιες διαδρομές.

Δεν υπάρχει αναφορά για τραυματισμό.

image_pdfimage_print

Τρένο

Κανονικά τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Αναστολή κινητοποιήσεων στον ΟΣΕ (UPD)

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σιδηροδρομικές Γραμμές

Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στον ΟΣΕ, αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣ:

«Για άλλη μια φορά οι Διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την ανοχή της Κυβέρνησης «έσυραν» την Π.Ο.Σ. και τους εργαζόμενους στα Δικαστήρια την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να ματαιώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας. Χθες (Κυριακή…!!!) επιδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που κρίνει παράνομες τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών στη σημερινή συνεδρίαση του Προεδρείου της με τα εμπλεκόμενα Σωματεία (της ΕΕΣΣΤΥ) σεβόμενη την απόφαση της Δικαιοσύνης, ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ τις στάσεις εργασίας που είχαν προκηρυχθεί για τις 5/11/2019 καθώς και τις 24ωρες απεργίες για τις 7/11/2019 και 12/11/2019.

Η αγωνιστικότητά μας όμως, δεν πρόκειται να καμφθεί. Παραμένουμε πιστοί στο διεκδικητικό μας πλαίσιο για Σ.Σ.Ε. και θα οργανώσουμε ξανά τις κινητοποιήσεις μας και με νέες αποφάσεις θα τις ανακοινώσουμε.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ είμαστε σε ετοιμότητα. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ν’ αγωνιζόμαστε τόσο για υπογραφή Σ.Σ.Ε. όσο και για όποια Νομοσχέδια κατατίθενται και καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Οι κινητοποιήσεις που αναστέλλονται

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΣ είχε εξαγγείλει 3 τρίωρες στάσεις εργασίας για αύριο, Τρίτη 5 Νοεμβρίου, κατά τις ώρες: 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-24.00, μία 24ωρη απεργία την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου (από 00.00 έως 24.00) και μία 24ωρη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου (από 00.00 έως 24.00).

Νωρίτερα και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα δρομολόγια των τραίνων τις επόμενες ημέρες θα εκτελούνται κανονικά.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τρένο

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ειδικό corporate δρομολόγιο από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος εξειδικευμένων ταξιδιωτικών υπηρεσιών για επιχειρήσεις, 300 στελέχη πολυεθνικής εταιρείας (η οποία δραστηριοποιείται σε τεχνολογίες αιχμής) είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στις 18.10 από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη με επιστροφή στις 20.10, σε μόλις 4 ώρες, με το Intercity Express και να απολαύσουν την πραγματική ομορφιά και εμπειρία που προσφέρει η διαδρομή με το τρένο, καθώς και τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες της νέας σύγχρονης αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η παραπάνω, ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της νέας υπηρεσίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία παρέχεται πλέον από την εταιρεία σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς που επιθυμούν να ταξιδέψουν και να απολαύσουν την εμπειρία του σιδηροδρομικού ταξιδιού. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην ευρύτερη δέσμευση της εταιρείας για συνεχή ανάπτυξη, εξέλιξη και παροχή καινοτόμων και εξειδικευμένων υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τους πελάτες της και το ευρύ κοινό.

Τα ταξίδια αυτά εκτελούνται με την σύγχρονη αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το Intercity Express, που προσφέρει μεταξύ άλλων αναβαθμισμένες υπηρεσίες τεχνολογίας, διανομή ημερήσιου τύπου, catering, δωρεάν διάθεση σετ προϊόντων περιποίησης σε συνεργασία με τον Όμιλο Σαράντη κ.α.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τρένο

Διευκρινίσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με τις εργασίες στη Ροδινή Αχαΐας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Λογότυπο ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ferrovie

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με σιδηροδρομικές εργασίες που πραγματοποιούνται στη Ροδινή Αχαΐας. Αναλυτικά:

Με αφορμή δημοσιεύματα που έχουν προκύψει, με τίτλο: «Εκτός λειτουργίας σεισμολογικός σταθμός γιατί «τον… πάτησε» το τρένο», αναφορικά με τις εργασίες που γίνονται στην περιοχή της Ροδινής Αχαΐας για την αναβάθμιση των γραμμών του δικτύου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι δεν εκτελεί έργα.

Οι μόνοι αρμόδιοι για την εκτέλεση έργων στη σιδηροδρομική υποδομή είναι ο ΟΣΕ και η θυγατρική του εταιρεία, ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα