Νίκος
Καραγιάννης

Με περισσότερους από 80 καταξιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διεξαχθεί στις 2, 3 και 4 Ιουλίου, το ITC 2024 – 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr.

Το φετινό συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν 1.200 και πλέον σύνεδροι, ενώ οι διαδικτυακές επισκέψεις εκτιμώνται στις 11.000.   

Την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 20:00, θα διεξαχθεί η «Εναρκτήρια Εκδήλωση» στον Φάρο του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Στην εκδήλωση, η οποία είναι κλειστού χαρακτήρα και απευθύνεται στους ομιλητές, χορηγούς και υποστηρικτές του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εναρκτήριοι χαιρετισμοί, με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης.

Την ίδια ημέρα (2 Ιουλίου), θα διεξαχθούν, από τις 10.00 έως τις 14.00, 4 διαδικτυακά panel, με τη συμμετοχή – κυρίως – θεσμικών φορέων των δυο κλάδων.    

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου και την Πέμπτη 4 Ιουλίου, το ITC 2024 μεταφέρεται στο ΜΕΓΑΡΟ Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα Banquet), στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι κύριες συνεδρίες, με τη συμμετοχή, όπως προαναφέρθηκε, περισσοτέρων από 80 ομιλητών, 1.200 συνέδρων, αλλά και 18 εκθετών.    

Το πρόγραμμα της ημέρας των Υποδομών (Τετάρτη 3 Ιουλίου) 

Η ημέρα των Υποδομών του ITC 2024 ξεκινά με τον εναρκτήριο χαιρετισμό και την προβολή του video της φετινής διοργάνωσης. 

Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί το πάνελ, με θέμα «Ο σχεδιασμός για τα έργα στα μέσα σταθερής τροχιάς: Σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ» και το πάνελ, με θέμα «Smart & Green Cities: Το μέλλον στις κατασκευές είναι “έξυπνο” και “πράσινο”».

Μετά το πρώτο διάλειμμα, θα πραγματοποιηθεί η «Βράβευση “ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023”», η οποία θα απονεμηθεί στο κτιριακό συγκρότημα ΑμεΑ στο Ελληνικό. 

Το βραβείο θα παραλάβουν ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, η Lamda Development, η ΕΚΤΕΡ και η BETAPLAN.

Ακολουθεί η «Τράπεζα των Κατασκευών», με τη συμμετοχή ανώτατων εκπροσώπων από τους κορυφαίους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.    

Μετά το γεύμα, ακολουθεί το πάνελ, με θέμα «Δίκτυο αυτοκινητόδρομων και νέα οδικά έργα» και το πάνελ, με θέμα «Τα μεγάλα project σε Υπερταμείο και ΤΑΙΠΕΔ – Ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης».

Η ημέρα των Υποδομών ολοκληρώνεται με το πάνελ, με θέμα «Παρουσίαση έργων: ΒΟΑΚ και Α’ Φάση Ελληνικού». 

Το πρόγραμμα της ημέρας των Μεταφορών (Πέμπτη 4 Ιουλίου) 

Η ημέρα των Μεταφορών του ITC 2024 ξεκινά με τον εναρκτήριο χαιρετισμό και την προβολή του video της φετινής διοργάνωσης. 

Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί το πάνελ, με θέμα «Ακτοπλοΐα – Ναυτιλία: Στο επίκεντρο η ανανέωση του στόλου και o εκσυγχρονισμός των λιμενικών υποδομών», το πάνελ, με θέμα «Αερομεταφορές: Οι επιδόσεις ρεκόρ και οι προκλήσεις για τη διατήρηση της ανοδικής πορείας» και η «Βράβευση για την Εταιρεία των Μεταφορών – Έτος 2023». 

Μετά το πρώτο διάλειμμα, θα πραγματοποιηθεί το πάνελ, με θέμα «Σιδηρόδρομος – λιμάνια – εμπορευματικά κέντρα: Ένα τρίπτυχο που οφείλει να λειτουργήσει». 

Μετά το γεύμα, θα διεξαχθεί το πάνελ, με θέμα «Εμπορευματικές Μεταφορές – Logistics – Ταχυμεταφορές: Η επόμενη ημέρα» και το πάνελ, με θέμα «Η αστική και περιαστική κινητικότητα επανακαθορίζεται: Στο επίκεντρο ο επιβάτης».

Η ημέρα των Μεταφορών ολοκληρώνεται με το πάνελ, με θέμα «Οι νέες τάσεις της αυτοκίνησης και ο κρίσιμος ρόλος της ηλεκτροκίνησης». 

Δυνατότητα για Β2Β συναντήσεις 

Το  ITC – Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών αποτελεί, κατά γενική διαπίστωση, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο εγχώριο συνεδριακό γεγονός για τους δυο κλάδους, με σημαντικές παρουσίες ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Και στο φετινό συνέδριο, στο ITC 2024 – 7o Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών, θα παρέχεται η δυνατότητα για B2B meetings, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο app, το b2match, στο οποίο μπορείτε να εγγραφείτε και να πραγματοποιείτε για περίπου 3 μήνες – πριν και μετά το συνέδριο – διαδικτυακές συναντήσεις με άλλους σύνεδρους, εκτός από την onsite συνάντηση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στο ΜΕΓΑΡΟ Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. 

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συνεδρίου itcgreece.gr, μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα, τις διαθέσιμες χορηγίες, πληροφορίες πρόσβασης στο Μέγαρο Αθηνών και ειδήσεις γύρω από την επικείμενη εκδήλωση.

Παρακάτω, ακολουθούν ορισμένα στατιστικά στοιχεία για το ITC 2024 – 7o Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών: 

-3 ημέρες Συνεδρίου,
-πρόβλεψη για πάνω από 11.000 views, μέσω του live streaming,
-πρόβλεψη ζωντανής παρακολούθησης από 1.200 συνέδρους,
-Δύο venues: ΚΠΙΣΝ (Εναρκτήρια Εκδήλωση) και Μέγαρο Αθηνών,
-16 συνεδρίες,
-80 ομιλητές,
-60 και πλέον χορηγοί,
-18 περίπτερα,
-3 βραβεύσεις,
-αιγίδες από 5 υπουργεία,
-υποστήριξη από 25 φορείς,
-παρουσία ομιλητών από 4 χώρες.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV