Connect with us

Αστικές

Συγκοινωνίες Αθήνας-Θεσσαλονίκης: Αλλαγές σε ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ και ΟΑΣΘ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την λειτουργική συγχώνευση των τμημάτων προμηθειών και ανθρώπινου δυναμικού (HR) της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ μέχρι τον Ιούνιο αλλά και τον δραστικό περιορισμό της κρατικής επιδότησης για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προβλέπει το προσχέδιο του μνημονίου.

Στον τομέα των αερομεταφορών, αναφέρεται ο ανασχηματισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), προκειμένου να εποπτεύσει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελευθέριος Βενιζέλος κ.α. έως τον Σεπτέμβριο. Η αναδιάρθρωση της ΥΠΑ με τον διαχωρισμό του κανονιστικού και ρυθμιστικού τομέα αποτελεί βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει η συμφωνία με τη Fraport, θέμα το οποίο είχαν θέσει ως βασική προϋπόθεση και ανώτατα στελέχη της γερμανικής εταιρείας. Η διαδικασία δε πρέπει να προηγηθεί της παραχώρησης των αεροδρομίων προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή της σύμβασης και η μετάβαση στην νέα εποχή.

Ειδικότερα, στο τομέα των συγκοινωνιών, η κυβέρνηση έχει ψηφίσει από τον περασμένο Οκτώβριο το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, αλλά οι διαδικασίες κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς, μολονότι η σχετική συμφωνία ήταν στην ατζέντα με τους θεσμούς από το περασμένο καλοκαίρι. Βάσει του σχεδίου προς συγχώνευση είναι οι διευθύνσεις Πληροφορικής, Ανθρώπινου Δυναμικού, Οικονομικών και Προμηθειών της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ με στόχο, οι δύο συγκοινωνιακές εταιρείες να περιοριστούν στο μεταφορικό τους έργο και οι λειτουργίες να αποκτήσουν ένα ομιλικό χαρακτήρα. Τώρα, οι θεσμοί επαναφέρουν το θέμα και ζητούν να επισπευτούν οι διαδικασίες ώστε να αρχίσει να υλοποιείται η προσπάθεια για μείωση του λειτουργικού κόστους και να αντιμετωπιστούν οι μαύρες τρύπες των συγκοινωνιακών φορέων.

Το νοικοκύρεμα προβλέπει ριζικές αλλαγές και στον ΟΑΣΘ, ο οποίος έχει μπει για τα καλά στο «μάτι» του υπουργού Υποδομών κ. Χρίστου Σπίρτζη, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες που να ανατρέπουν το υφιστάμενο καθεστώς. Στο πλαίσιο αυτό στο προσχέδιο του μνημονίου, προβλέπεται η προώθηση μεταρρυθμίσεων για την βιωσιμότητα του Οργανισμού και μια σειρά από ενέργειες που θα εξυγιάνουν τις συγκοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τον Ιούλιο του 2016, η κυβέρνηση, σε συμφωνία με τους θεσμούς, θα πρέπει να επικυρώσει με νόμο ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης για τον ΟΑΣΘ που θα λαμβάνει υπόψη του το άρθρο 7 του νόμου 4354/2015 για το ενιαίο μισθολόγιο και θα εξοικονομήσει 50 εκατομμύρια ευρώ από το 2017 ώστε το έλλειμμα να μην υπερβαίνει τα 40 εκ. ευρώ ετησίως έως την διάρκεια της παραχώρησης. Επίσης, προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός της Ρυθμιστικής Αρχής Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Πάντως το υπουργείο Υποδομών έχει εγκρίνει για φέτος για τον ΟΑΣΘ επιχορήγηση υψηλότερη από τον ΟΑΣΑ. Με βάση τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του υπουργείου, η κρατική επιδότηση για τον ΟΑΣΘ θα ανέλθει σε 89 εκατ. ευρώ ενώ του ΟΑΣΑ θα φτάσει τα 86 εκατ. ευρώ.

Ο στρεβλός τρόπος επιχορήγησης του ΟΑΣΘ αποκαλύπτεται και σε έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους στην οποία διαπιστώνεται ότι την περίοδο 2007-13, οι αστικές συγκοινωνίες της Αττικής έλαβαν περίπου την ίδια επιχορήγηση με τον ΟΑΣΘ (980 εκατ. ευρώ ο ΟΑΣΑ έναντι 910 εκ. ευρώ του ΟΑΣΘ), ο οποίος εμφανίζει σαφώς πιο περιορισμένο μεταφορικό έργο.

Πηγή: Μαριάννα Τζάννε-newmoney.gr

image_printΕκτύπωση

Αστικές

Μετρό Αθήνας: Πιο χαμηλές ταχύτητες λόγω του σεισμού

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Συρμός του Μετρό της Αθήνας στην αποβάθρα του σταθμού

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό της Αθήνας αλλά με πιο χαμηλές ταχύτητες,  καθώς ο ισχυρός σεισμός των 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14:13 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΣΤΑΣΥ τα τρένα στη γραμμή 2 κινούνται με ταχύτητες 40χλμ./ώρα και στη γραμμή 3 με 70χλμ/ώρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά τον σεισμό άνοιξαν οι πύλες σε όλους τους σταθμούς για να απεγκλωβιστούν οι πολίτες.

Μέχρι στιγμής η μοναδική ζημιά σε σταθμό του Μετρό είναι ένα σπασμένο εξωτερικό τζάμι σε ασανσέρ στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Αστικές

Δεκαπέντε οδηγοί της ΣΤΑΣΥ γίνονται μέλη της ΠΕΠΕ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια περίοδο που η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος στην χώρα μας είναι το ζητούμενο, με την επακόλουθη ανάγκη για πύκνωση της συμμετοχής των εργαζομένων στα συνδικάτα προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο αγώνας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στους εργασιακούς χώρους, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στην συνεδρίαση της Παρασκευής 12ης Ιουλίου, το Σωματείο μας ομόφωνα ενέκρινε την εγγραφή,σε αυτό των 16 μηχανοδηγώντης ΣΤΑ.ΣΥ.

Πλέον η Πανελληνία Ένωση Προσωπικού Έλξης, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών (ALE) , εκπροσωπεί όλους τους μηχανοδηγούς στην Ελληνική Επικράτεια (κάτοχους Ευρωπαϊκής Άδειας Μηχανοδηγού σύμφωνα με τον Ν.3911 που αποτελεί εφαρμογή Κοινοτικής Οδηγίας) είτε εργάζονται στον Δημόσιο (ΣΤΑ.ΣΥ-ΟΣΕ) είτε στον ιδιωτικό τομέα (ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Rail Cargo).

Η ΠΕΠΕ θα συνεχίσει εντατικά την προσπάθεια για την αναβάθμιση του ρόλου των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα, έχοντας ως κύριο στόχο ο σιδηρόδρομος να αποτελέσει το κρίσιμο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και οικονομική ανάπτυξη της χώρας αλλά και για να καταστεί το δημοφιλέστερο μέσο μεταφοράς επιβατών στην ενδοχώρα, στα πρότυπα των ανεπτυγμένων σιδηροδρομικά χωρών στην Ευρώπη.

Σιδηρόδρομο στον οποίο οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να καθορίζονται από το συλλογικό δίκαιο, σε μια ρυθμισμένη αγοράς εργασίας και με σαφείς κανόνες σε σχέση με την ασφάλεια κυκλοφορίας, την ισονομία στην λειτουργία και πρόσβαση όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών στο εγχώριο δίκτυο, τις συνθήκες εργασίας, την εκπαίδευση και πιστοποίηση όλων όσων απασχολούνται σε αυτόν.

Στα πλαίσια της διευρυμένης πλέον δράσης του Σωματείου μας, το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, καταθέτοντάς τιςτεκμηριωμένες προτάσεις των μηχανοδηγών και συνεχίζοντας την προσπάθεια των τελευταίων χρόνων προς όφελος του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Αστικές

Το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων σε Μετρό και Τραμ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει το θερινό πρόγραμμα των δρομολογίων για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και θα διατηρηθεί περίπου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου  (ανάλογα το μέσο) τουλάχιστον όσον αφορά τις τρεις γραμμές Μετρό αλλά το δίκτυο του Τραμ.

Οι συχνότητες στα μέσα σταθερής τροχιάς  αραιώνουν σταδιακά με αποκορύφωμα τον Αύγουστο. (Μετρό, Τραμ) που υπάρχουν τώρα αλλά και τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο είναι οι ακόλουθες:

Μετρό Γραμμή 1:  Η διάρκεια που βλέπετε παρακάτω αφορά την περίοδο από 1η Ιουλίου μέχρι την 18η Αυγούστου 2019.

Μετρό Γραμμές 2-3:  Η διάρκεια που βλέπετε παρακάτω αφορά την περίοδο από 1η Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Δίκτυο Τραμ:  Η διάρκεια που βλέπετε παρακάτω αφορά την περίοδο από 1η Ιουλίου μέχρι την 15η Αυγούστου 2019.

Θα πρέπει βέβαια να αναφέρουμε πως κάθε καλοκαίρι τα προβλήματα στην μετακίνηση των επιβατών αυξάνονται. Κυριότερο πρόβλημα είναι οι συρμοί που δεν διαθέτουν κλιματισμό.

Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις, η μεγάλη αναμονή που υπάρχει στις αποβάθρες και που δημιουργεί συνωστιμό μέσα στους συρμούς.

Για το Τραμ ενώ το καλοκαίρι θα έπρεπε να υπάρχει ενίσχυση καθώς η παραλιακή του χάραξη και το πέρασμα του από πολλές παραλίες, αντίθετα βλέπουμε μείωση. Επίσης εδώ παρατηρείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνωστισμός.

Καλό σημάδι αντίθετα είναι η γενική επέκταση των δρομολογίων της Γραμμής 2 μέχρι το Ελληνικό. Μέχρι πρόσφατα μόνο οι μισοί συρμοί τερμάτιζαν μέχρι εκεί. Οι άλλοι μισοί τερμάτιζαν στον Άγιο Δημήτριο. Ήδη η γενική εικόνα έχει βελτιωθεί σημαντικά.

 

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα