Connect with us

Αστικές

Στην Εγνατία Οδό η μελέτη για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την άδεια για να προχωρήσει έλαβε η μελέτη της «Εγνατία Οδός ΑΕ» για τη θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης από τη Μητροπολιτική Επιτροπή, ενώ αναμένεται να πάρει και την περιβαλλοντική αδειοδότηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για τις έξι στάσεις που προβλέπεται να έχει το έργο στην τελική του μορφή και στην πρώτη φάση κανονικής λειτουργίας του (αργότερα οι στάσεις μπορούν να πολλαπλασιαστούν).

«Ουσιαστικά η έγκριση των όρων από τη Μητροπολιτική Επιτροπή ανοίγει το δρόμο ώστε να δοθεί η άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να γίνουν στη συνέχεια οι υπόλοιπες μελέτες σε κατασκευαστικό επίπεδο, προκειμένου να αδειοδοτηθεί πλήρως το έργο. Η περιβαλλοντική αδειοδότηση ήταν προαπαιτούμενο για το επόμενο βήμα και επρόκειτο για μια χρονοβόρα διαδικασία που συνήθως διαρκεί από δέκα μήνες μέχρι δύο χρόνια. Αργότερα θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός για το ποιος θα κατασκευάσει τα έργα και βέβαια θα αναζητηθεί ο φορέας που θα αναλάβει τη λειτουργία της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Από την πλευρά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχει η βούληση να εντάξει το έργο χρηματοδοτικά στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020). Το έχει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της», τονίζει ο περιφερειακός σύμβουλος, Κώστας Γιουτίκας.

Τι προβλέπουν όμως οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, που έχει καθυστερήσει πάνω από δυο χρόνια (οι νέες μελέτες…); Για τις στάσεις προβλέπεται η δημιουργία μεγάλων εξεδρών μέσα στη θάλασσα, 700 τ.μ. η κάθε μία, χώρου 150 τ.μ. για την έκδοση εισιτηρίων και διαδρόμου πλάτους πέντε μέτρων που θα οδηγεί στις εξέδρες. Επίσης θα τοποθετηθούν πλωτοί κυματοθραύστες ώστε να μην επηρεάζονται από τον κυματισμό τα πλοία κλειστού τύπου.

Στις 20 Μαΐου ο «Κωνσταντής»

Η μελέτη της «Εγνατία Οδός ΑΕ» αφορά στο κανονικό έργο κι όχι στη θαλάσσια σύνδεση των παράκτιων περιοχών του όρμου της Θεσσαλονίκης, που γίνεται τα τελευταία χρόνια με καραβάκια, έπειτα από την πρωτοβουλία που είχε λάβει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, ώστε να μη χαθεί χρόνος μέχρι να γίνει η τελική μελέτη για την κανονική θαλάσσια συγκοινωνία και να εκμεταλλευτεί η περιοχή το θαλάσσιο μέτωπό της. Πρόκειται για τη λεγόμενη πιλοτική λειτουργία, η οποία μάλιστα αποδείχτηκε εξαιρετικά επιτυχημένη τη θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον πλοιοκτήτη της εταιρίας «Thessaloniki Waterways», Μανώλη Κάιλα, που λειτουργεί πιλοτικά για τρίτη συνεχή χρονιά τα δρομολόγια με τα καραβάκια, το πρώτο πλοίο θα αρχίσει δρομολόγια στις 20 Μαΐου (Κωνσταντής), το δεύτερο (Αγ. Γεώργιος) ως το τέλος Ιουνίου κι εφόσον υπάρξει ζήτηση θα δρομολογηθεί και τρίτο καράβι (Θερμαϊκός) στα μέσα του καλοκαιριού. Οι στάσεις είναι λιμάνι, Λευκός Πύργος, Περαία, Ν. Επιβάτες κι εφόσον προστεθεί ο «Θερμαϊκός» θα προστεθούν οι στάσεις Καλαμαριά και Αγ. Τριάδα. Το εισιτήριο είναι 3 ευρώ.

«Θα πρέπει να υπάρξει στον κόσμο η νοοτροπία να μη γυρίζουμε την πλάτη στην πόλη. Πρέπει να εξετάσουμε μια άλλη οπτική, να κοιτάζουμε την πόλη κατάματα. Το στοιχείο αυτό άλλωστε είναι παρόν σε πολλές πόλεις που διαθέτουν θάλασσα και μεγάλο παραλιακό μέτωπο. Από εκεί και πέρα η βιωσιμότητα της λειτουργίας της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας εξαρτάται από το κόστος λειτουργίας, το κόστος του εισιτηρίου αλλά και την ταχύτητα μεταφοράς επιβατών δεδομένου του χαρακτήρα της αστικής συγκοινωνίας», σημειώνει ο κ. Γιουτίκας.

Τα χαρακτηριστικά

Να σημειωθεί πάντως ότι οι προϋποθέσεις για την κατασκευή των στάσεων είναι τόσες πολλές, που είναι πλέον άδηλο πότε θα μπορέσει να αρχίσει η κατασκευή τους και ακόμη πιο αβέβαιο πότε θα ολοκληρωθεί, ώστε να δούμε τα περιβόητα καταμαράν στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη μελέτη που κατέθεσε η «Εγνατία Οδός ΑΕ» οι στάσεις είναι οι εξής:

1.Πλατεία Ελευθερίας: μεταξύ των απολήξεων των οδών Ε. Βενιζέλου και Κομνηνών.

2.Δημαρχείο: στο ύψος του νέου Δημαρχείου.

3.Μέγαρο Μουσικής: στην απόληξη της οδού Π. Συνδίκα.

4. Μαρίνα Αρετσού: εντός του χωροθετημένου Τουριστικού Λιμένα Αρετσού, στην εξωτερική πλευρά της κεφαλής του νοτιότερου προβλήτα αυτής.

5. Αεροδρόμιο: στα βόρεια των υφιστάμενων και νέων προβλεπόμενων υποδομών του αερολιμένα Θεσσαλονίκης, σε περιοχή αδιαμόρφωτης φυσικής ακτής.

6. Νέοι Επιβάτες: στην κεφαλή του προβλήτα σχήματος «Τ» που έχει κατασκευαστεί παράλληλα και σε απόσταση από το παραλιακό μέτωπο.

Τα δρομολόγια προβλέπεται να έχουν συχνότητα ανά 15 λεπτά, ενώ ο χρόνος ταξιδιού εκτιμάται σε 40 λεπτά για τη συνολική διαδρομή, με όλες τις ενδιάμεσες στάσεις και 20 λεπτά για τα απευθείας δρομολόγια από Πλ. Ελευθερίας στους Ν. Επιβάτες. Τα σκάφη που θα χρησιμοποιηθούν είναι τύπου catamaran, χωρητικότητας 200-250 επιβατών και μέγιστης ταχύτητας 20-25 κόμβων. Ο ελλιμενισμός των σκαφών όταν δε θα εκτελούν πλόες (διανυκτέρευση, διαλείμματα λειτουργίας, σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών) θα γίνεται στο Λιμένα Θεσσαλονίκης. Επίσης, στο χώρο του ελλιμενισμού θα γίνεται ο ανεφοδιασμός και οι εργασίες συντήρησης περιορισμένης έκτασης των σκαφών.

 

Πηγή: http://www.voria.gr/article/pire-adia-i-kanoniki-thalassia-sigkinonia-thessalonikis

image_printΕκτύπωση

Αστικές

Δεκαπέντε οδηγοί της ΣΤΑΣΥ γίνονται μέλη της ΠΕΠΕ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια περίοδο που η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος στην χώρα μας είναι το ζητούμενο, με την επακόλουθη ανάγκη για πύκνωση της συμμετοχής των εργαζομένων στα συνδικάτα προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο αγώνας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στους εργασιακούς χώρους, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στην συνεδρίαση της Παρασκευής 12ης Ιουλίου, το Σωματείο μας ομόφωνα ενέκρινε την εγγραφή,σε αυτό των 16 μηχανοδηγώντης ΣΤΑ.ΣΥ.

Πλέον η Πανελληνία Ένωση Προσωπικού Έλξης, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών (ALE) , εκπροσωπεί όλους τους μηχανοδηγούς στην Ελληνική Επικράτεια (κάτοχους Ευρωπαϊκής Άδειας Μηχανοδηγού σύμφωνα με τον Ν.3911 που αποτελεί εφαρμογή Κοινοτικής Οδηγίας) είτε εργάζονται στον Δημόσιο (ΣΤΑ.ΣΥ-ΟΣΕ) είτε στον ιδιωτικό τομέα (ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Rail Cargo).

Η ΠΕΠΕ θα συνεχίσει εντατικά την προσπάθεια για την αναβάθμιση του ρόλου των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα, έχοντας ως κύριο στόχο ο σιδηρόδρομος να αποτελέσει το κρίσιμο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και οικονομική ανάπτυξη της χώρας αλλά και για να καταστεί το δημοφιλέστερο μέσο μεταφοράς επιβατών στην ενδοχώρα, στα πρότυπα των ανεπτυγμένων σιδηροδρομικά χωρών στην Ευρώπη.

Σιδηρόδρομο στον οποίο οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να καθορίζονται από το συλλογικό δίκαιο, σε μια ρυθμισμένη αγοράς εργασίας και με σαφείς κανόνες σε σχέση με την ασφάλεια κυκλοφορίας, την ισονομία στην λειτουργία και πρόσβαση όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών στο εγχώριο δίκτυο, τις συνθήκες εργασίας, την εκπαίδευση και πιστοποίηση όλων όσων απασχολούνται σε αυτόν.

Στα πλαίσια της διευρυμένης πλέον δράσης του Σωματείου μας, το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, καταθέτοντάς τιςτεκμηριωμένες προτάσεις των μηχανοδηγών και συνεχίζοντας την προσπάθεια των τελευταίων χρόνων προς όφελος του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Αστικές

Το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων σε Μετρό και Τραμ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει το θερινό πρόγραμμα των δρομολογίων για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και θα διατηρηθεί περίπου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου  (ανάλογα το μέσο) τουλάχιστον όσον αφορά τις τρεις γραμμές Μετρό αλλά το δίκτυο του Τραμ.

Οι συχνότητες στα μέσα σταθερής τροχιάς  αραιώνουν σταδιακά με αποκορύφωμα τον Αύγουστο. (Μετρό, Τραμ) που υπάρχουν τώρα αλλά και τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο είναι οι ακόλουθες:

Μετρό Γραμμή 1:  Η διάρκεια που βλέπετε παρακάτω αφορά την περίοδο από 1η Ιουλίου μέχρι την 18η Αυγούστου 2019.

Μετρό Γραμμές 2-3:  Η διάρκεια που βλέπετε παρακάτω αφορά την περίοδο από 1η Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Δίκτυο Τραμ:  Η διάρκεια που βλέπετε παρακάτω αφορά την περίοδο από 1η Ιουλίου μέχρι την 15η Αυγούστου 2019.

Θα πρέπει βέβαια να αναφέρουμε πως κάθε καλοκαίρι τα προβλήματα στην μετακίνηση των επιβατών αυξάνονται. Κυριότερο πρόβλημα είναι οι συρμοί που δεν διαθέτουν κλιματισμό.

Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις, η μεγάλη αναμονή που υπάρχει στις αποβάθρες και που δημιουργεί συνωστιμό μέσα στους συρμούς.

Για το Τραμ ενώ το καλοκαίρι θα έπρεπε να υπάρχει ενίσχυση καθώς η παραλιακή του χάραξη και το πέρασμα του από πολλές παραλίες, αντίθετα βλέπουμε μείωση. Επίσης εδώ παρατηρείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνωστισμός.

Καλό σημάδι αντίθετα είναι η γενική επέκταση των δρομολογίων της Γραμμής 2 μέχρι το Ελληνικό. Μέχρι πρόσφατα μόνο οι μισοί συρμοί τερμάτιζαν μέχρι εκεί. Οι άλλοι μισοί τερμάτιζαν στον Άγιο Δημήτριο. Ήδη η γενική εικόνα έχει βελτιωθεί σημαντικά.

 

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Αστικές

OptiTrans: Συνεργασία για πιο «πράσινες» δημόσιες μεταφορές στη Θεσσαλία

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Την περιφέρεια Θεσσαλίας επισκέπτονται  εκπρόσωποι φορέων δημόσιων μεταφορικών μέσων από την Ισπανία, την Ρουμανία της Εσθονία και την Κροατία. Οι ξένοι εταίροι  επισκέπτονται τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο του  ευρωπαϊκού  προγράμματος «OptiTrans – Optimisation  of  Public  Transport  Policies  for  Green  Mobility»,  το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG EUROPE 2014-2020 και  στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους  στην περιοχή, η αντιπροσωπεία των ξένων εταίρων θα έχει επαφές με εκπροσώπους υπεραστικών και αστικών ΚΤΕΛ σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, καθώς και με εκπροσώπους του Τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Δήμου Τρικκαίων και της e-trikala Α.Ε.

Μέσα από τη συμμετοχή της στο έργο OptiTrans η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδιώκει, αξιοποιώντας την εμπειρία από καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να προτείνει νέα και καινοτόμα έργα που αφορούν τις δημόσιες μεταφορές με γνώμονα τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και να προωθήσει:

– Τη βελτίωση της ικανότητας σχεδιασμού και οργάνωσης του δικτύου των δημόσιων μεταφορών

– Την υιοθέτηση σχεδίων δράσης που εισάγουν καινοτόμες πρακτικές στη βελτίωση δημόσιων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοδοτήσεων από κοινοτικούς και  εθνικούς πόρους

– Τη συμβολή στην αλλαγή στάσης και νοοτροπίας στις μετακινήσεις με την προώθηση της χρήσης των δημόσιων συγκοινωνιών και άλλων μέσων πράσινης μετακίνησης (π.χ. ποδήλατο, ηλεκτροκίνηση κ.λπ.).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ως εξής:

– Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου (Παπαναστασίου & Κουμουνδούρου, Λάρισα)

09:00 – 09:15  Προσέλευση

09:15 – 10:00  Παρουσίαση στους εταίρους της εφαρμογής του έργου OptiTrans στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

10:00 – 10:30  Παρουσίαση του έργου EnerNETMob και της εφαρμογής του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Πρόγραμμα INTERREG MED)

10:30 – 11:00  Συνάντηση με Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε.

11:00 – 11:30  Συνάντηση με Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (Βόλος)

12:30 – 13:00  Παρουσίαση του έργου Green Your Move (Πρόγραμμα LIFE)

13:30 – 14:00  Συνάντηση με  Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου A.E.

14:00 – 14:30  Συνάντηση με Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας Α.Ε.

14:30 – 15:00  Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Α.Ε.

– Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας Α.Ε. (Λ. Δημοκρατίας 56, Καρδίτσα)

10:00 – 10:30  Συνάντηση με Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας Α.Ε.

10:30 – 11:00   Συνάντηση με Αστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε. (Περιφερειακή Τρικάλων, Τρίκαλα)

11:30 – 12:00  Συνάντηση με Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε –  Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις e-trikala Α.Ε (Καλαμπάκας 28 & Αμπάτη, Τρίκαλα)

12:15 – 12:45  e-Trikala Α.Ε: Παρουσίαση δράσεων βιώσιμης αστικής κινητικότητας

12:45 – 13:15  Συνάντηση με Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε. Δημαρχείο (Ασκληπιού 18, Τρίκαλα)

13:30 – 14:00  Παρουσίαση του Κέντρου Ελέγχου «Smart City» του Δήμου Τρικκαίων

14:15 – 15:00  Επίδειξη λειτουργίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων του έργου ELVITEN (Πρόγραμμα HORIZON 2020)

Πέμπτη 11  Ιουλίου και  Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 οι  εταίροι του Προγράμματος θα συναντηθούν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα για απολογισμό, αξιολόγηση και προκειμένου να  καθορίσουν τις επόμενες δράσεις τους.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα