Newsroom

Tο 2Africa, το μεγαλύτερο υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών στον κόσμο, έφτασε στην Κρήτη και προσαιγιαλώθηκε στον σταθμό της Vodafone Ελλάδας στο νότιο τμήμα του νησιού, και συγκεκριμένα στο Τυμπάκι. Μέσω αυτής της υποθαλάσσιας καλωδιακής υποδομής οπτικών ινών, η Vodafone Ελλάδας θα διευκολύνει μια ακόμη απευθείας διεθνή πύλη για ταχύτερες και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες συνδεσιμότητας στην Ελλάδα, συνδέοντας τη χώρα με τον υπόλοιπο κόσμο. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει αυξημένη χωρητικότητα δικτύου και ταχύτερη συνδεσιμότητα για τους πελάτες της Vodafone, ενισχύοντας την ψηφιακή οικονομία της Ελλάδας.

Το έργο, το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020, στοχεύει στη σημαντική αύξηση της χωρητικότητας, της ποιότητας και της διαθεσιμότητας σύνδεσης στο διαδίκτυο μεταξύ της Αφρικής και του υπόλοιπου κόσμου, ενώ με την ολοκλήρωσή του θα συνδέσει 33 χώρες σε τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Αφρική και Ασία).

Η κοινοπραξία 2Africa περιλαμβάνει οκτώ διεθνείς εταίρους: Bayobab, Center3, China Mobile International, Meta, Orange, Telecom Egypt. Vodafone Group και WIOCC, ενώ η Alcatel Submarine Networks είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και εγκατάσταση του καλωδίου. Το καλωδιακό σύστημα θα έχει μήκος 5.000 χιλιόμετρα και θα συνδέει την Ευρώπη (προς τα ανατολικά μέσω Αιγύπτου), τη Μέση Ανατολή (μέσω Σαουδικής Αραβίας) και την Αφρική. Ουσιαστικά, το έργο θα συνδέσει 33 χώρες συνολικά, 19 από τις οποίες βρίσκονται στην Αφρική.

Ο Νίκος Πλεύρης, Chief Network Officer της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Φορείς, εταιρείες και ιδιώτες πελάτες στην Κρήτη μπορούν πλέον να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα μιας ακόμη υπερσύγχρονης καλωδιακής υποδομής οπτικών ινών, η οποία επιτρέπει την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων προς το 5G και τις υπερυψηλές ευρυζωνικές συνδέσεις. Το συγκεκριμένο υποθαλάσσιο σύστημα θα μεγιστοποιήσει την απόδοση, θα μειώσει τον λανθάνοντα χρόνο και θα βελτιώσει την ποιότητα, τη χωρητικότητα και τη διαθεσιμότητα της υποδομής διαδικτύου. Η υπόσχεσή μας να φέρουμε τα μεγαλύτερα υποβρύχια καλώδια του κόσμου στη νότια Κρήτη γίνεται πλέον πραγματικότητα και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τη χώρα μας και τις τοπικές κοινωνίες μέσω της επένδυσής μας στο Τυμπάκι».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV