Νίκος
Καραγιάννης

Πλήρως επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του ypodomes.com για την αύξηση των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας το 2023. Όπως είχαμε γράψει, δεν θα υπάρχει επιβάρυνση των πολιτών το 2023, άρα μια χρονιά χωρίς αύξηση, ενώ από την 1η Ιανουαρίου η αύξηση θα κυμαίνεται μεταξύ 6-8%, και σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στο 7,6%. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση που δόθηκε από το υπουργείο ΥΠΟΜΕ πριν από λίγο, σημειώνονται τα παρακάτω:

“Όσον αφορά στο κόμιστρο των διοδίων στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους, βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ήταν η εξεύρεση μιας ρεαλιστικής λύσης, χωρίς την επιβάρυνση των πολιτών για το 2023.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, κατάφερε τελικά να επιτύχει την αναστολή της αύξησης του κομίστρου για τη φετινή χρονιά.

Επιπλέον, το δημόσιο δεν πρόκειται να προβεί σε καμία αποζημίωση προς παραχωρησιουχους πλην αυτών για τη διευκόλυνση των εκλογικών διαδικασιών και των μέτρων που ελήφθησαν, εξαιτίας της κακοκαιρίας “Daniel”.

Σε κάθε περίπτωση, ύστερα από συστηματικές προσπάθειες, η νόμιμη αύξηση του κομίστρου των διοδίων το 2024 θα είναι σαφώς κατώτερη του 12%, όπως αυτή προβλεπόταν για το 2023”.

Αυτή η μονοψήφια αύξηση είναι περίπου αθροιστικά για το 2023 και το 2024 περίπου 6% χαμηλότερη από τις αρχικές διεκδικήσεις των παραχωρησιούχων που έκαναν ένα βήμα πίσω για να βρεθεί η χρυσή τομή. Τα ακριβή ποσά των αυξήσεων αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com να γίνουν γνωστά ως είθισται από αναρτήσεις στον τύπο που θα πραγματοποιήσουν οι παραχωρησιούχοι τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV