Νίκος
Καραγιάννης

Στα σκαριά βρίσκεται ακόμα ένα οδικό έργο στη βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η ολοκλήρωση της Περιμετρικής Καβάλας. Αυτή τη φορά η Εγνατία Οδός Α.Ε. ξεκινά διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση αυτού του έργου.

Η κατασκευαστική ΔΕΚΟ ξεκινά διαγωνισμό για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για τις πρώτες μελέτες του νέου αυτού έργου. Με τη μελέτη αυτή, επιδιώκεται να αντιμετωπιστούν σε πρώτο στάδιο τα απαραίτητα γεωτεχνικά αντικείμενα και οι τυχόν δυσκολίες που αφορούν την εφικτότητα της χάραξης.

Η Περιμετρική οδός Καβάλας ολοκληρώνει τον εγγύτερο περιφερειακό δακτύλιο της πόλης επιδιώκοντας την ουσιαστική βελτίωση των μετακινήσεων στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα με την παροχή άμεσης πρόσβασης και επικοινωνίας στους περιφερειακούς τομείς της πόλης. Ολοκληρώνει, αποτελώντας συνέχειά του, το τμήμα της περιμετρικής οδού που έχει ήδη κατασκευασθεί, στη περιοχή σύνδεσης με την οδό προς το Νοσοκομείο (Σανατόριο) στο βόρειο όριο της πόλης.

Το έργο έχει μήκος περίπου 7,8km από τα οποία τα 2,2 χλμ. είναι κατασκευασμένα. Τα υπόλοιπα 5,8χλμ χρειάζονται ωρίμανση καθώς μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το στάδιο της προμελέτης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στην προμελέτη προβλεπότνα σήραγγα 300 μέτρων η οποία όμως προσέκρουσε στην περιβαλλοντική μελέτη καθώς το Δασαρχείο Καβάλας ζητούσε την κατασκευή σήραγγας 1χλμ.

Με την ανάληψη του έργου από την Εγνατία Οδός έγινε επανεξέταση της χάραξης και προέκυψε σήραγγα 500 μετρών και σύνδεση με το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καβάλας.

Η όδευση διέρχεται περιμετρικά των βορείων και ανατολικών ορίων της πόλης. Η διατομή του οδοστρώματος είναι 9,0m με δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας (μία ανά κατεύθυνση) πλάτους 3,75m.

Για τη σύνδεση του δακτυλίου με τις κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης προβλέπεται η κατασκευή έξι (6) ισόπεδων κόμβων (Κ1 έως Κ6).

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV