Connect with us

Μετρό Θεσσαλονίκης

Σιμόπουλος: Το Μετρό Θεσσαλονίκης πρέπει να επεκταθεί δυτικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τα δυτικά ζητά ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Σίμος Σιμόπουλος, με δημόσια παρέμβασή του εκφράζοντας τη βούληση και τις ανησυχίες της τοπικής κοινότητας κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΘ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σιμόπουλος συζήτησε χθες με τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Καλογερούδη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Γιάννη Τόσκα, του ΟΑΣΘ για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών στη συμπρωτεύουσα δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον ΟΑΣΘ και το Μετρό.Όσον αφορά τον ΟΑΣΘ ο βουλευτής επισήμανε πως είναι απαραίτητο να προχωρήσει η διαδικασία προμήθειας λεωφορείων μέσω leasing, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ για το Μετρό ζήτησε να μην αλλάξει ο υφιστάμενος σχεδιασμός και να επεκταθεί προς τα δυτικά.

Εν κατακλείδι στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η σύμβαση «Εκπόνηση Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης» ενέχει τον κίνδυνο αλλαγής του σχεδιασμού. Την άποψη αυτή εκφράζει η τοπική κοινωνία και δεν υπάρχει διάθεση για αποδοχή μίας τέτοιας εξέλιξης.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα