Παύλος
Ρίζος

Στα σκαριά νέα μεγάλη επένδυση γραφείων της Prodea στα Αηδονάκια στο Μαρούσι.

Το ακίνητο που στέγαζε το ιστορικό πλέον λούνα παρκ “Αηδονάκια” στο δακτυλίδι της Αττικής Οδού θα περάσει σύντομα στην PRODEA Investments καθώς έχει προχωρήσει στην υπογραφή δεσμευτικού συμβολαιογραφικού προσυμφώνου, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΑΝΟΣ, an alliance member of BNP PARIBAS REAL ESTATE.

To συγκεκριμένο ακίνητο είναι όμορο και στο άλλο ακίνητο της PRODEA στη Λεωφόρο Κηφισίας 77.

Αξιοποιώντας το σύνολο των συγκεκριμένων οικοπέδων, η PRODEA Investments θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της οικοπεδική έκταση 15.000 τ.μ., στην οποία δρομολογεί την κατασκευή campus γραφείων, που θα ενσωματώνουν τις σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και θα πιστοποιηθούν κατά το πρότυπο LEED στη βαθμίδα Gold.

Πιο συγκεκριμένα θα ανεγερθεί κτιριακό συγκρότημα γραφείων επιφάνειας περίπου 19.000 τ.μ. με ανωδομή 14.000 τ.μ., ενώ το σύνολο της επένδυσης ανέρχεται στα 60 εκ. €.

Οι άλλες επενδύσεις της Prodea στο Μαρούσι

Η εταιρεία επενδύει στρατηγικά στην περιοχή του Αμαρουσίου, και ειδικά κοντά σε μεγάλους οδικούς άξονες και σημεία με πρόσβαση σε αυτοκινητόδρομους (όπως η Αττική Οδός) και τα μέσα μαζικής μεταφοράς (όπως ο Προαστιακός).

Ανάμεσα στις επενδύσεις της Prodea στο Μαρούσι ξεχωρίζουν τα παρακάτω:

Αμαρουσίου – Χαλανδρίου

Στο τέλος του 2022, η PRODEA Investments ανακοίνωσε την απόκτηση από τη Viva Wallet σύγχρονου κτηρίου γραφείων το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 18-20 στο Μαρούσι Αττικής.

Βασικός μισθωτής του ακινήτου είναι η εταιρεία Viva Wallet.

Πρόκειται για αυτοτελές κτήριο γραφείων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, με εξαιρετική προβολή και άριστη προσβασιμότητα, το οποίο τηρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές και ενσωματώνει χαρακτηριστικά βιωσιμότητας φέροντας περιβαλλοντική πιστοποίηση «BREEAM In-Use».

Αναλυτικότερα, το ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 20.100 τ.μ. αναπτύσσεται σε δύο ανεξάρτητες πτέρυγες γραφείων με βοηθητικούς και αιθριακούς χώρους, συνολικής επιφανείας 10.985 τ.μ. και υπόγειες θέσεις στάθμευσης επιφάνειας 9.115 τ.μ..

Το ακίνητο είναι πλήρως εκμισθωμένο με βασικό μισθωτή την εταιρεία Viva Wallet, κορυφαία Ευρωπαϊκή cloud-based neobank με παρουσία σε 24 Ευρωπαϊκές χώρες, προσηλωμένη στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής που διαμορφώνουν το μέλλον των πληρωμών.

Το τίμημα για την απόκτηση του ακινήτου ανήλθε σε €31,5 εκ. και η χρηματοδότηση έγινε από τα αντληθέντα κεφάλαια του πράσινου ομολόγου που εξέδωσε η PRODEA το 2021.

Χειμάρρας

Την 6 Ιουνίου 2022 κατακυρώθηκε στην Prodea Investments, μέσω ελεύθερης πώλησης στο πλαίσιο διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης ένα ακίνητο (οριζόντια ιδιοκτησία – Κτίριο Α) στο Μαρούσι, επί των οδών Χειμάρρας 8, Γραβιάς και πεζόδρομου.

Το τίμημα της απόκτησης ανήλθε σε €35.000 και η εύλογη αξία του, σύμφωνα με σχετική εκτίμηση που πραγματοποίησαν οι ανεξάρτητοι εκτιμητές, ανερχόταν σε €34.113.000.

Το κτίριο, που στεγάζει την EY (Ernst & Young) αποτελεί ένα από τα τρία εμβληματικά κτίρια γραφείων που ανήκαν σε εταιρείες συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Λ. Έλληνα και βρίσκονται σε τοποθεσίες – φιλέτο στο Μαρούσι.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV