Connect with us

Τρένο

Σιδηρόδρομος: Κλοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης προκαλεί ανησυχία

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το καλημέρα, το φαινόμενο της κλοπής των καλωδίων ηλεκτροκίνησης από τις σιδηροδρομικές γραμμές έκανε αισθητή την παρουσία του. Σύμφωνα με πληροφορίες πρέπει να έχουν κλαπεί εκατοντάδες μέτρα από καλώδια της ηλεκτροκίνησης των τρένων, κοντά στο σταθμό του Δομοκού.

Το αποτέλεσμα ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ να ακινητοποιηθεί ένα επιβατικό τρένο με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και να παραμείνει στο σημείο για περίπου μιάμιση ώρα.

Το ίδιο συνέβη μετά τις 9 το βράδυ και με το επιβατικό τρένο που εκτελούσε το δρομολόγλιο Αθήνα-Θεσαλονίκη και το οποίο αναγκαστικά παρέμεινε στον σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να ξεκινήσει και πάλι το ταξίδι του με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθον, η ηλεκτροκίνηση γίνεται πεδίο κλοπής λόγω του χαλκού που διαθέτει και που επιτήδειοι το μεταπωλούν, προκαλώντας ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και την ταλαιπωρία επιβατών, εταιρειών και του ίδιου του ΟΣΕ.

Πλέον με την αναμενόμενη ολοκλήρωση των έργων το επόμενο διάστημα είναι επιβεβλημένο να βρεθεί μία βιώσιμη λύση προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο που προκαλεί ανασφάλεια σε όλη τη Σιδηροδρομική οικογένεια και να αποτρέπονται τέτοιου είδους ενέργειες.

Ερώτημα παραμένει αν η ζημιά έχει επηρεάσει και τα καλώδια ηλεκτροκίνησης που έχουν περαστεί στο νέο τμήμα της γραμμής από τις Αγγείες μέχρι το Δομοκό και αν αυτό επηρεάζει την αναμενόμενη λειτουργία της τον Μάρτιο που θα επιτρέψει σε ηλεκτροκίνητα τρένα να διεξάγουν συνολικά το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Τρένο

Ένας νεκρός ύστερα από σύγκρουση ι.χ. με τρένο στη Θεσσαλονίκη

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σιδηροδρομικές Γραμμές

Θανατηφόρο ατύχημα συνέβη πριν από λίγο σε σιδηροδρομικό δρομολόγιο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γύρω στις 2 το μεσημέρι ιχ όχημα, παραβίασε φυλασσόμενη διάβαση περίπου 8χλμ έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Αποτέλεσμα ήταν να συγκρουσθεί με διερχόμενη αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη. Από τη σύγκρουση νεκρή ανασύρθηκε η συνοδηγός του οχήματος ενώ τραυματίστηκε ο οδηγός.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τρένο

Καταργούνται δρομολόγια λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από σήμερα στη γραμμή Λάρισα-Βόλος

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Καταργούνται από σήμερα, Δευτέρα 12 Αυγούστου, τα δρομολόγια των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από Βόλο για Λάρισα στις 06:00 π.μ. και στις 18:25 και από τη Λάρισα στις 07:15 π.μ. και στις 21:35.

Παραμένουν μόνο τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας στις 09:25 π.μ. και στις 12:25 το μεσημέρι και από τη Λάρισα στις 11:15 π.μ. και στις 15:35.

Από τις παραπάνω αλλαγές, πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι επιβάτες που μετακινούνται σιδηροδρομικώς για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τις ανταποκρίσεις.

Πριν από περίπου 3 μήνες είχε καταργηθεί και το πρώτο πρωινό σιδηροδρομικό δρομολόγιο από τον Βόλο προς τη Λάρισα, που εξυπηρετούσε καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενους.

 

Πηγή: paidis.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Επιτροπή για την αντισεισμική θωράκιση κτιρίων σιδηροδρομικών φορέων προωθούν ΡΑΣ και ΟΑΣΠ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Μεγάλα έργα, σιδηροδρομικά

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Π. (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να προτείνουν προς όλους τους εποπτευόμενους σιδηροδρομικούς φορείς, οι οποίοι διαθέτουν κτίρια που χρησιμοποιούνται στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τη σύσταση επιτροπής που θα διεξάγει την εκπόνηση προγράμματος αντισεισμικού ελέγχου και θωράκισης των κτιρίων αυτών.

Το έργο της επιτροπής αυτής θα περιλαμβάνει τα κάτωθι:

1) Καταγραφή των κτιρίων που χρησιμοποιούνται σήμερα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

2) Επιλογή διαθέσιμων μηχανικών των φορέων που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

3) Ταχύρρυθμη εκπαίδευση από τον Ο.Α.Σ.Π., που θα περιλαμβάνει ταχύ οπτικό έλεγχο και συμπλήρωση του Δελτίου Προσεισμικού Ελέγχου.

4) Προσεισμικοί έλεγχοι κτιρίων, διαβίβαση στον Ο.Α.Σ.Π. των Δελτίων Προσεισμικού Ελέγχου και πρώτη βαθμολόγηση, από τον Ο.Α.Σ.Π., της τυχόν σεισμικής επικινδυνότητας των κτιρίων.

5) Προτάσεις για περαιτέρω ενέργειες σε περιπτώσεις κτιρίων που χρήζουν παρεμβάσεων, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Οργανισμών στα οποία ανήκουν.

6) Σχέδια Εκκένωσης κτιρίων, σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Π. (στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν ήδη). Επιπλέον, θα διεξαχθούν ενημερωτικά σεμινάρια από τον Ο.Α.Σ.Π. για την εκπαίδευση όλου του προσωπικού και θα υλοποιηθούν τακτικές ασκήσεις ετοιμότητας.

7) Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τις Διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων μπορούν, ανάλογα με τις ανάγκες, να προγραμματιστούν σχετικοί έλεγχοι και σε άλλες κατασκευές του σιδηροδρομικού δικτύου (π.χ. γέφυρες, κ.λπ.).

Σύμφωνα με το σκεπτικό των Ρ.Α.Σ. και Ο.Α.Σ.Π., η γεωμορφολογία του εδάφους της χώρας και η συχνή σεισμική δραστηριότητα καθιστούν απαραίτητο τον σχεδιασμό και τις απαιτούμενες δράσεις, ώστε να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας στο σύστημα σιδηροδρομικών μεταφορών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα