Newsroom

Με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», το ΤΕΕ Roadshow επισκέπτεται αυτήν την εβδομάδα τη Θεσσαλονίκη για να φέρει τον εορτασμό των 100 χρόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κοντά στην κοινωνία.

Το «ταξίδι» του TEE Roadshow κάνει από σήμερα διήμερη στάση στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 17 Απριλίου (18:00 – 22:00) και Πέμπτη 18 Απριλίου (10:00 – 18:00) στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Παράλληλα, με αφορμή το εορτασμό των 100 χρόνων ΤΕΕ, διοργανώνεται επετειακή και ενημερωτική εκδήλωση, την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 17:30, στο αμφιθέατρο του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ (Μ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη) με ομιλία του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού, προβολή επετειακών βίντεο, και χαιρετισμούς του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ Γιώργου Τσακούμη και θεσμικών εκπροσώπων του τόπου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταΐκούρας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου (video), η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (video), ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Τομέα Μακεδονίας – Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, οι Υφυπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός θα βρίσκεται στον χώρο του ΤΕΕ Roadshow στην Πλατεία Αριστοτέλους την Πέμπτη 18 Απριλίου το μεσημέρι (12:00) για επαφή με μηχανικούς και πολίτες και δηλώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ. Το ΤΕΕ Roadshow είναι μια άρτια οργανωμένη κινητή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των εορταστικών δράσεων που θα επισκεφτεί περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Ταξιδεύει επί τρίμηνο περίπου σε όλη τη χώρα, όπου μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια ιστορία του ΤΕΕ αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο, φέρνοντας το ΤΕΕ, τα Περιφερειακά Τμήματά του και τις Νομαρχιακές Επιτροπές πιο κοντά στο ευρύ κοινό αλλά και στα μέλη του ανά την Ελλάδα, με μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης.

Η καμπάνια για τα 100 χρόνια ΤΕΕ «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, με δεκάδες τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, που θα εξελιχθούν μέχρι το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου. Στόχος είναι μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα για το ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, τον τελευταίο αιώνα και για τη μετάβαση στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σήμερα και στη νέα εποχή. Η καμπάνια πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ και των Νομαρχιακών Επιτροπών, υπό το συντονισμό του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΤΕΕ και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας γενικότερα.

Όπως δήλωσε και αναφέρει συχνά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, το ΤΕΕ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της πατρίδας μας, τόσο σε αριθμό μελών, όσο και για λόγους ουσιαστικής προσφοράς και ιστορικά, έχει έναν στόχο, πάντα: την Ελλάδα του αύριο. Με 13 βασικές ειδικότητες μηχανικών, με 17 περιφερειακά τμήματα, με περισσότερα από 130 χιλιάδες μέλη διπλωματούχους μηχανικούς, με πράξεις, έργα και νέες υπηρεσίες, συνεχίζει σήμερα για τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, την ευημερία της κοινωνίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV