Νίκος
Καραγιάννης

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, Ιωάννης Μπούγας σχετικά με την κατασκευή του ‘διαγώνιου άξονα” Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο. Όπως αναφέρει ο βουλευτής, ο Διαγώνιος Οδικός Άξονας «Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο» αποτελεί μείζον έργο υποδομής και ανάπτυξης. Με την αναβάθμιση της υπάρχουσας Εθνικής Οδού, η απόσταση μεταξύ Πάτρας και Λαμίας θα μειωθεί σε 160 χλμ., από 185 χλμ. που είναι σήμερα, ελαττώνοντας τον χρόνο του ταξιδιού από 3 ώρες σε μόλις 1,5 ώρα”.

Ο κ.Μπούγας υποστηρίζει πως η αναβαθμισμένη σύνδεση μεταξύ του ανατολικού άξονα (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και του δυτικού (Αντίρριο-Ιωάννινα) θα επιφερει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που διεξάγονται οι οδικές μεταφορές, καθότι θα επιτρέψει αφενός την ταχύτερη μετακίνηση από τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και
Θεσσαλίας απευθείας προς τη Δυτική Ελλάδα, τη διασύνδεση του λιμανιού της Πάτρας με αυτό του Βόλου, και αφετέρου την αναβάθμιση της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, που θα μπορεί να εξυπηρετεί στο εξής τρεις μείζονες οδικούς άξονες, δημιουργώντας σημαντική οικονομική προοπτική.

Κατά τον βουλευτή, με βάση τα παραπάνω, συνάγεται η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, με το οποίο επιπρόσθετα θα ενισχυθεί η οδική ασφάλεια, η τουριστική και οικονομική ανάπτυξη και οι τοπικές κοινωνίες.

Επιπρόσθετα ο κ.Μπουγάς, τονίζει πως ο Διαγώνιος Οδικός Άξονας «Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο» αναφέρεται στους προγραμματιζόμενους για υλοποίηση αναβαθμιζόμενους άξονες στο «Αναθεωρημένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», βρίσκεται δε στο τελικό στάδιο ωριμότητας από πλευράς τεχνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών μελετών.

Ο κ.Μπουγάς ζητά να μάθει που οφείλεται η μέχρι σήμερα καθυστέρηση της χρηματοδότησης άρα και της δημοπράτησης του, αλλά και ποια χρηματοδοτικά εργαλεία πρόκειται να αξιοποιηθούν για την ταχύτερη υλοποίησης του “Διαγώνιου Άξονα”.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV