Κατερίνα
Παναγέα

Σε δημοπράτηση βγήκε και επίσημα το έργο «Ανέγερση Κτιρίου ΙΔΕΠ (THE FACTORY, ΛΑΚΚΩΜΑ)» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Χαλκιδικής.

Αναθέτουσα αρχή είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.)

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη και η κατασκευή όλων των εργασιών που απαιτούνται για την ανέγερση νέου τριώροφου κτιρίου με υπόγειο, για τη στέγαση όλων των εξειδικευμένων εργαστηρίων της Αιματολογικής Κλινικής, καθώς και Ειδικής Νοσηλευτικής Μονάδας 11 κλινών – μονώσεων εσωτερικών ασθενών.

Το κόστος με Φ.Π.Α. είναι 4.377.200 ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 3.530.000 ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2023 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 21 μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 14η Μαρτίου 2024. Το έργο χρηματοδοτείται κατά ένα μέρος από το έργο με τίτλο «Υποέργο 4. Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ 2.0», το οποίο εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης στο πλαίσιο της Δράσης «Δημιουργία – Επέκταση- Αναβάθμιση των Υποδομών των Ερευνητικών Κέντρων εποπτείας ΓΓΕΚ» του «Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση -Next Generation EU μέσω του ΠΔΕ, κατά ένα μέρος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2023 και κατά ένα μέρος από ιδίους πόρους.

Το αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι η εκτέλεση του έργου (μελετοκατασκευή) με τίτλο «Y.Ε.10: Ανέγερση κτιρίου ΙΔΕΠ (THE FACTORY – ΛΑΚΚΩΜΑ)». Η εργολαβία έχει σαν αντικείμενο την πλήρη κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου εργαστηρίων και γραφείων υψηλών προδιαγραφών με ενεργειακή κατάταξη Α+ ακολουθώντας τις προδιαγραφές του Κ.ΕΝ.Α.Κ. όπως και να προσαρμοστεί στις ισχύουσες διατάξεις του Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων.

Τέλος, το σύνολο των μελετών σε όλα τους τα στάδια θα ακολουθήσουν τις προδιαγραφές και απαιτήσεις όλων των Κανονισμών (Οικοδομικός, Κτιριοδομικός, ΕΤΕΠ, Ευρωκώδικες κλπ) όπως αυτοί ισχύουν σήμερα.

Το έργο χωροθετείται στην περιοχή Λάκκωμα Χαλκιδικής.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn