Νίκος
Καραγιάννης

Κλείσιμο του Ελληνικού και στενή παρακολούθηση για την Εγνατία Οδό είχε το μενού των αποκρατικοποιήσεων από την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν. Πρόκειται για την πρώτη φορά που φαίνεται  και επίσημα φως στην ολοκλήρωση του σχεδόν δεκαετούς διαγωνισμού για την παραχώρηση του χώρου στο Ελληνικό.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως σημειώθηκε πρόοδος στο θέμα του καζίνο του Ελληνικού με την ανάδειξη αναδόχου (κοινοπραξία Mohegan-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και αναμένεται η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η κύρωση από τη Βουλή σύμφωνα με όσα αναφέρονται εκτιμάται ότι θα γίνει τον Μάρτιο. Ωστόσο, σε εκκρεμότητα εξακολουθούν να είναι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με ορισμένες προσφυγές. Το οικονομικό
κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Στενή παρακολούθηση για την Εγνατία Οδό

Ειδική αναφορά όμως γίνεται και για τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά την παραχώρηση της Εγνατίας. Στην έκθεση περιγράφεται αναλυτικά η πρόσφατη εξέλιξη με την κατάθεση μίας προσφοράς, την προσφυγή στη δικαιοσύνη δύο ενδιαφερόμενων και την απόφαση για επανάληψη της διαδικασίας κατάθεσης προσφορών την 1η Απριλίου. “Η στενή παρακολούθηση θα συνεχιστεί” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται επίσης πως μία ακόμα ομάδα διοδίων ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία ενώ πρόοδος υπήρξε και στο θέση της αδειοδότησης των 14 υπολειπόμενων σηράγγων του άξονα.

Για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας επίσης από το ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρεται πως προχωρούν οι διαγωνισμοί προς τη Β`φάση. Η πρώτη που αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Τέλος λόγος γίνεται και για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την Μαρίνα Αλίμου, με τις υπογραφές να έχουν πέσει στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV