Connect with us

Αθλητικές Υποδομές

Στους Αθηναίους αποδίδονται 8 στρέμματα πρασίνου στην Κονίστρα Πετραλώνων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Γήπεδο Κονίστρα Πετραλώνων

Ένας πνεύμονας πρασίνου οκτώ στρεμμάτων πολύτιμης γης, η «Κονίστρα Πετραλώνων», με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περιέρχεται στον Δήμο Αθηναίων για να αποδοθεί στην γειτονιά και τους κατοίκους της.

Πρόκειται για έναν τόπο με μεγάλη ιστορία καθώς φιλοξένησε γενιές Αθηναίων, λειτούργησε επί πολλές δεκαετίες ως χώρος ψυχαγωγίας και άθλησης για τα παιδιά των Πετραλώνων και της ευρύτερης περιοχής, για να παρακμάσει τα τελευταία χρόνια και να παραμένει κλειστός.

Παρά τα δικαιολογημένα παράπονα των κατοίκων τόσο το τμήμα το οποίο διαχειρίζεται ο Δήμος Αθηναίων από τα τέλη της δεκαετίας 1980, όσο και το υπόλοιπο τμήμα, περιήλθαν σε δραματική κατάσταση. Τα όργανα της παιδικής χαράς αχρηστεύτηκαν.

Το βραχώδες τμήμα εξαιρετικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος παρουσίασε κατολισθήσεις και το πράσινο παρέμεινε αφρόντιστο. Αποτέλεσμα είναι να στερείται η περιοχή και η Αθήνα ενός πολύτιμου χώρου με εμφανή τα σημεία εγκατάλειψης και αδιαφορίας.

Μετά από συνεννοήσεις και συνεργασίες με το σύνολο των εμπλεκομένων που έκανε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Σκιαδάς, η Δημοτική Αρχή αφενός προχωρά άμεσα στην σύνταξη διαχειριστικής μελέτης, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Αφετέρου δίνει τέλος σε κάθε εκκρεμότητα φροντίζοντας χωρίς κόστος να περιέλθει το σύνολο των οκτώ στρεμμάτων στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων.

Δηλαδή όχι μόνον εγκαθίσταται στην «Κονίστρα Πετραλώνων» αλλά ακολουθεί και η μεταβίβαση δωρεάν του συνόλου των δικαιωμάτων του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων (Ε.Σ.Ε.).

Μάλιστα σε επιστολή της προς τον Δήμαρχο Αθηναίων στις 27 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος του Ε.Σ.Ε. Ειρήνη Πανταζή – Μελίστα εκφράζει την πρόθεση του Συμβουλίου να μεταβιβάσει στον Δήμο Αθηναίων το σύνολο των δικαιωμάτων του στην συγκεκριμένη έκταση.

«Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι και ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει ώστε η έκταση αυτή, την οποία διαφυλάξαμε με αγώνες, θυσίες και κόστος, θα παραμείνει ένας ασφαλής χώρος πρασίνου. Ένας χώρος στον οποίο οι δημότες και ιδιαιτέρως τα παιδιά θα ψυχαγωγούνται, θα αθλούνται και θα συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Σύντομα ο χώρος, μετά τις απαραίτητες εργασίες, θα παραδοθεί αποκατεστημένος στους δημότες. Ταυτοχρόνως ο Δήμος Αθηναίων θα αντιμετωπίσει με σεβασμό την ιστορία της περιοχής.

«Είμαστε υπερήφανοι για κάθε επιπλέον μέτρο πρασίνου που αποδίδεται στις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Για κάθε ελεύθερο χώρο που αποκτά την ταυτότητα που του αρμόζει. Η Κονίστρα αποκτά πλέον την δική της ταυτότητα και τον δικό της χαρακτήρα. Αποδίδεται στις Αθηναίες και τους Αθηναίους και ξαναγεννιέται ως πνεύμονας ζωής.

Είναι ένας από τους φυσικούς θησαυρούς των Πετραλώνων και ως τέτοιο πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε στο εξής. Με καθαριότητα και φροντίδα, με φωτισμό και φύλαξη αλλά, κυρίως, με τη σκέψη ότι τα παιδιά όλων μας έχουν ανάγκη να μεγαλώσουν σε μία Αθήνα που δεν θα τα πνίγει αλλά θα τα αγκαλιάζει. Θα τους δίνει χώρο να ζουν» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

image_pdfimage_print

Αθλητικές Υποδομές

Πειραιάς: Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποκατάστασης στο Θεμιστόκλειο Στάδιο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Θεμιστόκλειο Στάδιο Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η διοικητική παραλαβή του Θεμιστόκλειου Σταδίου στον Δήμο Πειραιά. Ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή αλλά και για τους αθλούμενους.

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά υπογράφηκε το 2016 και 3 χρόνια μετά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδίδουμε ένα χώρο μαζικού αθλητισμού πλήρως ανακαινισμένο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε:

«Η σημαντικότητα του συγκεκριμένου έργου για λόγους ασφαλείας, καθότι παρέμενε ανενεργό το κτίριο στο εσωτερικό του σταδίου λόγω του σεισμού του 1999, που υπέστη μεγάλες ζημιές, αλλά και η ανάγκη για αναβάθμιση της αθλητικής εγκατάστασης, πήρε σάρκα και οστά σήμερα.

Τρία χρόνια μετά από την υπογραφή σύμβασης, το στάδιο παραδόθηκε στον Δήμο Πειραιά και ελπίδα της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου είναι οι δημότες και αθλούμενοι να το χαρούν αλλά και να το προστατέψουν από βανδαλισμούς!

Ως Περιφέρεια θέλουμε χώρους σύγχρονους, ασφαλείς και ελεύθερης πρόσβασης για όλους τους πολίτες στους δήμους και στο μέλλον να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε την χαρά να δημιουργήσουμε και να παραδώσουμε και άλλους ‘πνεύμονες’ αθλητισμού».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

Θεσσαλία: Τη μελέτη για το κλειστό γυμναστήριο στις Καρυές Τρικάλων δημοπρατεί η Περιφέρεια

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Το «βαλτωμένο» έργο του κλειστού γυμναστηρίου στις Καρυές των Τρικάλων , που είναι σε εκκρεμότητα από το Δήμο πριν από το 2004, επανέρχεται στο προσκήνιο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Άνοιξε ο δρόμος για τη δημοπράτηση της μελέτης του έργου καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση της διάθεσης πίστωσης ύψους 100.000 ευρώ.

«Τώρα αναλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά με γρήγορες διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου στις Καρυές, ξεμπλοκάροντας το έργο που έμενε στάσιμο τα τελευταία 17 χρόνια. Δημοπρατούμε τη μελέτη προϋπολογισμού 100.000 ευρώ προκειμένου να επανενεργοποιηθεί το έργο.

Θέλουμε σύγχρονα, κτίρια που σέβονται τους κόπους των φοιτητών και των οικογενειών τους ώστε οι φοιτητές μας να αισθάνονται ότι σπουδάζουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

«Λίφτινγκ» στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Στάδιο στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Σε εργασίες βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την εγκατάσταση νέων καθισμάτων στις κερκίδες, τη σύνδεση των αποδυτηρίων με φυσικό αέριο, εγκατάσταση συστήματος πυροπροστασίας, κατασκευή χώρων υγιεινής κάτω από τις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου Τρικάλων για την εξυπηρέτηση των αθλητών που προπονούνται στην αίθουσα «Τσιάντα».

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:

«Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες μας συντηρούμε αθλητικούς χώρους, παρότι δεν έχουμε την ευθύνη, στεκόμενοι με σεβασμό και ενδιαφέρον στους αθλούμενους και τους αθλητικούς συλλόγους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα και εκεί επιθυμούμε να παραμείνει. Παρέχουμε, μέσω βελτιωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων το απαραίτητο «οξυγόνο» στη νεολαία μας».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα