Θοδωρής
Κολοκυθάς

Ακόμα ένα έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δρομολογείται στην Ελλάδα σε ΙΝΤΡΑΚΑΤ – Ameresco – ResInvest για μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Δυτική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το έργο εγκατάστασης 3 φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ονομαστικής ισχύος 171 MW στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Εορδαίας και στον Δήμο Κοζάνης.

Φορέας υλοποίησης του mega έργου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ανάδοχος σύμφωνα με πληροφορίες είναι το σχήμα των εταιρειών, Intrakat , Ameresco και ResInvest.

Η κοινοπραξία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα αναλάβει τη μελέτη, τα έργα πολιτικού μηχανικού, την μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου.

Το έργο είχε προκηρυχθεί από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, με την κοινοπραξία να καλείται να τρέξει τις διαδικασίας δημιουργίας του μεγάλου project.

Ταυτότητα του Έργου

Το έργο αφορά την μεταφορά, δημιουργία και εγκατάσταση τριών (3) φωτοβολταϊκών σταθμών ονομαστικής ισχύος 170,94 MW από την κοινοπραξία των εταιρειών Intrakat , Ameresco kai ResInvest.

Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί θα εγκατασταθούν στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στον Δήμο Εορδαίας και στον Δήμο Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, οι τρεις (3) φωτοβολταϊκοί σταθμοί θα έχουν την παρακάτω ισχύ:

Ο πρώτος θα έχει ισχύ 79,98 MW

O δεύτερος θα έχει ισχύ 74,98 MW

Ο τρίτος θα έχει ισχύ 15,98 MW

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV