Newsroom

Την ένταξη  έργων ύψους 20 εκατ. ευρώ  στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” στο Δήμο Αγίου Δημήτριου ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στη Δήμαρχο της πόλης, κ. Μαρία Ανδρούτσου, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα έργα αυτά είναι τα εξής:

1.Κατασκευή κολυμβητηρίου και κοινόχρηστου χώρου. Ενδεικτικός προϋπολογισμός έργου: 8,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός εμβληματικού Δημόσιου χώρου άθλησης και αναψυχής στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, με κεντρικό άξονα το νέο κολυμβητήριο, του οποίου η χρήση θα εκτονώνεται και στην παρακείμενη πλατεία, σε ιδιόκτητα ακίνητα 2,96 και 1,37 στρεμμάτων, αντιστοίχως. Το κολυμβητήριο θα αποτελέσει μία σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, που θα περιλαμβάνει δύο πισίνες (μία αγωνιστική πισίνα 33m x 21m (ανοικτή) και μία ρηχή εκμάθησης 10m x 12,5m (κλειστή). Η αγωνιστική πισίνα θα είναι κατάλληλη για αγώνες κλασικής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης και θα παρέχει, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα παρακολούθησης από κατάλληλες κερκίδες.

2.Βιοκλιματική ανάπλαση πάρκου Ελ. Βενιζέλου (Ασύρματος). Ενδεικτικός προϋπολογισμός έργου: 6,5 εκατ. ευρώ

Πρόκειται για εμβληματικό δημόσιο ακίνητο, εμβαδού 68 στρεμμάτων, που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο. Στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο η προβλεπόμενη χρήση είναι Αστικό Πράσινο – Αθλητικές Εγκαταστάσεις. Βασική επιλογή της μελέτης είναι η μεγιστοποίηση του ελεύθερου χώρου πρασίνου, καθώς και η διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου, που περιλαμβάνει περιφερειακό δακτύλιο και δίκτυο πεζοδρόμων, περιοχές πρασίνου, υδάτινο στοιχείο, υπαίθριο θεατρικό χώρο, παιδική χαρά, κεντρική και δευτερεύουσες πλατείες, χώρους εκγύμνασης, εκθέσεων και αναψυκτήριο.

3.«Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)

Η πρόταση αφορά σε 45 σχολικά κτίρια του Δήμου Αγίου Δημητρίου και συγκεκριμένα σε:
16 Νηπιαγωγεία.
19 Δημοτικά συμπεριλαμβανομένου και του Ειδικού Δημοτικού/Νηπιαγωγείου.
10 Γυμνάσια – Λύκεια (Γενικά, ΕΠΑΛ, Εσπερινά κ ΕΕΕΕΚ/Ειδικό Γυμνάσιο)
– Αποδίδω μεγάλη σημασία ειδικά σε αυτήν την παρέμβαση προκειμένου να νιώθουμε όλοι ασφαλείς για τα σχολεία που στεγάζουν τα παιδιά μας.

4.«Δράσεις ηλεκτροκίνησης στους Δήμους»

Η πρόταση εντάσσεται στις γενικότερες δράσεις περιορισμού μείωσης των εκπομπών CO2 για την αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής και αφορά στην προμήθεια:
5 μικρών οχημάτων (επιβατικά, δίκυκλα, μικρά φορτηγά).
5 μεγάλων οχημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται minibus για την πύκνωση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, καθώς και στην εγκατάσταση 2 σταθμών φόρτισης.

5.«Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του προγράμματος»

Η πρόταση αφορά στη χρηματοδότηση με 500.000 ευρώ για 3 υποέργα μελετών:
α. Διαμόρφωση του Δημοτικού Σταδίου.
β. Τοπογραφικές μελέτες για διανοίξεις, πράξεις αναλογισμού κ.ά.
γ. Ολοκληρωμένη μελέτη (αρχιτεκτονικά, Η/Μ, κ.λπ.) για τη διαμόρφωση δικτύου πεζόδρομων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και έργων βιώσιμης κινητικότητας.

6.«Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων»

Η πρόταση αφορά σε δύο έργα, με την προϋπόθεση επίλυσης διαδικαστικών θεμάτων σε συνεργασία με τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.
– ΟΜΑΔΑ Α΄ Νέα χρήση ανενεργού σχολικού κτιρίου (παλαιό 3ο Δημοτικό) με την μετατροπή του σε Βρεφονηπιακό Σταθμό (μελέτη – κατασκευή).
– ΟΜΑΔΑ Γ΄ Ανέγερση διδακτηρίου για τη στέγαση του 6ου Γυμνασίου (μελέτη – κατασκευή).

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV