Νίκος
Καραγιάννης

Νέο κύκλο επενδύσεων ετοιμάζει η Skyexpress καθώς βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την Airbus. Σε χθεσινή εκδήλωση της εταιρείας ο πρόεδρος του Ομίλου ΙΟGR, Ιωάννης Γρύλος, σημείωσε πως μέχρι το 2025 η Skyexpress θα έχει φτάσει συνολικα τα 30 αεροσκάφη. Παράλληλα δεν απέκλεισε και την είσοδο στο μέλλον στο Χρηματιστήριο.

Ο δεύτερος κύκλος των επενδύσεων αναμένεται να ξεκινήσει από το 2026 και τα σχέδια της εταιρείας παρότι δεν αποκαλύφθηκαν, δεν αποκλείστηκε η περαιτέρω επέκταση της εταιρείας και εκτός της Ευρώπης.

Ο κ.Γρύλλο σημείωσε επίσης πως επιχειρείται η επέκταση της σεζόν με πρώτη την Κρήτη όπου τα δρομολόγια Ηράκλειο-Παρίσι παραμένουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Η εταιρεία ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές, η SKY express έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με 18 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων είναι οι: Air France, American Airlines, Air Transat, Air Serbia, British Airways, Condor Airlines, Cyprus Airways, Delta Airlines, Easyjet, El AL Israel Airlines, Emirates, Etihad, KLM, Middle East Airlines, Qatar Airways, Royal Jordanian, Transavia και Turkish Airlines.

Συνολικά η SKY express προσφέρει τη δυνατότητα απρόσκοπτης διασύνδεσης με περισσότερες από 160 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2023 ο αριθμός των μηνιαίων πτήσεων των interline partners της εταιρείας ξεπέρασε τις 500.000 και η SKY express μετέφερε – σε εβδομαδιαία βάση-
περισσότερους από 1.000 επιβάτες από όλο τον κόσμο μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Από την πλευρά του ο ο chief commercial officer της SKY express, Γεράσιμος Σκαλτσάς, ενημέρωσε πως σήμερα η εταιρεία θα παραλάβει ακόμα ένα καινούργιο A320 neo και συνολικά μέσα στο έτος θα παραληφθούν έξι αεροσκάφη, 2 A320 neo και έξι ATR εκ των οποίων τα δύο είναι προς αντικατάσταση παλαιότερων. Για φέτος ο συνολικός στόλος της εταιρείας φτάνει τα 27 αεροσκάφη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για όλες τις στρατηγικές μας συνεργασίες, τις οποίες τιμούμε και εξελίσσουμε καθημερινά. Πρόκειται για «ψήφο εμπιστοσύνης» 18 μεγάλων παγκόσμιων αερομεταφορέων στη SKY express και αποδεικνύουν τη σταθερή ανοδική της πορεία στη διεθνή αγορά αερομεταφορών και την αξιοπιστία της. Για όλους εμάς στη SKY express, στόχος είναι η ενίσχυση της συνδεσιμότητας και της ζήτησης. Καθημερινά εργαζόμαστε για να είναι η Ελλάδα μας περιζήτητος ταξιδιωτικός προορισμός όλο το χρόνο για επιβάτες απ’ όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Γεράσιμος Σκαλτσάς,

Φέτος η SKYexpress προσφέρει 6,4 εκατ. θέσεις στην ελληνική αγορά εκ των οποιων τα 5,2 εκατ. αφορούν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας ενώ οι εκτιμήσεις μιλούν για αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 10% φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα για το καλοκαίρι του 2024 όπως είπε ο κ.Σκαλτσας προσφέρονται επιπλεόν 100.000 θέσεις σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας καθώς το εσωτερικό δικτυο της SKY express απλώνεται σε 33 προορισμούς εντός της χώρας και σε 37 προορισμούς στην Ευρώπη (πετά συνολικά σε 15 χώρες).

Από την πλευρά της η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ,Ιωάννα Παπαδοπούλου, μίλησε με θερμά λόγια για την εταιρεία σημειώνοντας ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική κατέχοντας ποσοστό 13%, αυξημένο μάλιστα από πέρυσι. «Από την έναρξη λειτουργιάς της, έχει μεταφέρει πάνω από 12 εκατ. επιβάτες στην Αθήνα με περισσότερες από 210.000 πτήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η κα Παπαδοπούλου, η εταιρεία χαρακτηρίζεται από την έξυπνη στρατηγική της καθώς αναπτύχθηκε εν μέσω της πανδημίας και όπως είπε η SKYexpress προσθέτει τρία νέα δρομολόγιο κατά μέσο όρο κάθε χρονιά και μάλιστα στην αρχή της χειμερινής περιόδου.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV