Connect with us

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Στο ΕΣΠΑ η μελέτη για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων του Ανατολικού Τομέα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάσσεται, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το έργο «Σύνταξη Μελετών για την Υλοποίηση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ανατολικού Τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», με συνολικό προϋπολογισμό 889.146,56 ευρώ.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει τις μελέτες ωρίμανσης και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Ανατολικού Τομέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που προβλέπεται στο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας για την εξυπηρέτηση των Δήμων της ΠΕ Θεσσαλονίκης:

(i) Καλαμαριάς,

(ii) Πυλαίας-Χορτιάτη,

(iii) Θερμαϊκού,

(iv)Θέρμης και

(v) Θεσσαλονίκης (40%) και το σύνολο των Δήμων της ΠΕ Χαλκιδικής (Δήμος Αριστοτέλη, Δήμος Κασσάνδρας, Δήμος Νέας Προποντίδας, Δήμος Πολυγύρου, Δήμος Σιθωνίας).

Για την κατασκευή της Μονάδας θα εκπονηθούν:

– Τοπογραφική Μελέτη: Περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες για την τοπογραφική αποτύπωση του γηπέδου στο οποίο θα χωροθετηθούν οι εγκαταστάσεις

– Γεωτεχνική Μελέτη

– Έρευνα: Αντικείμενο της γεωτεχνικής μελέτης είναι η εκτέλεση των απαραίτητων γεωτρήσεων στο οικόπεδο που θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις, καθώς και η σύνταξη έκθεσης αξιολόγησης των γεωτεχνικών ερευνών.

– Γεωλογική Μελέτη: Περιλαμβάνει τις απαραίτητες γεωλογικές εργασίες (γεωλογική χαρτογράφηση, σύνταξη ειδικών χαρτών, καταγραφές σημείων εμφάνισης νερού-μετρήσεις σημείων εμφάνισης νερού, σύνταξη τεύχους γεωλογικής μελέτης) στο χώρο κατασκευής του έργου.

– Περιβαλλοντική Μελέτη: Η περιβαλλοντική μελέτη αφορά στην τροποποίηση της υπ’ αρ. πρωτ. οικ. 198436/18-04-2011 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας και Διάθεσης Απορριμμάτων (Ο.Ε.Ε.Δ.Α.) Νοτιοανατολικής Ενότητας Νομού Θεσσαλονίκης», προκειμένου να τροποποιηθεί η δυναμικότητα της ΜΕΑ, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας και η τεχνολογία της ΜΕΑ

– Τεχνική Προμελέτη: Θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες επιμέρους μελέτες: Η/Μ , Χημικοτεχνική, Βιομηχανική, Υδραυλική, Αρχιτεκτονική και Στατική

– Τεύχη Δημοπράτησης: σύνταξη των τευχών για τη δημοπράτηση του έργου

Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ αναμένεται το επόμενο διάστημα και η δημοπράτησή του. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης της πράξης είναι ο Περιφερειακός Σύνδεσμος ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας ενώ χρονικός στόχος για την υλοποίησή της ορίστηκε για τις 15/5/2019. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ένταξη της πράξης στο ΕΣΠΑ πατήστε εδώ.

 

ypodomes.com

 

image_pdfimage_print

Εταιρικά Nέα

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Διπλή βράβευση στα Manufacturing Excellence Awards 2019

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ διάκριση

Για τα καινοτόμα προϊόντα και τη συνολική συνεισφορά του στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς και τις υψηλές επιδόσεις του σε θέματα Υγείας & Ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον διακρίθηκε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου LafargeHolcim, μέσα από τη διπλή βράβευσή του στο θεσμό των Manufacturing Excellence Awards 2019. Τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Αριστεία ανά βιομηχανικό κλάδο – Δομικά προϊόντα» καθώς και με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εργασία, ασφάλεια και περιβάλλον – Υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων».

Ειδικότερα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, με ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που περιλαμβάνει 7 διαφορετικά είδη τσιμέντου, σκυρόδεμα, πορομπετόν, κλίνκερ, αδρανή υλικά, βιομηχανικά ορυκτά και στερεά καύσιμα, απέσπασε το χρυσό βραβείο Αριστείας στο βιομηχανικό κλάδο για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων του και την ανάπτυξη σύγχρονων καναλιών αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πελάτες και συνεργάτες του. Με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων του και το ευέλικτο δίκτυο μεταφοράς και διανομής που έχει αναπτύξει, σήμερα ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει αξιόπιστες, καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και σε περισσότερες από 25 χώρες σε 5 ηπείρους.

Επιπρόσθετα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ απέσπασε χρυσό βραβείο για τη συνεχή ανάπτυξη νέων προγραμμάτων Υγείας & Ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους και συνεργάτες του. Επενδύοντας σταθερά και με συνέπεια σε δράσεις για την προσέγγιση του απώτερου στόχου, τα µηδενικά ατυχήματα, ο Όμιλος υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας. Πρόκειται για σύστημα ειδικά σχεδιασμένο ώστε να υποστηρίζει ενεργά τον έλεγχο της επικινδυνότητας των δραστηριοτήτων του και να βελτιώνει διαχρονικά τις επιδόσεις τους.

Ο κ. Δημήτρης Δήμου, Γενικός Διευθυντής Εμπορίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ επεσήμανε σχετικά:

«Τα Manufacturing Excellence Awards είναι τα βραβεία που αναδεικνύουν την αριστεία στον κλάδο της βιομηχανίας, γι’ αυτό και η βράβευσή μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, από την ίδρυσή του, έχει υιοθετήσει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα λειτουργίας και ανάπτυξης, σε όλη την αλυσίδα των αξιών του. Επιδιώκουμε με συνέπεια να παράγουμε αξία για όλους, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους συνεργάτες και πελάτες μας, ενώ οι διακρίσεις αυτές αποτελούν την αναγνώριση της συλλογικής μας προσπάθειας».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

520 Barcode Hellas: Νέες εφαρμογές Barcode EAN-128 & Ετικέτας Logistics

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

520 Barcode Hellas

Το 2019, η 520 Barcode Hellas, σχεδίασε, ανέπτυξε και ενσωμάτωσε δύο νέες υπηρεσίες στην πλατφόρμα my520, τη δημιουργία Barcode EAN-128 και την Ετικέτα Logistics.

Barcode EAN-128

Οι συνδρομητές της 520 Barcode Ελλάς έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μέσα από την πλατφόρμα my520, Barcode ΕΑΝ-128. Πρόκειται για barcode που τοποθετούνται στην ετικέτα παλέτας και στα χαρτοκιβώτια.

Κατά τη δημιουργία Barcode EAN-128, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τους δείκτες εφαρμογής που χρειάζεται εύκολα, έχοντας στη διάθεσή του επεξηγήσεις και μηχανισμούς ελέγχου.

Η διαδικασία είναι απλή σε κάθε της βήμα, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και ελαχιστοποιούνται τα πιθανά σφάλματα.

Ετικέτα Logistics 

Αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες στο χώρο του διαδικτύου, η 520 Barcode Ελλάς δημιούργησε μια online εφαρμογή σχεδίασης ετικετών Logistics. Οι χρήστες της υπηρεσίας, μπορούν να επιλέξουν από μια πληθώρα εργαλείων και να σχεδιάσουν την ετικέτα για το προϊόν τους με βάση τις δικές τους απαιτήσεις.

Επιπλέον μπορούν να ενσωματώσουν εικόνες αλλά και barcode ΕΑΝ-128, τα οποία δημιουργούν μέσα από το my520, αξιοποιώντας έτσι τα υψηλά επίπεδα ποιότητας δημιουργίας barcode.

Η εφαρμογή διατηρεί κατάλογο με τις ετικέτες που έχει δημιουργήσει ο κάθε χρήστης, ενώ παρέχει τη δυνατότητα για λήψη ετικέτας σε υψηλή ανάλυση σε κάθε πιθανή διάσταση, διάταξη και σελιδοποίηση.

Σημειώνεται, ότι η πλατφόρμα my520.gr περιέχει πλέον 380.000 κωδικούς ελληνικών προϊόντων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Μεταξύ 2,6%-2,9% η απόδοση του προς έκδοση ομολόγου από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Μία ημέρα πριν από τη δημόσια διάθεσή του (σ.σ. αναμένεται επίσημα αύριο Τετάρτη 16/10), ορίστηκε το εύρος απόδοσης του ομολόγου του εκδίδει η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ύψους 150 εκατ. ευρώ. Για την ακρίβεια, το εύρος της απόδοσης αυτής κυμαίνεται μεταξύ 2,6%-2,9%.

Η διάρκεια του ομολόγου θα είναι 7ετής, ενώ σημειώνεται ότι δεν θα υπάρχει δικαίωμα πρόωρης εξόφλησής του. Επιπρόσθετα, η έκδοσή του υλοποιείται μέσω δημόσιας προσφοράς και μέχρι το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Ελάχιστο ποσό εγγραφής για την έκδοση έως 150.000 κοινών ανώνυμων άυλων ομολογιών, ορίζεται το ποσό των 1.000 ευρώ.

Το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, αναμένεται να είναι το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο (certified climate bond) που εκδίδεται στην Ελλάδα. Η πιστοποίηση έγινε από τον διεθνή οργανισμό Climate Bond Initiative και τα έσοδα από την έκδοση, θα διατεθούν για την υλοποίηση «πράσινων» επενδύσεων που συμβάλλουν στην επιδιωκόμενη αειφόρο ανάπτυξη.

Η Κατανομή

Οι Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι θα είναι εκείνοι, που θα καθορίσουν το ύψος της έκδοσης. Κατόπιν θα λάβει χώρα η κατανομή των Ομολογιών στους επενδυτές, με τη διαδικασία να έχει ως εξής:

  • Ποσοστό 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (σ.σ. κατ’ ελάχιστο 45.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 150.000 Ομολογιών) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών.
  • Ποσοστό 70% των Ομολογιών (σ.σ. κατά μέγιστο 105.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 150.000 Ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα