Connect with us

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Στην κοινοπραξία που διεκδικεί το έργο του Μετρό της Ιερουσαλήμ η ΣΤΑΣΥ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την λειτουργία και την συντήρηση του «ελαφρού μετρό» της πόλης της Ιερουσαλήμ φιλοδοξεί να αναλάβει η ΣΤΑΣΥ, που συμμετέχει σε μία από τις έξι μεγάλες κοινοπραξίες που έχουν περάσει στην β? φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας γραμμής, αλλά και για την επέκταση της υφιστάμενης.

Στην κοινοπραξία που φέρει το όνομα PANGEA, εκτός από την ΣΤΑΣΥ συμμετέχουν, η τσεχική SKODA που θα αναλάβει το τροχαίο υλικό, ο ελληνικός όμιλος ΤΕΡΝΑ ΑΕ και ένας κινεζικός, που θα αναλάβουν το κατασκευαστικό μέρος.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Γιώργος Θωμόπουλος, το κόστος του έργου υπολογίζεται σε 2 δισ. δολάρια και περιλαμβάνει την επέκταση του σημερινού δικτύου της πόλης της Ιερουσαλήμ μήκους 13 χλμ. στα 22 χλμ. και την κατασκευή μιας δεύτερης γραμμής μήκους 20 χλμ. Ο χρόνος λειτουργίας από την ΣΤΑΣΥ, αν αναλάβει έργο, θα είναι 15 χρόνια – και της συντήρησης 25 χρόνια. Ολόκληρο το δίκτυο θα είναι υπέργειο λόγω των σημαντικών αρχαιοτήτων της πόλης.

Η ημερομηνία για τις δεσμευτικές προσφορές έχει οριστεί για τις 15 Μαρτίου, χωρίς να αποκλείεται να δοθεί μια παράταση 2-3 μηνών.

Η ΣΤΑΣΥ συμμετέχει και στην διεκδίκηση ενός ακόμη σημαντικού έργου στο Ισραήλ, το οποίο όμως βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

[VIDEO] Σε λειτουργία το πρώτο πυρηνικό εργοστάσια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έθεσαν τη λειτουργία την πρώτη μονάδα στο πυρηνικό εργοστάσιο Μπάρακα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εμίρης του Ντουμπάι σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Σήμερα ανακοινώνουμε την επιτυχία των ΗΑΕ στη λειτουργία του πρώτου στον αραβικό κόσμο πυρηνικού ενεργειακού αντιδραστήρα για ειρηνικούς σκοπούς», ανέφερε ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, προσθέτοντας ότι τα πυρηνικά καύσιμα φορτώθηκαν με επιτυχία στην πρώτη από τις τέσσερις μονάδες. Δείτε το σχετικό βίντεο

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ταϊβάν: Στην Alstom τα έργα για την επέκταση της Γραμμής 7 του Μετρό της Ταϊπέι

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Με επικεφαλής την Alstom, η κοινοπραξία με την ταϊβανική εταιρεία μελετών και κατασκευών CTCI επέτυχε τη σύναψη σύμβασης στις 23 Ιουνίου 2020, η οποία αφορά στη Β’ Φάση της επέκτασης της Γραμμής 7 του Μετρό της Ταϊπέι. Η αξία της σύμβασης εκτιμάται σχεδόν στα €424 εκατομμύρια, με τη συμμετοχή της Alstom να ανέρχεται στα €248 εκατ. περίπου.

Η Α’ Φάση, η οποία ανατέθηκε από τον Τομέα Συστημάτων Ταχείας Μετάβασης του Γραφείου Η/Μ Έργων Συστημάτων της Κυβέρνησης της Πόλης της Ταϊπέι (SEMPO) το 2018, επεκτάθηκε προκειμένου να προσφέρει στους επιβάτες μια άριστη εμπειρία στη νέα γραμμή μετρό, η οποία θα καλύπτει επιπλέον 13,3 χλμ. με 13 σταθμούς στο πλαίσιο της Β’ Φάσης.

Μετά την πλήρη ολοκλήρωσή της περίπου στα τέλη του 2028, η μήκους 22,8 χιλιομέτρων, μέσης χωρητικότητας γραμμή μετρό, γνωστή και ως Γραμμή Wanda Zhonghe Shulin, θα συνδέει την Πόλη της Ταϊπέι με τη Νέα Πόλη της Ταϊπέι, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση. Επιπλέον, οι επιβάτες θα έχουν μεγαλύτερη διευκόλυνση στις μετακινήσεις μεταξύ των διαφόρων περιοχών εντός της Νέας Πόλης της Ταϊπέι, όπως οι Chong-he, Shu-lin, Tu-chen, Xin-zhuang.

Με βάση τη σύμβαση, η Alstom θα αναλάβει τη μελέτη, την προμήθεια, την κατασκευή, τη δοκιμή και τη θέση σε λειτουργία 16 επιπλέον πλήρως αυτόματων συρμών Metropolis με τέσσερα βαγόνια, με σύστημα σηματοδότησης CBTC Urbalis 400, Σύστημα Εποπτικού Ελέγχου και Απόκτησης Δεδομένων (SCADA), καθώς και θύρες προστασίας αποβαθρών (PSD).

Οι συρμοί θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Alstom στο Τομπατέ της Βραζιλίας, ενώ το σύστημα σηματοδότησης θα παραδοθεί από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Σεντ Ουέν της Γαλλίας και στην Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

Η Alstom και η CTCI θα είναι υπεύθυνοι επίσης από κοινού για τη διαχείριση του έργου και την ενσωμάτωση των συστημάτων. Η CTCI θα προμηθεύσει την επιδομή, την παροχή ισχύος, τον εξοπλισμό αμαξοστασίου και τα συστήματα Τηλεπικοινωνιών και Εισιτηρίων.

«Η Γραμμή 7 του Μετρό της Ταϊπέι, η οποία συνδέεται με ακόμη πέντε γραμμέ για μετεπιβίβαση, θα αλλάξει τα δεδομένα για το επιβατικό κοινό της Ταϊπέι, και η Alstom εκφράζει τον ενθουσιασμό της καθώς θα εξακολουθήσει να αποτελεί μέρος αυτού του εμβληματικού έργου.

Η επιτυχία του συγκεκριμένου έργου επέκτασης σε συνεργασία με τον φορέα SEMPO μας αναδεικνύει ως αξιόπιστο και έμπιστο συνεργάτη, με μακρά δραστηριότητα στην Ταϊβάν και πάνω από 40 χρόνια ενεργού παρουσίας», δήλωσε η Ling Fang, Senior Vice President της Alstom για την Ασία και τον Ειρηνικό.

Τα μετρό της Alstom είναι κορυφαίοι στον κόσμο, δοκιμασμένοι, ασφαλείς και αξιόπιστοι συρμοί που εξυπηρετούν πολλές μεγαλουπόλεις διεθνώς, όπως το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Παρίσι και η Σιγκαπούρη.

Η Alstom διαθέτει περισσότερα από 65 έτη εμπειρίας στην κατασκευή μετρό, έχοντας καταγράψει πωλήσεις άνω των 17.000 βαγονιών, τα οποία κινούνται σε 55 πόλεις στον κόσμο και μεταφέρουν 30 εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά.

Στην Ταϊβάν, η Alstom παρέχει συστήματα σηματοδότησης σε όλες τις γραμμές μετρό της Ταϊπέι εκτός από μία και προσφέρει επί του παρόντος ένα σύστημα σημαροδότησης χωρίς οδηγό για την Πράσινη Γραμμή Μετρό της Τaichung. Το 2017, η Alstom κέρδισε το πρώτο για εκείνη έργο μετρό στην Ταϊβάν, προμηθεύοντας το πλέον πρόσφατο τραμ της, Citadis, στη β’ φάση της γραμμής τραμ Kaohsiung.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Εγκαίνια για την «Κόκκινη Γραμμή» του Μετρό στο Ντουμπάι

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Τα συγχαρητήριά της στην Αρχή Οδών και Μεταφορών του Ντουμπάι (RTA) εξέφρασε η Alstom για τα εγκαίνια της γραμμής μετρό Dubai Route 2020. Το εμβληματικό αυτό έργο εγκαινιάστηκε επίσημα στις 7 Ιουλίου 2020 από την Αυτού Υψηλότητα, τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, Αντιπρόεδρο και Πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και Κυβερνήτη του Εμιράτου του Ντουμπάι.

Στα εγκαίνια συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Henri Poupart-Lafarge, Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και της ανώτερης διοίκησης της Κοινοπραξίας ExpoLink.

Το έργο για τη νέα γραμμή, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 και εκτελέστηκε από την Κοινοπραξία ExpoLink, της οποίας επικεφαλής είναι η Alstom, και την οποία απαρτίζουν επίσης οι ACCIONA και Gülermak, αφορά σε μια γραμμή μήκους 15χλμ., από τα οποία 11,8χλμ. είναι υπέργεια και 3,2χλμ. υπόγεια, καθώς και σε έναν κόμβο στην Κόκκινη Γραμμή. Η επέκταση του μετρό έχει επτά σταθμούς, συμπεριλαμβανομένου του Σταθμού Jabel Ali και του εμβληματικού σταθμού στο εκθεσιακό κέντρο Expo. Η συνολική αξία του έργου ανέρχεται σε €2,6 δισ.

Ως μέλος της Κοινοπραξίας, η Alstom ήταν υπεύθυνη για την ολοκλήρωση του συνολικού συστήματος μετρό, που περιλαμβάνει 50 συρμούς Metropolis, οι οποίοι κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Alstom στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, καθώς και την παροχή ισχύος, την επικοινωνία, τη σηματοδότηση, τον αυτόματο έλεγχο εισιτηρίων, τα έργα επιδομής, τις θύρες προστασίας αποβάθρων (PSD) και μία τριετή εγγύηση για ολόκληρο το σύστημα. Η εταιρεία ήταν επίσης υπεύθυνη για την αναβάθμιση της υπάρχουσας γραμμής μετρό, η οποία περιλαμβάνει τη βελτίωση της παροχής ισχύος, των συστημάτων σηματοδότησης, των διαφόρων μέσων επικοινωνίας και της σιδηροδρομικής επιδομής. Οι συρμοί έχουν μήκος 85,5 μέτρα και αποτελούνται από πέντε βαγόνια ο καθένας, με χωρητικότητα έως και 696 επιβάτες έκαστο .

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την παράδοση του ταχύτερα κατασκευασμένου, ετοιμοπαράδοτου έργου μετρό στον κόσμο. Το έργο Route 2020 τεκμηριώνει τη δέσμευση του Ντουμπάι να προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του ένα προηγμένο σιδηροδρομικό σύστημα.

Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στην RTA τη μέγιστη υποστήριξη στη διαδρομή της με προορισμό περισσότερες πράσινες και έξυπνες μεταφορές», σχολιάζει ο Müslüm Yakisan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Alstom για την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Αμερική.

Το τρένο προσφέρει μια επιβατική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών, χάρη στους φαρδιούς διαδρόμους, τις μεγάλες θύρες και παράθυρα και τους ειδικούς χώρους για τις Θέσεις Silver, Family και Gold. Φιλικοί προς το περιβάλλον, οι συρμοί διαθέτουν εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό σύστημα πέδησης, φωτισμό LED και άλλες καινοτομίες με σκοπό τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Η Alstom αποτελεί αφοσιωμένο συνεργάτη με μακρά παρουσία στην ανάπτυξη των μεταφορών στο Ντουμπάι. Η εταιρεία παρέδωσε το τραμ του Ντουμπάι – το πρώτο πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα τραμ στη Μέση Ανατολή και η πρώτη γραμμή κατά 100% χωρίς αλυσοειδή στον κόσμο- το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2014. Η Alstom είναι υπεύθυνη επίσης για τη συντήρηση του Τραμ του Ντουμπάι εδώ και 13 χρόνια.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα