Newsroom

Στην αγορά ακινήτου στην Αγία Γαλήνη Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου έκτασης 2.110,59 τετραγωνικών μέτρων με σκοπό την κατασκευή χώρου στάθμευσης, προχώρησε η δημοτική αρχή.

Σήμερα υπογράφτηκε το συμβόλαιο αγοράς ύψους 1.350.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών με το οικόπεδο να βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού και σε απόσταση 250 μέτρων από το λιμάνι.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως ιστορική καθώς λύνεται το μεγαλύτερο πρόβλημα του οικισμού που είναι η στάθμευση λόγω του ιδιαίτερου ανάγλυφου του. «Μετά την σημερινή αγορά θα προχωρήσουμε στην κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου το οποίο είναι ημιτελές. Στη θέση του θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης 180-200 οχημάτων ο οποίος μαζί με άλλα οικόπεδα συνολικής έκταση 8.000 τμ, τα οποία σκοπεύουμε να αγοράσουμε το επόμενο διάστημα, και τον υφιστάμενο δημοτικό χώρο 2.000 τμ που βρίσκεται στο σημείο της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός) θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Ταταράκης.

Με τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, θα δοθεί μια μεγάλη ανάσα στον δημοφιλή, όπως χαρακτηρίζεται, ο προορισμός της Αγίας Γαλήνης, για τους τουρίστες και επισκέπτες ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί η αισθητική του γραφικού οικισμού καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο εγκαταλελειμμένο κτίσμα σε κομβικό σημείο. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα παραμείνει μόνο ένα αυτόνομο διώροφο κτίσμα συνολικής επιφάνειας 201 τμ το οποίο θα καλύψει της μελλοντικές ανάγκες της Αγίας Γαλήνη στεγάζοντας δημόσιες υπηρεσίες. «Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλασιαστικά οφέλη και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη συμβολή του στην έγκριση της πίστωσης» τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου.

Στο μεταξύ, στον δήμο Αμαρίου υπεγράφη η σύμβαση του έργου που αφορά στη «Βελτίωση βατότητας Αγροκτηνοτροφικής οδού εντός Κοινοτήτων Αποδούλου και Νίθαυρης Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ». Το έργο, με απόφαση του γενικού γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με φυσικό αντικείμενο την ασφαλτόστρωση της χωμάτινης οδού, μήκους 4.400 μέτρων, που συνδέει τους οικισμούς Βαθιακό και Σάτα και χωροθετείται εντός των Κτηματικών Περιφερειών Αποδούλου και Νίθαυρης, εξυπηρετώντας αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις και τα έργα, θα ολοκληρωθεί με την ασφαλτόστρωση της οδού και την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, σε επικίνδυνα σημεία αυτής, καθώς και την απαραίτητη σήμανση και διαγράμμιση της. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό, γίνεται λόγος για την υλοποίηση ενός έργου, «…αίτημα δεκαετιών κατοίκων πέντε Κοινοτήτων που κατέχουν περιουσίες στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Βαθιακού – Σάτας». Πρόσφατα, σύμφωνα με τον κ. Μουρτζανό, υπεγράφη σύμβαση 2.500.000 ευρώ, που περιλαμβάνει τη βελτίωση της βατότητας και την ασφαλτόστρωση και άλλων αγροτοκτηνοτροφικών περιοχών, μεταξύ των οποίων και του τμήματος Σάτα – Ρίζικας. «Πρωταρχικός μας στόχος για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας, συνεχίζει να αποτελεί η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς πρόσβασης στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή του Δήμου μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», τόνισε ο δήμαρχος Αμαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV