Connect with us

Κτιριακά Έργα

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται η αποκατάσταση του παλαιού Δημαρχείου Μεσσήνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 εντάχθηκε η δομική, ενεργειακή και λειτουργική αποκατάσταση του παλιού Δημαρχείου Μεσσήνης. Πιο συγκεκριμένα, το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” (ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ).

Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Μεσσήνης ενώ ο χρονικός ορίζοντας για την υλοποίηση του έργου, που θα ενταχθεί την 1η Ιουνίου 2021, είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023. Ο προϋπολογισμός του έργου έχει οριστεί στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Φυσικό αντικείμενο του έργου

Το έργο με τίτλο Πράξης “Δομική, ενεργειακή και λειτουργική αποκατάσταση του παλιού Δημαρχείου του Δήμου Μεσσήνης”, αφορά μια σειρά παρεμβάσεων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του παλιού Δημαρχείου της πόλης της Μεσσήνης, οι οποίες εστιάζουν στις ευρείες επισκευαστικές παρεμβάσεις, αλλά και στον εκσυγχρονισμό των δικτύων, τις μονώσεις, τα κουφώματα νέας τεχνολογίας και μια σειρά άλλων μικρότερων παρεμβάσεων.

Οι παρεμβάσεις που προτείνονται απορρέουν από την Αρχιτεκτονική, Στατική και Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, καθώς και μελέτη Λειτουργικού Σχεδιασμού που διαθέτει ο Δήμος Μεσσήνης, και οι οποίες είναι υλοποιημένες και οριστικές και αναφέρονται σε οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές (Η/Μ) εργασίες και στόχο έχουν την αποκατάσταση φθορών εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου.

Ειδικότερα, οι οικοδομικές εργασίες περιλαμβάνουν:

ΑΠΟΞΗΛΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΚΟΜΙΔΕΣ, της ψευδοροφής, όλων των πρόσθετων τοίχων ξηράς δόμησης, του ξύλινου δαπέδου, όλων των κουφωμάτων που φέρουν υαλοπίνακες, του συνόλου των Η/Μ εγκαταστάσεων (λέβητα και καυστήρα, δεξαμενής καυσίμου, θερμαντικών σωμάτων και δικτύων, φωτιστικών σωμάτων και δικτύων καλωδίωσης, ασθενών ρευμάτων κλπ), του συνθετικού δαπέδου, του μαρμάρινου σοβατεπί, του εξοπλισμού του εργαστηρίου χαρακτικής, της στέγης και του σκελετού της.

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ νέας στέγης Περιλαμβάνουν την κατασκευή νέας στέγης, την τοποθέτηση θερμομόνωσης, την κατασκευή ψευδοροφής και ξύλινου δαπέδου, την αποκατάσταση της επιφάνειας στο επίπεδο του Ημιυπόγειου, την επένδυση της εσωτερικής πλευράς της εξωτερικής τοιχοποιίας με φύλλα διογκωμένης πολυστερίνης (EPS), τον καθαρισμό του δαπέδου του Ημιυπόγειου (πλην των Η/Μ χώρων) και επάλειψη δύο στρώσεων τσιμεντοειδούς στεγανωτικού υλικού, την κατασκευή ξύλινων παραθυρόφυλλων, την επισκευή των υφιστάμενων ξύλινων φύλλων (παράθυρα και εξώθυρες), τρίψιμο και καθαρισμό των πάσης φύσεως ξύλινων επιφανειών, το χρωματισμό εξωτερικών και εσωτερικών επιφανειών κτλ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΙΣΩ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥ

• Κατασκευή υπόβασης από ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα και επίστρωσης με βοτσαλόπλακες εγκιβωτισμένες με προκατασκευασμένα κράσπεδα κήπων.

• Πλήρωση των ελεύθερων επιφανειών με κηπόχωμα και φύτευση καλλωπιστικών θαμνώδων φυτών.
• Τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων και χειρολισθήρων στις σκάλες που οδηγούν από το επίπεδο του υπερυψωμένου Ισογείου στον κήπο.
• Εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος και τοποθέτηση χαμηλής στάθμης φωτιστικών σωμάτων για την ανάδειξη του κήπου

Όσον αφορά στις Η/Μ εργασίες, αυτές περιλαμβάνουν:

• ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

• ΝΕΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

• ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

• ΝΕΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΥΞΗΣ-ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΑΕΡΙΣΜΟΥ

• ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΚΘΕΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

• ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ

• ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ

• ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

Καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης της Πράξης, θα παρέχονται υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου στο Δήμο Μεσσήνης ο οποίος θα μεριμνά, συν τοις άλλοις, για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και την ομαλή έκβαση των διαδικασιών. Επιπλέον ο Τεχνικός Σύμβουλος θα διενεργήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εκδοθούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις για την υλοποίηση των ανωτέρω εργασιών

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα