Στο δρόμο για το Ελεγκτικό Συνέδριο οι πρόδρομες εργασίες της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

To δρόμο για το Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένεται να πάρει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η σύμβαση για τις πρόδρομες εργασίες της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε οριστικά η ΤΕΡΝΑ, η οποία έχει κληθεί να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα και στο Δ.Σ. της ερχόμενης εβδομάδας θα εγκριθεί το αποτέλεσμα και ο ανάδοχος ολοκληρώνοντας και την σχετική διαδικασία.

Τα έργα κόστους 48εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ), αλλά με την έκπτωση περίπου 21εκατ.ευρώ εκτιμάται από την Αττικό Μετρό ότι θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου (ίσως και μέχρι το Πάσχα) και σύμφωνα με την προκήρυξη αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 30 μήνες, δηλαδή χοντρικά μέχρι το τέλος του 2021. Ο κύριος όγκος εργασιών είναι η μετατόπιση δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας, τυχόν αρχαιολογικές εργασίες (θεωρούνται δεδομένες ειδικά στην περιοχή του κέντρου) και προετοιμασία των εργοταξίων της κύριας εργολαβίας. Οι απαλλοτριώσεις γίνονται με μέριμνα της Αττικό Μετρό και όπως μαθαίνει το ypodomes.com είναι πολύ λίγες σε σύγκριση με το μέγεθος του έργου καθώς σχεδόν όλα τα εργοτάξια θα στηθούν σε δημόσια γη.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα δύο έργα θα μπορούν να τρέξουν παράλληλα, συνεργαζόμενα και δημιουργώντας μία λογική συνέχεια. Δηλαδή όπου τελειώνουν οι πρόδρομες εργασίες να παραλαμβάνει ο ανάδοχος της κύριας εργολαβίας και να συνεχίζει.

Αναφέροντας την κύρια εργολαβία, του μεγαλύτερου εν δυνάμει δημόσιου έργου υποδομής της Ελλάδας (1,8δισ.ευρώ με ΦΠΑ) για τα επόμενα χρόνια, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και την ΕΤΕπ, η νέα ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών είναι στις 5 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που θεωρείται επαρκής, δεν αποκλείεται όμως και μία ακόμα ολιγοήμερη παράταση.

Το πιθανότερο σενάριο είναι μέσα στο έτος να προκύψει ο ανάδοχος καθώς θα χρειαστεί πρώτα ένα μεγάλο διάστημα για την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών των σχημάτων που διεκδικούν το έργο (ΤΕΡΝΑ ΑΕ-VINCI-SIEMENS AG , J&P ΑΒΑΞ-GHELLA SpA-ALSTOM TRANSPORT S.A. και ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ-ANSALDO STP S.p.A-HITACHI RAIL ITALY SPA).

Μετά θα οριστεί νέα ημερομηνία όπου θα αποσφραγιστούν οι προσφορές των σχημάτων και θα προκύψει ο ανάδοχος, εκείνος που θα έχει δώσει τη συμφερότερη προσφορά για το Δημόσιο. Στη συνέχεια ανάλογα με το αν θα υπάρξουν προσφυγές από τους “χαμένους” (πράγμα σχεδόν βέβαιο σε τέτοιας κλίμακας έργο) θα πρέπει να ακολουθηθεί η κλασική διαδρομή του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Βουλής που τελικά θα μας φέρει στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής.

Η διάρκεια των έργων είναι 96 μήνες δηλαδή 8,5 χρόνια και προς το παρόν μιλάμε για λειτουργία και των 15 σταθμών με τη λήξη αυτής της περιόδου.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com