Σε “νέα εποχή” περνά σύντομα η Μαρίνα Αλίμου.
Η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις σε συνεργασία με την REDS αναμένεται να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης της Μαρίνας Αλίμου τους επόμενους μήνες με στόχο την αναβάθμισή της σε μία από τις πιο σύγχρονες τουριστικές μαρίνες της Μεσογείου.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων και μια στρατηγικού χαρακτήρα επένδυση της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ στο ταχέως αναπτυσσόμενο παράκτιο μέτωπο της Αθήνας, με πολλαπλάσια προστιθέμενη αξία, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ έχει υπογράψει Σύμβαση Παραχώρησης για το δικαίωμα χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου για περίοδο 40 ετών, με δικαίωμα αμοιβαίας παράτασης για άλλα 10 χρόνια.
Πώς θα γίνει η Νέα Μαρίνα Αλίμου
Το πλάνο ανάπτυξης της Μαρίνας Αλίμου από την ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ και την REDS, προβλέπει τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ελκυστικού πόλου αναψυχής.
Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, έκτασης προβλέπεται η ανάπτυξη περίπου 18.000 τ.μ. σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν χρήσεις εστίασης, ξενοδοχειακών υπηρεσιών, γραφείων και εμπορίου. Ο περιβάλλοντας χώρος της μαρίνας θα αποτελέσει έναν ευχάριστο παραθαλάσσιο προορισμό αναψυχής, ανοικτό στο κοινό και διαμορφωμένο με τρόπο φιλικό στον πεζό και το ποδήλατο.
Σύμφωνα με τα σχέδια της ανάπτυξης, η διαμόρφωση του χώρου θα περιλαμβάνει εκτεταμένους χώρους πρασίνου, πλατειών, πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, θα αυξηθούν σημαντικά και οι χώροι στάθμευσης.
Παράλληλα, θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους ελλιμενιζόμενους ιδιοκτήτες σκαφών ώστε η Μαρίνα Αλίμου να αποτελέσει μία από τις πιο σύγχρονες μαρίνες της Μεσογείου.
Τα σχέδια για το ξενοδοχείο
Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, στα έργα της χερσαίας ζώνης περιλαμβάνεται και η δημιουργία ξενοδοχείου.
Όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν η διοίκηση της REDS., θα είναι μικρό σε μέγεθος με δυναμικότητα 60 με 100 δωματίων,
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα που περιλαμβάνει χώρο εστίασης και αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και ο χώρος χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών (καθώς και ορισμένες χρήσεις διοίκησης και λειτουργίας της μαρίνας, όπως ο πύργος ελέγχου και χώροι υγιεινής) χωροθετούνται επί του βορειοδυτικού τμήματος της χερσαίας ζώνης της μαρίνας.
Η χερσαία αυτή έκταση, που διαμορφώθηκε στο παρελθόν με επιχώσεις επί θαλασσίου χώρου, έχει τη μορφή χερσονήσου καθώς βρέχεται από τα βόρεια, δυτικά και νότια από θάλασσα (με τη νότια πλευρά της να είναι σε επαφή με τη λιμενολεκάνη).
Πρόκειται στο σύνολό της για την πλέον απομακρυσμένη περιοχή της χερσαίας ζώνης της μαρίνας, θέση που συνάδει με τη λειτουργία των εν λόγω εγκαταστάσεων, τόσο για λόγους άνεσης (περιορισμός της όχλησης των ενοίκων του ξενοδοχείου από το κοινό) όσο και ασφάλειας.
Η αποφυγή όχλησης στη γειτονία μεταξύ χώρου χερσαίας απόθεσης και ξενοδοχειακού συγκροτήματος, επιτυγχάνεται μέσω της μεταξύ τους υψομετρικής διαφοράς και της υψηλής φύτευσης στο όριο των δύο χρήσεων.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV