Newsroom

Το Δήμο Πετρούπολης επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη την Αττική, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, αλλά και να συζητήσει με πολίτες για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Κατά την περιοδεία του στην Πετρούπολη ο κ. Πατούλης μετέβη στο έργο ανάπλασης του παλαιού Καμινιού της πόλης, ένα έργο που είχε σταματήσει λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, αλλά επανεκκινήθηκε και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, κατόπιν σχετικών στοχευμένων ενεργειών της Περιφέρειας, επισκέφθηκε τον Πρότυπο βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης ο οποίος εγκαινιάστηκε πρόσφατα αλλά και το Άλσος Αγ. Δημητρίου όπου σύντομα ξεκινούν σημαντικά έργα ανάπλασης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Πετρούπολης Σ. Βλάχο, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, με τον οποίο και συζήτησε για τα έργα που υλοποιούνται αλλά και αυτά που σχεδιάζονται στην πόλη.

Ο κ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του συνοδευόταν, εκτός από τον Δήμαρχο Πετρούπολης,  από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Χ. Αλεξανδράτο και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλο.

Γ. Πατούλης: «Το παλιό Καμίνι της πόλης σύντομα θα γίνει ένα εμβληματικό πολιτιστικό τοπόσημο της πόλης- Μέσα Σεπτεμβρίου παραδίδεται το έργο»

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη ήταν τα υπό εξέλιξη έργα ανάπλασης και αναβάθμισης του παλαιού Καμινιού Πετρούπολης αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Επισημαίνεται πως ο χώρος έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως νεότερο μνημείο.  Πρόκειται για ένα έργο το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με ίδιους πόρους, ύψους 2.5 εκ. ευρώ, μέσω σχετικής προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας. Ειδικότερα όπως ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, γίνονται εργασίες στατικής ενίσχυσης της καμινάδας, φωτισμού και ανάπλασης του μνημείου αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.

«Η πόλη αλλάζει όψη, γίνεται πιο λειτουργική»

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το 13ο Βιοκλιματικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Πετρούπολης, ο οποίος υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1.9 εκ. ευρώ και εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες. Πρόκειται για ένα πρότυπο, σύγχρονο παιδικό σταθμό, ο οποίος φιλοξενεί με ασφάλεια πάνω από 50 παιδιά σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους 950 τ.μ. και είναι εφοδιασμένος με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Επισημαίνεται πως αναγνωρίζοντας τις ανάγκες για σχολικές υποδομές στην Πετρούπολη, πρόσφατα υπεγράφη και η απόφαση  χρηματοδότησης για την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης. Πρόκειται για ένα έργο  με προϋπολογισμό 1.120.000 ευρώ και δικαιούχο την Κτιριακές Υποδομές ΚΤΥΠ ΑΕ, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν της υπογραφής ένταξης της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Ακολούθως ο κ. Πατούλης μετέβη στο Άλσος Αγ. Δημητρίου όπου σε περίπου δύο μήνες θα ξεκινήσουν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ύψους περίπου 1.6 εκ. ευρώ, σημαντικά έργα ανάπλασης και αναβάθμισης τα οποία θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων και την κατασκευή 2 σύγχρονων παιδικών χαρών.

Πάνω από 18 εκ. ευρώ, για  έργα, δράσεις & μελέτες στο Δήμο Πετρούπολης

Στη Πετρούπολη υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 18.026.741,93 ευρώ, τα εξής έργα:

 1. Ανακατασκευή γηπέδων τένις 77.603,00 ευρώ
 2. Κατασκευή δρόμων από μπετόν σε οδούς με έντονη κατωφέρεια 451.628,00 ευρώ
 3. Ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους 1.100.000,00 ευρώ
 4. Αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού σε λεωφοριόδρομους 880.670,00 ευρώ
 5. Συντήρηση κλειστών γυμναστηρίων 150.000,00 ευρώ
 6. Κατασκευή παιδικού σταθμού 1.965.854,00 ευρώ (ολοκληρώθηκε)
 7. Αστικές αναπλάσεις (ανακατασκευές, συντηρήσεις και προμήθεια εξοπλισμού σε υφιστάμενες παιδικές χαρές για την πιστοποίηση καταλληλότητας) 499.580,00 ευρώ (ολοκληρώθηκε)
 8. Εφαρμογή αποκατάστασης και αξιοποίησης παλαιού καμινιού Πετρούπολης και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου 2.535.000,00 ευρώ (εκτελείται)
 9. Μελέτη αποκατάστασης πρανών στο πρώην λατομείο «Γρηγορίου» 26.345,93 ευρώ ( έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Δήμο, σε αναμονή αναδόχου)
 10. Αστική ανάπλαση άλσους Αγ. Δημητρίου 1.599.600,00 ευρώ (έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Δήμο, σε αναμονή αναδόχου)
 11. Διαμόρφωση πρανών στο Δημοτικό Στάδιο Πετρούπολης 4.588.000,00 ευρώ (στο στάδιο ωρίμανσης)
 12. Ενεργειακή και βιοκλιματική αναβάθμιση και βελτίωση της βατότητας πεζοδρομίων 3.724.000,00 ευρώ (στο στάδιο ωρίμανσης)
 13. Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των υποδομών των αθλητικών χώρων Αλκυών και Γρηγορίου 250.000,00 ευρώ (στο στάδιο ωρίμανσης)

Από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 (4,5 εκατ. ευρώ)

Ανέγερση Βρεφικού Σταθμού στο ΟΤ 221 του Δήμου Πετρούπολης Προϋπολογισμού 1.473.483,00 € (Ολοκληρωμένο)

Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων υποδομών εκπαίδευσης δια βίου μάθησης στο Δήμο Πετρούπολης Προϋπολογισμού  384.337,00 € (Ολοκληρωμένο)

Επέκταση – Αναβάθμιση Παιδικών Σταθμών Δήμου Πετρούπολης 61.070,00 €  (Ολοκληρωμένο)

Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας (Διαδ/κά Κοιν. Δίκτυα “ΦΡΟΝΤΙΖΩ” &”ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”) στον Δήμο Πετρούπολης (δράσεις 1: Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας & 2: Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης) Προϋπολογισμός 749.654,00 € (Σε εξέλιξη)

Δομές Παροχής Βασικών Αγάθων (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο)  προϋπολογισμού  507.880,00 € (Σε εξέλιξη)

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πετρούπολης προϋπολογισμού 475.652,00 € (Σε εξέλιξη)

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες και Δράσεις Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Διακρίσεων, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής και Κοινωνικής Ένταξης των Ειδικών και Ευάλωτων Ομάδων του Δήμου Πετρούπολης, προϋπολογισμού 431.067,00 € (Σε εξέλιξη)

Γραφείο Προώθησης της Απασχόλησης στο Δήμο Πετρούπολης, προϋπολογισμού 399.710,00 € (Σε εξέλιξη)

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

 • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
 • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
 • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV