Connect with us

Επικαιρότητα

Στις 18-20 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα το Olympia Forum Ι

Δημοσιεύθηκε

στις

Με σκοπό να καθιερωθεί ως ένα ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο που θα συνδράμει στην οικονομική, επιχειρηματική, τεχνολογική και πολιτιστική ανάπτυξη των Περιφερειών της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, το Olympia Forum Ι.

Είναι μια πρωτοβουλία του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και της εφημερίδας «Πατρίς», με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον δήμο Ολυμπίας, το Επιμελητήριο Ηλείας και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Olympia Forum.

Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην ατζέντα του Φόρουμ

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο συνέδριο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η περιφερειακή διακυβέρνηση, το πρόγραμμα «Επόμενης Γενιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, η κυκλική οικονομία, η ψηφιοποίηση στις Περιφέρειες, θέματα πολιτισμού και τοπικής αυτοδιοίκησης, ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός για τη βιομηχανία, η γεωργία και η αγροτική ανάπτυξη, καθώς θέματα που αφορούν στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και την απολιγνιτοποίηση.

Αναλυτικότερα σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία αυτή, οι διοργανωτές αναφέρουν ότι το Olympia Forum αποτελεί μια πλατφόρμα ανάδειξης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και πρακτικών καλής διακυβέρνησης εντός των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων στρατηγικών περιφερειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Μέσω του Olympia Forum, όπως επισημαίνουν, θα είναι δυνατή η μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών που έχουν θεσπιστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές περιφέρειες, σε τομείς όπως η βιομηχανία, η τεχνολογική ανάπτυξη, τα μεγάλα έργα υποδομών, η πράσινη ενέργεια, ο οικοτουρισμός, η γεωργία και τα γεωργικά και διατροφικά προϊόντα, που σε συνδυασμό με την απορρόφηση και αξιοποίηση διαθέσιμων κονδυλίων θα αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας γι’ όλη τη χώρα.

Στρατηγικός εταίρος είναι η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), ενώ υποστηρικτές του φόρουμ είναι οι εταιρίες ΤΕΡΝΑ, ΟΣΕ και Attica Bank.

Οι ομιλητές

Σύμφωνα με το Olympia Forum, μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών είναι οι εξής: οι υπουργοί Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξης Πατέλης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Luca Jahier, ο τέως επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο ιδρυτής και διευθυντής του Greening the Islands Gianni Chianetta, ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Carsten Rasmussen, o Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Έρνστ Ράιχελ, ο πρόεδρος της EENE. και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, οι δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή, Μαρία Σπυράκη, Νίκος Ανδρουλάκης, η γενική γραμματέας της Διάσκεψης Παράκτιων Περιφερειών Ελένη Μαριάνου.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν και οι περιφερειάρχες Αττικής Γιώργος Πατούλης, Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τέλος, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της Covid-19, το Olympia Forum θα έχει τη μορφή υβριδικού συνεδρίου, που θα συνδυάζει διαδικτυακή συμμετοχή καλεσμένων και απευθείας συζητήσεις με παρουσία έως 50 καλεσμένων.

Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας, θα προβληθεί στο διαδίκτυο και η παρακολούθηση είναι δωρεάν με εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας του Forum, olympiaforum.gr.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Advertisement
 SINTECNO

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα