Connect with us

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Στις εργασίες της Fraport για τα 14 αεροδρόμια συμμετείχε η ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το αεροδρόμιο Μακεδονία-ΠΗΓΗ: Fraport

Ολοκληρώθηκε, πρόσφατα, και εντός χρονοδιαγράμματος, το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τη FRAPORT GREECE. Η επένδυση ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, με Ανάδοχο των εργασιών ανακατασκευής και αναβάθμισης στα 14 Αεροδρόμια την κατασκευαστική εταιρία ΙΝΤΡΑΚΑΤ, 11 από τα οποία ήταν σε νησιά και τρία στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι εργασίες συνολικά αφορούσαν :

την κατασκευή πέντε, ολοκληρωτικά, νέων σύγχρονων αεροσταθμών

πέντε επεκτάσεις και τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών

την κατασκευή και ανακαίνιση 12 πυροσβεστικών σταθμών και

την ανακαίνιση 12 διαδρόμων προσαπογείωσης.

Ακόμη, και τα 14 Αεροδρόμια, πλέον, διαθέτουν μοντέρνα συστήματα διαχείρισης αποσκευών και ανίχνευσης εκρηκτικών.

Η «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ» ανέλαβε για λογαριασμό της Αναδόχου εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ τις υπηρεσίες στους τομείς της Ποιότητας και Ποιοτικού Ελέγχου, της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, καθώς και τα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Ειδικότερα, παρείχε υπηρεσίες Μηχανικού Ποιότητας, Ασφάλειας & Υγείας και Περιβάλλοντος (QHSE Engineer) και στα 14 Αεροδρόμια, ενώ ανέλαβε και τη σύνταξη μεγάλου μέρους της σχετικής τεκμηρίωσης (εγχειρίδια, διαδικασίες, οδηγίες εργασίας κλπ) στους ανωτέρω τομείς.

Για την υλοποίηση του τεράστιου και πολύ σημαντικού αυτού έργου για τον Ελληνικό Τουρισμό, αλλά και για την Εθνική Οικονομία μας γενικότερα, απασχολήθηκαν 18 μηχανικοί – στελέχη της «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ».

Οι κατασκευαστικές εργασίες και στα 14 Αεροδρόμια ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και αυστηρά εντός χρονοδιαγράμματος. Οι πολύ υψηλές απαιτήσεις και προδιαγραφές της FRAPORT GREECE στα θέματα QHSE δημιούργησαν ένα πλαίσιο, μέσα στο οποίο ο Ανάδοχος με την αμέριστη συνεργασία και την ουσιαστική συμβουλή της ομάδας των 18 μηχανικών μας κατάφερε να ολοκληρώσει τα έργα επιδεικνύοντας αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα :

Σε κανένα από τα 14 Αεροδρόμια δε σημειώθηκε κάποιο σοβαρό εργατικό ατύχημα, γεγονός άκρως εντυπωσιακό αν αναλογισθούμε το ότι απασχολήθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι σε εκατομμύρια εργατοώρες,

οι εκατοντάδες υπεργολάβοι, που συμμετείχαν στο έργο, κάποιοι εκ των οποίων ήταν μικρές επιχειρήσεις από τις τοπικές κοινωνίες που για

πρώτη φορά συμμετείχαν σε ένα έργο τόσο υψηλών απαιτήσεων, κατάφεραν να ανταποκριθούν πλήρως και να αναπτύξουν κουλτούρα Ποιότητας, Ασφάλειας του προσωπικού τους και προστασίας του Περιβάλλοντος, δημιουργώντας έτσι υπεραξία για τις επιχειρήσεις τους, την οποία θα μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέλλον.

Οι παραδόσεις των 14 έργων έγιναν με απόλυτη επιτυχία, αφού τηρήθηκαν όλες οι απαιτήσεις και οι αυστηρές προδιαγραφές Ποιότητας, που είχε θέσει συμβατικά εξαρχής. Παράλληλα, η ευαισθησία στα Περιβαλλοντικά θέματα οδήγησαν σε έργα αειφορικού χαρακτήρα με πολύ μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, προστασία των «πράσινων» περιοχών και άμεση αποκατάσταση μετά από όποια ανθρώπινη κατασκευαστική παρέμβαση.

Η ολιστική προσέγγιση των θεμάτων Ποιότητας, Ασφάλειας και Υγείας και Περιβάλλοντος μέσα από τον θεσμό του QHSE Engineer, υπηρεσία που παρείχε η «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ», αποτέλεσε μια πρωτοποριακή ιδέα σε τόσο μεγάλης κλίμακας και συνθετότητας έργο για τα ελληνικά δεδομένα και οδήγησε σε ένα άρτιο από όλες τις πλευρές αποτέλεσμα δημιουργώντας μία πολύ ισχυρή βάση για να εφαρμοστούν στο μέλλον αντίστοιχες υπηρεσίες και στα υπόλοιπα μεγάλα σύγχρονα τεχνικά έργα της χώρας.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα