Νίκος
Καραγιάννης

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το 2nd InvestGR Forum 2019: Foreign Investments in Greece (www.investgr.eu), το οποίο θα διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο HILTON Αθήνας.

Σημαντικοί θεσμικοί εκπρόσωποι έχουν αποδεχθεί, κατ’ αρχήν, την πρόσκληση να συμμετάσχουν ως ομιλητές, όπως ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, κα Φώφη Γεννηματά, και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Το 2nd InvestGR Forum 2019 πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Στόχος του 2nd InvestGR Forum 2019 είναι να αποτελέσει ένα χώρο διαλόγου ανάμεσα στα ανώτατα στελέχη των ξένων εταιρειών στην Ελλάδα και τους σημαντικότερους πολιτικούς εταίρους της χώρας, με στόχο την καλύτερη αλληλοκατανόηση και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων. Απώτερος σκοπός, η βελτίωση του επενδυτικού πλαισίου και η ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού για τις ξένες άμεσες επενδύσεις.

Τα πάνελ συζητήσεων θα καλύψουν ευρύ φάσμα θεματικών, όπως οι ευρωεκλογές και ο απόηχός τους για την Ελλάδα και την Ε.Ε., οι επενδύσεις στον Τουρισμό και την Ψηφιακή Οικονομία, η σχέση αποτελεσματικού Κράτους και επενδύσεων, η εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού, ενώ θα παρουσιαστεί και μια σημαντική έρευνα της IHS Markit Economics με προτάσεις στρατηγικής για την επιτάχυνση του οικονομικού μετασχηματισμού της Ελλάδας.

Στο ίδιο Forum, θα παρουσιαστεί έρευνα – βαρόμετρο της METRON ANALYSIS, με θέμα: «Ελλάδα, ελκυστικός επενδυτικός προορισμός;», συνοδευόμενη από αναλύσεις και συγκρίσεις με τα ευρήματα της ίδιας έρευνας στο 1st InvestGR Forum 2018. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με συνεντεύξεις 35 επικεφαλής ξένων εταιρειών στην Ελλάδα.

Τέλος, με την επιστημονική εποπτεία του Καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Γιώργου Παγουλάτου, θα παρουσιαστεί ο «Δεκάλογος για τις ξένες επενδύσεις», με τις θέσεις και προτάσεις 40 επικεφαλής ξένων εταιρειών στην Ελλάδα ως προς το επενδυτικό πλαίσιο της χώρας.

Στο 2nd InvestGR Forum 2019 θα συμμετάσχουν ως χορηγοί, υποστηρικτές και Greek Ambassadors οι εταιρείες: NORTH STAR GROUP (Χρυσός Χορηγός), ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, DLA PIPPER, EUROBANK, FRAPORT, INTERAMERICAN, KPMG, LEASE PLAN, MSD, OTIS (Χορηγοί), BOSCH και CARLSON WAGON LIT (Υποστηρικτές) και ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ, FOURLIS, SINGULAR LOGIC, TECHNOHULL, WATT + VOLT (Greek Ambassadors).

To ypodomes.com είναι χορηγός επικοινωνίας στο 2nd InvestGR Forum 2019. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη δήλωση συμμετοχής στο www.investgr.eu

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV