Νίκος
Καραγιάννης

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε η στρατηγική τοποθέτηση του κλάδου ως βασικού αναπτυξιακού πυλώνα για την ελληνική οικονομία.

Όπως τονίστηκε από το σύνολο των Μελών του ΣΕΠΕ, του Διοικητικού Συμβουλίου και στελεχών επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου, η αξιοποίηση της τεχνολογίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κάτω από ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο είναι ο απαραίτητος καταλύτης, ώστε να πετύχει η χώρα το ψηφιακό εκσυγχρονισμό που απαιτείται. Κοινή τοποθέτηση όλων αποτέλεσε η πεποίθηση πως η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της καινοτομίας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, στην ενίσχυση της διαφάνειας και να επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε όλες σχεδόν τις πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο κλάδος Ψηφιακής Τεχνολογίας μπορεί να ηγηθεί σε αυτή την προσπάθεια, αφού ήδη και παρά τις αντίξοες συνθήκες παρέχει εργασία σε περισσότερους από 260.000 εργαζομένους (στοιχεία ICAP), αριθμεί περίπου 4.600 επιχειρήσεις και συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας κατά 8%, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία του European IT Observatory.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο απολογισμός της διετίας 2017 – 2019, σημειώνοντας τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο Σύνδεσμος με φορείς της Πολιτείας και της αγοράς, αλλά και τη δυναμική του παρουσία μέσω της ενεργής συμμετοχής του σε όλες τις διαβουλεύσεις που σχετίζονται με θέματα της βιομηχανίας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη δυναμική παρέμβαση του ΣΕΠΕ στην προώθηση σημαντικών θεμάτων για τον κλάδο και τις επιχειρήσεις – μέλη του, καθώς και για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων εξωστρέφειας και προβολής του κλάδου.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η ανακήρυξη του απερχόμενου Προέδρου, κυρίου Τάσου Τζήκα, διετέλεσε Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠΕ την περίοδο 2011 – 2019, και του κυρίου Παντελή Τζωρτζάκη, διετέλεσε Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠΕ την περίοδο 2007 – 2011, σε Επίτιμους Προέδρους του ΣΕΠΕ, ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς τους στο Σύνδεσμο καθώς και στην ανάπτυξη του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα μας. Τέλος, παρουσιάστηκαν το έργο των Επιτροπών του Συνδέσμου, εγκρίθηκε η Έκθεση Ελέγχου Οικονομικής Διαχείρισης και ο Ισολογισμός για το 2018.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η διαδικασία των εκλογών για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή και την Πειθαρχική Επιτροπή του Συνδέσμου, για τη διετία 2019 – 2021.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι εξής:

Παπαρίδου Παναγιώτα

Γεράρδος Κωνσταντίνος

Παμπουκίδης Σπυρίδων

Παπαϊωάννου Δημήτριος

Ορφανός Βασίλειος

Πουλίδας Σπυρίδων

Χριστάκος Στέλιος

Θεοδωρόπουλος Ιωάννης

Τζοάννης Κωνσταντίνος.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι εξής:

Πετμεζάς Θανάσης

Κασιμιώτης Μιχάλης

Σωτηρόπουλος Τρύφων.

Για την Πειθαρχική Επιτροπή εκλέγονται οι εξής:

Χρηστίδης Βασίλης

Δάφνης Δημήτρης

Κοτσικάρης Γρηγόρης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Εξελεγκτική Επιτροπή και η Πειθαρχική Επιτροπή θα συγκροτηθούν σε σώμα το επόμενο διάστημα.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV