Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Σημαντική διάκριση για τη Rivulis-Eurodrip στα Manufacturing Excellence Awards

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Rivulis Eurodrip Manufacturing Excellence Awards

Silver βραβείο απέσπασε η Rivulis-Eurodrip, η κορυφαία εταιρεία τεχνολογιών μικροάρδευσης, μέλος του διεθνούς Ομίλου Rivulis, στα Manufacturing Excellence Awards 2019, τα βραβεία της ελληνικής βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, η Rivulis- Eurodrip διακρίθηκε στην ενότητα Επενδύσεις & Στρατηγική και ειδικότερα στην κατηγορία Αναδιοργάνωση παραγωγής — Restructuring of Production, που αναγνωρίζει τις νέες, ευέλικτες πρακτικές παραγωγής που υλοποιούνται σε παραγωγικές μονάδες με στόχο την αύξηση της απόδοσης.

Συνολικά, την τελευταία πενταετία, έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ με στόχο τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της μονάδας Οινοφύτων και την ανάπτυξη της παραγωγής, επιτρέποντας στην Rivulis Eurodrip να αυξήσει την παραγόμενη γκάμα προϊόντων της κατά 40%.

Με 14 γραμμές παραγωγής σωλήνα παράγονται καθημερινά 3 εκατ. μέτρα προϊόντος, ενώ οι 40 μηχανές έγχυσης που διαθέτει έχουν παραγωγική δυναμικότητα που καλύπτει 7,5 δισ. σταλάκτες σε ετήσια βάση, αποτελώντας το μεγαλύτερο παραγωγό σταλακτών του Ομίλου Rivulis διεθνώς.

Για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων της, η εταιρεία εκτός από την αύξηση του αριθμού των μηχανών, εγκατέστησε νέες τεχνολογίες ελέγχου ποιότητας και πραγματοποίησε αναβάθμιση του λογισμικού των συστημάτων της. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο σε όλα τα στάδια παραγωγής, διαδραματίζει το Τεχνολογικό Κέντρο R&D, 1 από τα συνολικά 3 που λειτουργούν σε επίπεδο Ομίλου.

O κ. Στέλιος Σαπαλίδης, Διευθυντής της εργοστασιακής μονάδας Οινοφύτων της Rivulis-Eurodrip, δήλωσε σχετικά: «Η βράβευση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς. Στην Rivulis-Eurodrip επενδύουμε διαχρονικά στην ποιοτική αριστεία, στην εκπαίδευση των ανθρώπων μας και στην τεχνολογική καινοτομία.

Με την παραγωγική ευελιξία που μας διακρίνει, είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε στις υψηλές απαιτήσεις των συνεργατών μας, τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά αλλά και να έχουμε ένα κομβικό ρόλο ανάμεσα στις χώρες του Ομίλου Rivulis. Η επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής και η εστίαση στην καινοτομία, θα συνεχίσουν να αποτελούν τους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης της εταιρείας μας».

Τα Manufacturing Excellence Awards 2019, διοργανώνονται από την Boussias Communication, υπό την αιγίδα του ΣΕΒ και υποστηρίζονται από τους σημαντικότερους βιομηχανικούς συνδέσμους, όπως η Ελληνική Παραγωγή, ο ΣΒΕ, ο ΣΒΘΚΕ και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών. Στόχος τους είναι η αναγνώριση και επιβράβευση της αποτελεσματικότητας και της αριστείας των βιομηχανιών στην Ελλάδα στο πνεύμα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πρωτοπόρος στον τομέα της και με οδηγό την καινοτομία, η Eurodrip αποτέλεσε την πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που εφάρμοσε την επαναστατική μέθοδο ελεγχόμενης παροχής νερού, την στάγδην άρδευση, μία προηγμένη και οικονομικώς αποδοτική διαδικασία για την αγροτική παραγωγή. Σήμερα, 40 χρόνια μετά, κατασκευάζει και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε συστήματα μικροάρδευσης, τα οποία βελτιστοποιούν τις αποδόσεις των καλλιεργειών συνεισφέροντας παράλληλα στην ορθολογική διαχείριση του νερού και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

image_pdfimage_print

News in English

Doha metro Gold Line preview services start

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Gold Line Μετρό Κατάρ

Qatar Rail has launched a preview service for the Gold Line of the Doha metro which runs from Ras Bu Abboud west to Al Aziziyah. The 14km Gold line has 11 stations including an interchange with the north-south Red Line at Msheireb.

Gold Line services operate at five-minute intervals from 06.00 to 23.00 on Saturday to Thursday, and between 14.00 and 23.00 on Fridays.

Gold Line stations are fully accessible and air-conditioned. Each station has a customer information and Gold Club centre, separate male and female prayer areas, restrooms, security cameras and a first aid room. Live service updates are displayed on station monitors, and staff are on hand at all stations to assist passengers.

“The launch of the Gold Line service is another key milestone for Qatar Rail leading up to the delivery of our fully-fledged integrated network by 2020,” says Eng Abdulla Saif Al Sulaiti, chief of service delivery with Qatar Rail. “In the past few months, we have dedicated our efforts to deliver the expansion of Doha Metro services, and we are ahead of schedule.”

 

Source: railjournal.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Ελλάδα: 8 στους 10 «σερφάρουν» από το κινητό

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Έξυπνο τηλέφωνο σε χρήση

Διαρκώς πιο έντονο γίνεται σταδιακά το ψηφιακό προφίλ του Έλληνα, που αποδεικνύεται από τους πιο ένθερμους Ευρωπαίους στη χρήση των smartphones, την ίδια στιγμή που στρέφεται όλο και πιο συστηματικά στις ηλεκτρονικές αγορές. Η Ελλάδα είναι πιο αναπτυγμένη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης στη χρήση των “έξυπνων” κινητών, αφού το σχετικό ποσοστό φθάνει στη χώρα μας στο 84,3% (1ο εξάμηνο 2019), όταν ο μέσος όρος στην Κεντρική Ευρώπη είναι 68,6%.

Μάλιστα, το ποσοστό των Ελλήνων που κάνουν χρήση smartphone, βαίνει σταθερά αυξανόμενο, αφού το 2018 βρισκόταν στο 82,9% (62,4% στην Κεντρική Ευρώπη), το 2017 ήταν στο 74,5% (58,2% στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης) και το 2016 στο 69,5% (51,7% στην Κεντρική Ευρώπη).

Την ίδια στιγμή, πληθαίνει το κοινό των ψηφιακών αγορών, καθώς τρεις στους πέντε Έλληνες χρήστες (60%) έχουν κάνει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο εξάμηνο. Πιο θερμοί fun του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι οι νέοι ηλικίας 25-34 ετών, με το ποσοστό αυτών που έχουν κάνει τουλάχιστον μία online αγορά τους τελευταίους έξι μήνες να ανέρχεται σε 75%. Αντίθετα, στις ηλικίες άνω των 65 ετών το ποσοστό αυτό φθίνει και κινείται στο 33%.

Συνολικά, η ενασχόληση των Ελλήνων με τον ψηφιακό κόσμο ποσοστιαία βρίσκεται στο 89% (ανεξαρτήτως συχνότητας), ενώ το 83% συνδέεται στο Διαδίκτυο σε καθημερινή βάση. Ο Έλληνας αφιερώνει 213 λεπτά την ημέρα στο σερφάρισμα, ενώ στις ηλικίες 18-24 ετών ο μέσος ημερήσιος χρόνος που δαπανάται στο Ίντερνετ είναι 291 λεπτά.

Στροφή στο mobile

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Focus Bari (Focus on Tech Life tips) για το 3ο τρίμηνο του 2019, οι Έλληνες εξελίσσονται σε φανατικούς οπαδούς του mobile internet, αφού οι οκτώ στους δέκα (80%) περιηγούνται στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού τους. Μάλιστα, δύο στους τρεις χρήστες (65%), ηλικίας 35 έως 54 ετών δηλώνουν ότι συνδέονται στο Ίντερνετ από το κινητό τους έως μία ώρα την ημέρα. Στο μεταξύ, το 64% των χρηστών ηλικίας 13 έως 24 ετών απαντά ότι συνδέεται πάνω από μία ώρα ημερησίως στο Διαδίκτυο από το κινητό.

Ακόμη και εντός σπιτιού, τα μέλη των ελληνικών νοικοκυριών προτιμούν να συνδέονται στο Διαδίκτυο από φορητές συσκευές: κινητό τηλέφωνο 84% και laptop 59%.

Στο μεταξύ, ένας στους έξι χρήστες στην Ελλάδα (16%) απαντά ότι έχει δύο ή τρεις συνδέσεις κινητής. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι τέσσερις στους πέντε (78%) κάνουν χρήση applications από το κινητό τους. Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές είναι αυτές για την επικοινωνία – Viber, Messanger, Skype – 64%, ακολουθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (58%) και έπονται τα apps μουσικής ή βίντεο (48%).

Αρκετά δημοφιλείς στο ελληνικό κοινό είναι και οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, με το 46% να δηλώνει ότι έχει PAY TV. Αναλυτικά, ένα στα δύο νοικοκυριά στην Αττική έχει συνδρομητική τηλεόραση, ενώ στα νοικοκυριά με τέσσερα ή και περισσότερα μέλη το ποσοστό φθάνει το 51%.

 

Πηγή: sepe.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Στο 2,5% το επιτόκιο του ευρωομολόγου της Μυτιληναίος – Στα 1,3 δισ. ευρώ οι προσφορές

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ευάγγελος Μυτιληναίος

Έκλεισε πριν λίγο το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ευρωομόλογο της Μυτιληναίος με υπερκάλυψη στα 1,3 δισ. ευρώ και επιτόκιο στο 2,5%, σηματοδοτώντας μία σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση του Ομίλου, έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει ευνοϊκό κόστος δανεισμού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, 18/11, η εταιρεία, με επίσημη ανακοίνωσή της, προέβη στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ με λήξη το 2024, υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και της ζήτησης. Σύμφωνα με την Μυτιληναίος, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα