Νίκος
Καραγιάννης

Με περισσότερους από 80 καταξιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διεξαχθεί στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου, το ITC 2025 – 8ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr.

Το φετινό συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν 1.200 και πλέον σύνεδροι, ενώ οι διαδικτυακές επισκέψεις εκτιμώνται στις 11.000.   

Την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, θα διεξαχθεί το «Opening Gala» στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, στην αίθουσα Banquet. Στην εκδήλωση, η οποία είναι κλειστού χαρακτήρα και απευθύνεται στους ομιλητές, χορηγούς και υποστηρικτές του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εναρκτήριοι χαιρετισμοί, με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα (22 Σεπτεμβρίου), θα διεξαχθούν, από τις 10.00 έως τις 14.00, 4 διαδικτυακά panel, με τη συμμετοχή – κυρίως – θεσμικών φορέων των δυο κλάδων.    

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, το ITC 2025 θα διεξαχθούν στο ΜΕΓΑΡΟ Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα Banquet), οι κύριες συνεδρίες, με τη συμμετοχή, όπως προαναφέρθηκε, περισσοτέρων από 80 ομιλητών, 1.500 συνέδρων, αλλά και 18 εκθετών.    

Το πρόγραμμα της ημέρας των Υποδομών (Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου) 

Η ημέρα των Υποδομών του ITC 2025 ξεκινά με τον εναρκτήριο χαιρετισμό και την προβολή του επίσημου video της φετινής διοργάνωσης. 

Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν τρία πάνελ, με θέματα:

«Γιατί το μέλλον των μεγάλων έργων ανήκει στα έργα Μετρό και Σιδηρόδρομου». Καλεσμένος είναι ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Δημήτρης Αναγνώπουλος και εκπρόσωποι από την Ελληνικό Μετρό, ΟΣΕ/ΕΡΓΟΣΕ, και εκπρόσωποι συμβούλων μηχανικών

«Υποδομές Φυσικού Αερίου: Η Ελλάδα σταυροδρόμι για την Ευρώπη και η διείσδυση στην ελληνική αγορά”. Καλεσμένος είναι ο υφυπουργός Ενέργειας Νίκος Τσάφος και εκπρόσωποι εταιρειών.

“Ιδιωτική κατασκευή: Οι μεγάλες επενδύσεις στο real estate της χώρας – Πόσο κοντά είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο;” Καλεσμένοι είναι εκπρόσωποι εταιρειών real estate επενδύσεων.

Μετά το πρώτο διάλειμμα, θα πραγματοποιηθεί η «Βράβευση “ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2024”, η οποία θα απονεμηθεί στο ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 

Το βραβείο θα παραλάβουν η Ελληνικό Μετρό, το σχήμα AKTOR-WEBUILD-HITACHI και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως το εποπτέυων υπουργείο. 

Ακολουθεί η «Τράπεζα των Κατασκευών», με τη συμμετοχή ανώτατων εκπροσώπων από τους κορυφαίους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.  Καλεσμένος είναι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός και εκπρόσωποι των 4 μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.

Μετά το γεύμα, ακολουθούν τα πάνελ:

“Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες από την ανάπτυξη των κατασκευών για τις ελληνικές βιομηχανίες”. Καλεσμένη είναι η υφυπουργός Βιομηχανίας Άννα Μάνη και εκπρόσωποι μεγάλων βιομηχανιών της χώρας.

“Οι μεγάλες επενδύσεις στο real estate logistics σε Αττική και Θεσσαλονίκη”. Καλεσμένοι είναι εκπρόσωπο εταιρειών που επενδύουν σε real estate logistics και εκπρόσωποι συμβούλων μηχανικών.

“Εμβληματικά έργα με νέο προσανατολισμό – Ποια είναι η επόμενη μέρα στις υποδομές της χώρας”. Καλεσμένος είναι ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος και εκπρόσωποι εταιρειών και συμβούλων μηχανικών

Η πρώτη ημέρα θα κλείσει με το Cocktail Meet & Greet που θα διεξαχθεί στον χώρο των περιπτέρων από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα της ημέρας των Μεταφορών (Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου) 

Η ημέρα των Μεταφορών του ITC 2025 ξεκινά με τον εναρκτήριο χαιρετισμό και την προβολή του video της φετινής διοργάνωσης.  Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Β. Κικίλια.

Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν τα πάνελ:

Ακτοπλοΐα – Ναυτιλία – Λιμένες: Στο επίκεντρο η ανανέωση του στόλου και o εκσυγχρονισμός των λιμενικών υποδομών

Αερομεταφορές: Οι προκλήσεις για τη διατήρηση της ανοδικής πορείας

Στη συνέχεια θα έχουμε την «Βράβευση για την Εταιρεία των Μεταφορών – Έτος 2024». 

Μετά το πρώτο διάλειμμα, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Θα ακολουθήσουν τα πάνελ:

“Εμπορευματικές Μεταφορές – Logistics – Ταχυμεταφορές: Η ένταση των επενδύσεων και η κλιμάκωση του ανταγωνισμού”

“Έξυπνες Πόλεις“, ένα αναγκαίο ζητούμενο”

Η ημέρα των Μεταφορών ολοκληρώνεται με το πάνελ “Η σύγχρονη αντιμετώπιση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας”

Δυνατότητα για Β2Β συναντήσεις 

Το  ITC – Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών αποτελεί, κατά γενική διαπίστωση, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο εγχώριο συνεδριακό γεγονός για τους δυο κλάδους, με σημαντικές παρουσίες ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Και στο φετινό συνέδριο, στο ITC 2025– 8o Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών, θα παρέχεται η δυνατότητα για B2B meetings, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο app, το b2match, στο οποίο μπορείτε να εγγραφείτε και να πραγματοποιείτε για περίπου 3 μήνες – πριν και μετά το συνέδριο – διαδικτυακές συναντήσεις με άλλους σύνεδρους, εκτός από την onsite συνάντηση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στο ΜΕΓΑΡΟ Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. 

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συνεδρίου itcgreece.gr, μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα, τις διαθέσιμες χορηγίες, πληροφορίες πρόσβασης στο Μέγαρο Αθηνών και ειδήσεις γύρω από την επικείμενη εκδήλωση.

Παρακάτω, ακολουθούν ορισμένα στατιστικά στοιχεία για το ITC 2024 – 7o Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών: 

-3 ημέρες Συνεδρίου,
-πάνω από 11.000 views, μέσω του live streaming,
-ζωντανή παρακολούθηση από 1.500 συνέδρους,

-δύο κλειστές εκδηλώσεις με 500 προσκεκλημένους
-Ένα venue: Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών,
-20 συνεδρίες,
-80 ομιλητές,
-70 και πλέον χορηγοί,
-18 περίπτερα,
-3 βραβεύσεις,
-αιγίδες από 5 υπουργεία,
-υποστήριξη από 25 φορείς,
-παρουσία ομιλητών από 4 χώρες.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Δείτε την εταιρική μας σελίδα στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα δημοφιλή άρθρα μας