Νίκος
Καραγιάννης

Νέα ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση σχετικά με τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς της Περιφέρειας Αττικής για δημόσια έργα ύψους 88 εκατ. ευρώ κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ επισημαίνει ότι ίδιο σκάνδαλο έχει καταγγείλει και ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, ζητώντας την ακύρωσή των διαγωνισμών, καθώς και την παραίτηση όλων των υπευθύνων, ωστόσο «καμιά απάντηση δεν έχει δοθεί στη Βουλή μετά την σχετική ερώτηση που υποβάλαμε για το ίδιο θέμα από τις 7.11.2018».

Αναλυτικά, η ερώτηση του κ. Μανιάτη: 

«Κύριοι Υπουργοί, στο ακραίο όριο αγανάκτησης, να ζητείται η παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΕΕ όσων προετοίμασαν για λογαριασμό της κας Ρ. Δούρου και των υπηρεσιών της, το σκανδαλώδη διαγωνισμό για τις ασφαλτοστρώσεις στην Περιφέρεια Αττικής, έφτασε ο ΣΑΤΕ (Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών), με σχετική ανακοίνωσή του. Το ίδιο σκάνδαλο, που αφορά σε διαγωνισμούς συνολικού ύψους 88.000.000€, έχει καταγγείλει ο π. Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, ζητώντας την ακύρωσή τους, καθώς και την παραίτηση όλων των υπευθύνων. Καμία δε απάντηση δεν έχει δοθεί στη Βουλή μετά και τη σχετική ερώτηση που υποβάλαμε για το ίδιο θέμα από τις 7.11.2018.

Οι σκανδαλώδεις όροι περιλαμβάνονται στους διαγωνισμούς για τη «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Αττικής» με τον απίστευτα φωτογραφικό όρο «…το συγκρότημα παραγωγής ασφαλτοσκυροδέματος δεν πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 χλμ σε ευθεία γραμμή από την Αθήνα (πλ. Συντάγματος)». Το κραυγαλέο και σκανδαλώδες της διατύπωσης, είναι ότι σε όλη την Ελλάδα οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί δεν προβλέπουν περιορισμό των 40 χλμ, διότι πολύ απλά, σε πολλούς νομούς της χώρας οι ανάδοχοι βρίσκονται σε αποστάσεις και άνω των 100 χλμ, χωρίς αυτό ποτέ να έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα ποιότητας του ασφαλτοσκυροδέματος. Στην ίδια ανακοίνωση του ΣΑΤΕ, καταγγέλλεται επίσης ότι η διάταξη αυτή ενσωματώθηκε προκειμένου να αποκλείσει συγκεκριμένες εταιρείες, οι οποίες λειτουργούν σε περιοχές, όπως π.χ. Μέγαρα, Χαλκίδα, ή Κόρινθο και να ευνοηθούν άλλες.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV