Newsroom

Δύο ακίνητα του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας περνάνε στον δήμο, ενόψει της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2023. Συγκεκριμένα, παραχωρούνται για δέκα χρόνια, άνευ ανταλλάγματος, το αναψυκτήριο και ο θερινός κινηματογράφος, που βρίσκονται στην αποχαρακτηρισμένη χερσαία ζώνη του λιμένα.

Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη παραχώρηση δίνει τη δυνατότητα στη δημοτική Αρχή να προβεί σε ουσιαστικές παρεμβάσεις και ενέργειες ως προς την αξιοποίησή τους, κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήταν εφικτό. Τα δύο ακίνητα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες για την υλοποίηση των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, παράλληλα όμως θα συνδράμουν και στη συνολικότερη αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου.

«Έχουμε κάνει μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσουμε ν’ ανοίξουμε τον δρόμο για σημαντικές αλλαγές στο παραλιακό μέτωπο. Δεν ήταν εύκολο, κυρίως λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος», αναφέρει ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου και προσθέτει: «Μετά και την παραχώρηση των δύο ακινήτων, είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκμετάλλευσή τους επ’ ωφελεία της πόλης. Θέλουμε την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης μας, θέλουμε να δοθεί σε όλους μας η ευκαιρία να έχουμε μία παραλιακή ζώνη προσβάσιμη και όμορφη και με τις ενέργειες που δρομολογούμε, θα το πετύχουμε».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Δείτε την εταιρική μας σελίδα στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα δημοφιλή άρθρα μας