Connect with us

Λιμάνια-Μαρίνες

Στο προσκήνιο και πάλι η δημιουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα σχέδια για τη δημιουργία τους έχουν βρεθεί για καιρό στα συρτάρια του ΥΠΟΜΕΔΙ προκαλώντας εμπόδια στην ανάπτυξη συστημάτων μεταφορών με υδροπλάνα, κυρίως στα μικρά νησιά

Στα συρτάρια του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο νέος υπουργός θα βρει, μεταξύ άλλων εκκρεμοτήτων, και το σχέδιο νόμου για την δημιουργία υδατοδρομίων στην ελληνική επικράτεια.

Πρόκειται για ένα πολύπαθο εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε χρόνια πριν, ωστόσο εκτός των πτήσεων για τους «επίσημους», δηλαδή όσες γίνονταν για τους υπουργούς και τις συνοδείες τους κάθε φορά που το σχέδιο εξαγγέλλονταν, ουσιαστικά δεν προχώρησε ποτέ.

Τα υδροπλάνα στη χώρα μας μικρή καριέρα έχουν καταφέρει να κάνουν έως σήμερα εξαιτίας των εμποδίων που κάθε φορά έθετε το ίδιο το κράτος. Είναι μάλιστα απορίας άξιον γιατί συνέβη αυτό αφού το υδροπλάνο θεωρείται ιδανικό μέσο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μετακίνησης σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με πολλά μικρά νησιά τα οποία δεν διαθέτουν επαρκή σύνδεση με το κέντρο.

Παρότι όσα επιχειρηματικά εγχειρήματα σχετίζονταν με την υπόθεση των υδροπλάνων έχουν οδηγηθεί σε αποτυχία λόγω της ασυνέπειας του κράτους να εφαρμόσει την εξαγγελθείσα πολιτική του, εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση στο χώρο παρότι είναι ακόμη άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης του θεσμικού πλαισίου ώστε να μπορεί ανεμπόδιστα να δραστηριοποιηθεί μια εταιρεία.

Διαφωνίες για το υδατοδρόμιο στην Αττική

Για την κάλυψη των αναγκών στην περιοχή της Αττικής έχει προταθεί στο παρελθόν να υλοποιηθούν δύο υδατοδρόμια, ένα στο Λαύριο και ένα στη Ραφήνα. Πάντως φορείς του χώρου επιδιώκουν την χωροθέτηση υδατοδρομίου και στην παραλιακή ζώνη της Αθήνας προκειμένου αυτό να είναι εύκολα προσβάσιμο στο κοινό αφού, όπως επισημαίνουν, αν το υδατοδρόμιο χωροθετηθεί σε μεγάλη απόσταση τότε η πρόσβαση σε αυτό εκτός από χρονοβόρα θα είναι και υψηλού κόστους. Το πλέον πιθανό είναι ότι τελικά στην Αττική θα χωροθετηθεί ένα υδατοδρόμιο, για το οποίο έχουν γίνει προτάσεις να υλοποιηθεί με ΣΔΙΤ.

Παράλληλα μειωμένος, σε σχέση με τα 40 ή 50 υδατοδρόμια που κάποιοι οραματίζονταν παλιότερα, αναμένεται ότι θα είναι και ο αριθμός τους στην περιφέρεια, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Η υπόθεση υδροπλάνα και υδατοδρόμια ανάγεται στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας όταν και ξεκίνησε η πρώτη προσπάθεια. Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο παρότι υπήρχαν επιχειρηματίες διατεθειμένοι να επενδύσουν.

Στο πρόσφατο παρελθόν η Πολιτεία χορήγησε ορισμένες προσωρινές άδειες λειτουργίας υδατοδρομίων σε κάποιες περιοχές ωστόσο οι περιορισμοί που είχαν τεθεί ήταν τόσο ασφυκτικοί ώστε δεν επέτρεπαν την βιώσιμη λειτουργία τους.

Μεταξύ άλλων ορίζονταν ότι τα υδατοδρόμια που διάθεταν προσωρινή άδεια μπορούσαν να εξυπηρετήσουν έως και τρεις πτήσεις την ημέρα, γεγονός που δεν επέτρεπε την υλοποίηση επενδύσεων, αφού κάτι τέτοιο ήταν εντελώς ασύμφορο.

Επιπλέον σοβαρό πρόβλημα ήταν το γεγονός ότι ουδέποτε εκδόθηκε το προβλεπόμενο προεδρικό διάταγμα για τη χορήγηση αδειών λειτουργίας υδατοδρομίων.

Αναστολή λειτουργίας

Η έλλειψη θεσμικού πλαισίου είχε ως αποτέλεσμα το εγχείρημα λειτουργίας υδατοδρομίων να αποτύχει πλήρως και οι εταιρίες που επιχείρησαν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο να αναστείλουν τη λειτουργία τους εδώ και τρία περίπου χρόνια παρότι κατά το διάστημα της λειτουργίας τους οι επιδόσεις ήταν ικανοποιητικές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία AirseaLines, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετείχαν τα επενδυτικά funds Rab Capital και Fidelity, με διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο τον επιχειρηματία Μιχ. Πατέλη, η οποία εγκατέλειψε την προσπάθεια το 2009 και αφού προηγουμένως είχε επενδύσει ποσό άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Στην τετραετή περίοδο λειτουργίας της η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει 18.500 πτήσεις και είχε μεταφέρει 180.000 επιβάτες.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τα λιμάνια και τις θαλάσσιες μεταφορές στην Ελλάδα πατώντας εδώ.

Πηγή: euro2day.gr

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα