Connect with us

Περιβάλλον-Περιβαλλοντικά έργα

Στο συνέδριο του ECO-Παρατηρητηρίου Κυκλικής Οικονομίας ο Γιώργος Πατούλης

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Γιώργος Πατούλης ομιλία

Ως εθνική υπόθεση χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Αττικής το ζήτημα της ορθολογικής διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο που πραγματοποιεί σήμερα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Καλλιθέα το ECO – Παρατηρητήριο Κυκλικής Οικονομίας.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο στο οποίο έχει τεθεί ως ύψιστης προτεραιότητας το ζήτημα της διαλογής και της ανακύκλωσης στην πηγή.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι δεν μπορεί η Αττική, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, να διαχειρίζεται με τόσο παρωχημένο και επιβλαβή τρόπο τα απορρίμματά της και τόνισε ότι είναι αδιανόητο να μην ανακυκλώνει και να μην έχει ήδη υιοθετήσει ένα σχέδιο που θα δίνει βάρος στην πρόληψη, την ελαχιστοποίηση και την επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων που παράγει.

«Είναι ντροπή να ζούμε στον 21ο αιώνα και να θάβουμε ακόμη και σήμερα τα σκουπίδια μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους κεντρικούς άξονες του σχεδίου επισημαίνοντας ότι αυτό περιλαμβάνει:

– Tην Εφαρμογή αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ σύμφωνα με τις πρόσφατες Ευρωπαϊκές Οδηγίες

– Την Υλοποίηση σχεδίου για άμεση ανακύκλωση και κλιμακωτή εφαρμογή της Διαλογής στην Πηγή

– Την ενίσχυση με τον απαιτούμενο εξοπλισμό των Δήμων με νέους κάδους και απορριμματοφόρα. Το πρώτο εξάμηνο του 2020 αναμένεται να δοθούν περίπου 10.000 καφέ κάδοι και 66 απορριμματοφόρα σε Δήμους με τη σύναψη Μνημονίων Συνεργασίας

– Την ίδρυση Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2020

– Την υποστήριξη των Δήμων με Τεχνική Βοήθεια για την αναθεώρηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων

– Την λειτουργία Help Desk στον ΕΔΣΝΑ για την υποστήριξη των Δήμων

– Τον προγραμματισμό ώστε σταδιακά το 2020-2021 να δημιουργηθούν μέσω του ΕΔΣΝΑ και σε συνεργασία με τους Δήμους, 1.000 γωνιές ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία (Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Αθλητικούς Χώρους, Εκκλησίες)

– Την υλοποίηση του στόχου επεξεργασίας των χωριστών ρευμάτων από τη Διαλογή στην Πηγή

Όπως επισήμανε η Περιφέρεια θα αναλάβει και την υλοποίηση στοχευμένης καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Αττικής.

«Στόχος της Περιφέρειας είναι να πετύχουμε τη κατάργηση του πράσινου κάδου ώστε να υπάρχουν μόνο χωριστά ρεύματα από την πλήρη εφαρμογή της Διαλογής στην Πηγή, σημείωσε ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε ότι «σήμερα δρομολογούμε λύσεις δίνουμε πόρους, εξοπλισμό για διαλογή στην πηγή και απορριμματοφόρα στους Δήμους, ώστε να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα».

Στο συνέδριο, πραγματοποίησε ομιλία, εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Κωστής Χατζηδάκης Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Γιάννης Σιδέρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ο Πρώην υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Χαραλαμπίδης, Διευθυντής Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace, η Διευθύντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Ρόζυ Χαριτοπούλου κ.α. Χαιρετισμό απεύθυνε η αντιπρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Κάτια Λαζαρίδη.

image_pdfimage_print

Περιβάλλον-Περιβαλλοντικά έργα

Ολοκληρώνεται η επέκταση εγκαταστάσεων Βιολογικού Καθαρισμού στη Ναύπακτο

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Πηγή: Δήμος Ναυπακτίας

Στο τελικό στάδιο εισήλθαν οι εργασίες κατασκευής της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού (Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων) Ναυπάκτου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας, που θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2020, οπότε και ολοκληρώνεται το έργο. Προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της δοκιμαστικής λειτουργίας, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της μονάδας.

Αξίζει να τονιστεί ότι, το συγκεκριμένο έργο, που χρηματοδοτήθηκε μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, διαθέτει δυναμικότητα εξυπηρέτησης 40.000 κατοίκων. Το στοιχείο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό από τη στιγμή που η υφιστάμενη μονάδα έχει πραγματική δυναμικότητα 25.000 κατοίκων.

Το έργο της επέκτασης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανακατασκευή μέρους της μονάδας προεπεξεργασίας, την κατασκευή δεξαμενής επιλογής μικροοργανισμών, την αύξηση του όγκου των δεξαμενών του βιολογικού αντιδραστήρα, την επέκταση του συστήματος απολύμανσης (χλωρίωσης), την εγκατάσταση οργάνων on line μετρήσεων και ελέγχων και την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος αυτοματισμών και ελέγχων για το σύνολο της Επέκτασης Επεξεργασίας Λυμάτων συνδυασμένο με το αντίστοιχο σύστημα των Κεντρικών Αντλιοστασίων και το σύστημα τηλεματικής παρακολούθησης.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, εστιάζοντας πρωτίστως στην ωφελιμότητα του έργου για το περιβάλλον και την καθημερινότητα, δήλωσε: «Με το συγκεκριμένο έργο βελτιώνεται αισθητά η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητά μας. Ταυτόχρονα, και αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, αναβαθμίζεται η ποιότητα των νερών της θάλασσάς μας.. Οι πρώτες μετρήσεις είναι εξαιρετικές. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στο στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας και της ΔΕΥΑΝ, που κατέβαλλε, όλο αυτό το διάστημα, σημαντικές προσπάθειες, ώστε τις επόμενες ημέρες να παραδοθεί ένα έργο που θα εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες μας και θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Περιβάλλον-Περιβαλλοντικά έργα

Α. Σδούκου:Τα 6 βήματα για την ενεργειακή μετάβαση

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη σημασία της ενεργειακής μετάβασης στα θεμέλια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κα Αλεξάνδρα Σδούκου, στη διάρκεια της ομιλίας της «Thessaloniki Helexpo Forum: Πολιτική, Οικονομία & Κοινωνία, Αναζητώντας την Ισορροπία», ενώ αναφέρθηκε στα έξι βήματα με τα οποία θα την επιτύχει η Ελλάδα.

Η ολοκλήρωση της νέας αγοράς ηλεκτρισμού

Υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση από το βήμα της ΔΕΘ έδωσε ένα ξεκάθαρο στίγμα για έναν πράσινο μετασχηματισμό στο ενεργειακό της σύστημα, η κα Σδούκου εξήγησε πως αυτό θα υλοποιηθεί «με διαφοροποίηση στο ενεργειακό μείγμα, μείωση του λιγνίτη και στροφή στην καθαρή ενέργεια». Όπως είπε, η πολιτική του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνδέεται με τη βούληση για επίτευξη φθηνής ενέργειας για τους καταναλωτές. Ως εκ τούτου το πρώτο βήμα είναι η ολοκλήρωση της νέας αγοράς ηλεκτρισμού.

«Η νέα αγορά εγγυάται τη διαφάνεια και την ανταγωνιστικότητα, είναι ελεύθερη από στρεβλώσεις και είναι συμβατή με τα πανευρωπαϊκά πρότυπα των αγορών ηλεκτρισμού. Με χαρά σας ανακοινώνω λοιπόν ότι η νέα Αγορά, ουσιαστικά οι τρεις επιμέρους αγορές χονδρεμπορικής συμβατές με το «Μοντέλο-Στόχο» που έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει τεχνικά ολοκληρωθεί. Η τελευταία φάση των δοκιμών προσομοίωσης, όπου οι συμμετέχοντες στην χονδρεμπορική αγορά εξοικειώνονται με τη λειτουργία της, άρχισε τον Αύγουστο. Οι νέες αγορές ηλεκτρισμού, λοιπόν, αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν άμεσα», ανέφερε η Γενική Γραμματέας.

Στη συνέχεια θα γίνει η σύζευξη των αγορών της Ελλάδας με τις γειτονικές αγορές της Ιταλίας και της Βουλγαρίας. «Η σύζευξη αυτή πολλαπλασιάζει τον ανταγωνισμό και επιτρέπει να πετυχαίνουμε την φθηνότερη τιμή στη χονδρεμπορική αγορά ενέργειας. Μας φέρνει δε πιο κοντά στο λεγόμενο Energy Union, τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσφέρει στους καταναλωτές, «ασφαλή, βιώσιμη, ανταγωνιστική και φθηνή ενέργεια. Η σύζευξη των αγορών μας, το market coupling, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους», σημείωσε η κα Σδούκου.

Μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ

Δεύτερο βήμα είναι μεγαλύτερη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. «Στο αναθεωρημένο ΕΣΕΚ αυξήσαμε το στόχο διείσδυσής τους στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ενέργειας κι έτσι θα καλύπτουν το 2030 το 35% της συνολικής κατανάλωσης (σήμερα 18%) και το 61-64% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (σήμερα 25%). Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το 2030 οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα αποτελούν τη κύρια πηγή ηλεκτρισμού της χώρας.

Για την ανάπτυξη των ΑΠΕ κάναμε μεγάλες τομές: απλοποιήσαμε τη διαδικασία αδειοδότησης, ενώ βελτιώσαμε και κάναμε πιο ορθολογική την διαδικασία εγκατάστασής τους, σεβόμενοι παράλληλα παραμέτρους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε το έργο βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την αδειοδοτική διαδικασία αλλά και εγγυώμενοι το νέο καθεστώς στήριξης των ΑΠΕ, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουμε δομικά προβλήματα του μηχανισμού στήριξης των ΑΠΕ με σύγχρονες προσεγγίσεις και μοντέρνα εργαλεία, εγγυώμενοι την επενδυτική ασφάλεια και τη βιωσιμότητα του κλάδου των ανανεώσιμων», τόνισε η κα Σδούκου.

Αποθήκευση Ενέργειας

Πέρα από αυτά, όπως επισήμανε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, «ανοίγουμε νέους «φακέλους». Ανοίγουμε το φάκελο «αποθήκευση ενέργειας» και, σε συνεργασία με τους θεσμικούς παίκτες αλλά και την αγορά, σχεδιάζουμε και δρομολογούμε θεσμικό πλαίσιο και οικονομικές συνθήκες που θα επιτρέψουν σε τεχνολογίες αποθήκευσης να ενταχθούν γρήγορα στο σύστημα. Ανοίγουμε το φάκελο της δυνατότητας εγκατάστασης πλωτών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Ανοίγουμε το φάκελο υδρογόνο».
Το τρίτο βήμα προς την ενεργειακή μετάβαση είναι η απολιγνιτοποίηση, ένα project εθνικής σημασίας. «Ήδη καταρτίστηκε και εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή το Masterplan, γεγονός που ανοίγει πλέον τον δρόμο, ώστε να τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί συνολικά, από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, από το Ταμείο Γιούνκερ και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι πάνω από 5 δισ. ευρώ», τόνισε η κα Σδούκου.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Το τέταρτο βήμα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και το λεγόμενο «κύμα ανακαινίσεων», όπως το ονομάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Ο στόχος μας στο ΕΣΕΚ είναι να ανακαινίζονται ενεργειακά περί τις 60.000 κατοικίες κάθε έτος έως το 2030. Χτίζοντας πάνω στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ» που είχε εντυπωσιακό ποσοστό συμμετοχής, προσεγγίζουμε την ενεργειακή εξοικονόμηση και την ενεργειακή αποδοτικότητα με σύγχρονα μέσα. Προκηρύσσουμε νέο κύκλο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», που προβλέπει υψηλότερες επιδοτήσεις έως και 85%, αλλά και πιο χαλαρά εισοδηματικά κριτήρια. Επίσης, στην περίοδο που έρχεται βάζουμε ενεργά στο παιχνίδι τις Εταιρείες Εξοικονόμησης Ενέργειας. Τα ESCOs, όπως είναι γνωστά, είναι θεσμός που στο εξωτερικό έχει επιτύχει σημαντικά οφέλη αλλά που στην Ελλάδα, ως σήμερα, είναι εν υπνώσει».

Ηλεκτροκίνηση

Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας έκανε ειδική μνεία στην ηλεκτροκίνηση ως το πέμπτο βήμα προς την ενεργειακή μετάβαση. «Φέραμε σε χρόνο ρεκόρ ένα νομοσχέδιο-τομή για το χώρο της ενέργειας. Δημιουργήσαμε, «εν μια νυκτί» θα έλεγε κάποιος, ένα νέο πλαίσιο μετακίνησης, περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και επιχειρηματικότητας. Συνεχίζουμε και εξελίσσουμε την τομή αυτή. Η ηλεκτροκίνηση ήρθε για να μείνει και η Ελλάδα πρωτοπορεί στην υιοθέτηση πλήρους θεσμικού πλαισίου, κινήτρων και διευκολύνσεων ώστε να απολαύσουμε σαν χώρα, σαν φυσικό περιβάλλον αλλά και σαν καταναλωτές τα οφέλη του κλάδου αυτού», σημείωσε.

Τα διεθνή ενεργειακά σχέδια

Το έκτο βήμα αποτελούν τα διεθνή ενεργειακά σχέδια. Η κα Σδούκου ανέφερε τα εξής:
• TAP:Η κατασκευή του αγωγού έχει ολοκληρωθεί και η εμπορική του λειτουργία αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2020.
• IGB: που θα συνδέεται με τον ΤΑΡ και ο οποίος αποτελεί το σημείο έναρξης του Κάθετου Διαδρόμου (Vertical Gas Corridor) – διάδρομος που προβλέπει τη διασύνδεση αρχικά των αγορών Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Ουγγαρίας δίνει μία σημαντική ώθηση στην ολοκλήρωση των αγορών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και συμβάλλει στην καθιέρωση της Ελλάδας σε πύλη διοχέτευσης φ/α στα Δυτικά Βαλκάνια από διαφοροποιημένες πηγές (Κασπία και Ελλάδα).

Το έργο δυναμικότητας 3-5 δισ. κυβικών μέτρων βρίσκεται στη φάση κατασκευής και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου μισού του 2021.

• FSRU Alexandroupolis: Το πλωτό τερματικό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου- ΥΦΑ (FSRU) Αλεξανδρούπολης, σε συνέργεια με τον αγωγό IGB, θα διασφαλίσει εναλλακτικές και πρόσθετες ποσότητες φ/α για την τροφοδοσία της περιφερειακής αγοράς.

Το έργο δυναμικότητας 5,25 δις κυβικών μέτρων/έτος βρίσκεται σε τελικό στάδιο συγκρότησης των μετόχων μετά την ένταξη στα τέλη του προηγούμενου μήνα του βουλγαρικού διαχειριστή φυσικού αερίου Bulgartransgaz στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Θα αποτελέσει μια δεύτερη πύλη εισόδου ΥΦΑ όχι μόνο στο ΕΣΦΑ αλλά και σε όλη την περιοχή της Νοτιανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Ήδη μεγάλος αριθμός εταιριών από τη Βαλκανική έχει δεσμεύει με μακροπρόθεσμες συμβάσεις.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας υπογράμμισε την επιτάχυνση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων, εγχώριων και βαλκανικών. «Οι διασυνδέσεις δεν θα συνεισφέρουν μόνο στην ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια, αλλά και στον ανταγωνισμό και τις φθηνότερες τιμές ενέργειας. Το έργο της διασύνδεσης της ηπειρωτικής Ελλάδας με την Κρήτη που είναι ήδη υπό κατασκευή αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα στο εσωτερικό της χώρας. Παράδειγμα, μόλις ηλεκτριστεί η Κρήτη, με τα δύο καλώδια, μικρή και μεγάλη διασύνδεση, το όφελος για όλους τους καταναλωτές της χώρας υπολογίζεται σε 400 εκατ. ευρώ, ενώ οι ρύποι CO2 θα μειωθούν κατά 60% μειώνοντας αισθητά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του νησιού», σημείωσε.

«Η ενεργειακή μετάβαση δεν είναι μία έννοια κενή περιεχομένου αλλά έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό και συγκεκριμένα μέτρα. Κινούμαστε στις ράγες μιας νέας εποχής, που απαιτεί από εμάς όλους να δράσουμε με υπευθυνότητα αλλά και με όραμα», κατάληξε η κ. Σδούκου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Περιβάλλον-Περιβαλλοντικά έργα

Οι υποδομές του ΣΜΑ Τρικάλων βελτιώνονται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ξεκινά το έργο της συμπλήρωσης και βελτίωσης των υποδομών λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Τρικκαίων, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 183.048,67 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.

Φορέας Υλοποίησης είναι ο Δήμος Τρικκαίων και Κύριος και Φορέας Λειτουργίας του έργου είναι η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας (Π.Α.ΔΥ.Θ. Α.Ε.).

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, την Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχωράμε στη συμβασιοποίηση ενός χρήσιμου έργου με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη Δυτική Θεσσαλία, που θα μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος του Δήμου για την καθαριότητα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε μια εποχή που χρειάζεται ταχύτητα, ρυθμός, αυτοματισμός και απλοποίηση ενεργειών, εμείς προχωράμε συστηματικά, μεθοδικά και με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Η Θεσσαλία είναι η πιο πράσινη Περιφέρεια της χώρας, χωρίς χωματερές και χωρίς περιβαλλοντικά πρόστιμα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο ΣΜΑ Τρικάλων

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) θα κατασκευαστεί σε γήπεδο έκτασης 8 στρεμμάτων στην Τ.Κ. Ριζαριού, εκτός σχεδίου πόλεως, σύμφωνα με τις λειτουργικές ανάγκες και τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και θα εξυπηρετεί την μεταφορά των απορριμμάτων όλων των τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρικκαίων, που λόγω απόστασης από τον ΧΥΤΑ Δυτικής Θεσσαλίας είναι σκόπιμο να αποθέσουν τα οικιακά στερεά απόβλητα μέσω Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Για την λειτουργία του έργου πέρα από τα απαραίτητα έργα υποδομής (γεφυροπλάστιγγα, ράμπες ανόδου-καθόδου απορριμματοφόρων, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κλπ), θα γίνει προμήθεια δύο ημιρυμουλκών οχημάτων με συμπίεση και ενός πολυμηχανήματος μεταφόρτωσης ειδικών απορριμμάτων, οι συμβάσεις των οποίων έχουν ήδη υπογραφεί.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα