Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Σε όλη την Ελλάδα επενδύει ο ισραηλινός όμιλος Brown Hotels

Δημοσιεύθηκε

στις

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Isla Brown Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους - Πηγή: Brown Hotels
Πηγή: Brown Hotels

Συνεχίζει να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική τουριστική αγορά και την αγορά ακινήτων η γνωστή αλυσίδα Brown Hotels ισραηλινών συμφερόντων, καθώς πέρα από την περιοχή της Αθήνας και της ευρύτερης Αττικής στην οποία δραστηριοποιείται έχει αναπτύξει επενδυτικό πλάνο για διάφορες ελκυστικές επενδυτικά περιοχές της χώρας.

Κορινθία 

Στις εκτός Αττικής επενδύσεις η Brown έχει επενδύσει στην περιοχή της Κορινθίας και συγκεκριμένα στους Αγίους Θεοδώρους, όπου τον Απρίλιο του 2022 αναμένεται να ανοίξει το ανακαινισμένο Brown Beach Corinthia, πρώην “Χανικιάν”, του οποίου την αρχιτεκτονική μελέτη έχει αναλάβει το γραφείο Elastic Architects και το οποίο θα διαθέτει 116 δωμάτια αλλά και 110 bungalows.

Η ξενοδοχειακή μονάδα “Χανικιάν¨ είχε λειτουργήσει αρχικά το 1970 από ιδρυτές Αρμενικής καταγωγής αλλά το 1988 μετά από μια πτωτική πορεία της μονάδας πέρασε σε άλλη διοίκηση και τελικά το 2001 η μονάδα έκλεισε και παρέμεινε κλειστή μέχρι την εξαγορά από την αλυσίδα Brown.

Ωστόσο οι επενδυτικές ενέργειες της ξενοδοχειακής αλυδίδας δεν περιορίζονται στην Κορινθία. Πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον του ομίλου ο οποίος έχει προχωρήσει σε αξιοποίηση και άλλων τουριστικών προορισμών.

Θεσσαλονίκη

Η πόλη της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να λείπει από το χαρτοφυλάκιο της αλυσίδας Brown η οποία αποτελεί πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες κατά την διάρκεια όλων των εποχών του χρόνου.

Ο Όμιλος υλοποιεί επενδύσεις στην Θεσσαλονίκη ανακαινίζοντας και ανακατασκευάζοντας δύο διατηρητέα κτίρια της πόλης σε μονάδες φιλοξενίας.

Η μία ανακατασκευή αφορά το πρώην ξενοδοχείο “Βιέννη” το οποίο χτίστηκε το 1930 και εξαγοράστηκε από τον όμιλο για 3,5 εκατ. Ευρώ και το οποίο βρίσκεται στην οδό Εγνατίας 2-4. Με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής το ξενοδοχείο θα διαθέτει πλέον 77 δωμάτια.

Η δεύτερη μετατροπή είναι του κτιρίου της Καπναποθήκης Μιχαηλίδη επίσης του 1930 το οποίο μετά το πέρας της ανακαίνισης θα αποτελεί ξενοδοχειακή μονάδα δυνατότητας 40 δωματίων αλλά και 4 σουιτών.

Νησιά

Από την επέκταση της της Brown Hotels στη χώρα δεν μπορούσαν παρά να συμπεριλαμβάνονται και οι νησιωτικοί προορισμοί της Ελλάδας για τους οποίους είναι παγκοσμίως γνωστή η χώρα.

Στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Brown συμπεριλαμβάνονται προορισμοί όπως η Μύκονος, η Κέρκυρα και τα Χανιά. Στο νησί της Μυκόνου ο όμιλος έχει ήδη προχωρήσει στην απόκτηση boutique ξενοδοχείου ενώ για την Κέρκυρα στα μελλοντικά πλάνα της αλυσίδας είναι η επέκταση στο νησί με παραπάνω από ένα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας το ξενοδοχείο Brown Hotel στην Κέρκυρα θα ανοίξει τις πύλες του τον Μάιο του 2022

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ξενοδοχειακή αλυσίδα έχει συμπεριλάβει στα επενδυτικά της πλάνα προς αξιοποίηση και το νησί της Κύπρου το οποίο αποτελεί σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης και βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά στην έδρα του ομίλου, το Ισραήλ.

Το προφίλ του Ομίλου 

Η αλυσίδα Brown Hotels ιδρυθείσα το 2010 από τους Leon Avigad και Nitzan Perry έχει ως έδρα της το Τελ Αβίβ και έχει στην κατοχή της μερικές από τα πιο αναγνωρίσιμα συγκροτήματα διαμονής σε παγκόσμιο επίπεδο όπως το Brown TLV, το Brown Beach House, το Poli House αλλλά και το νέο DAVE στο Τελ Αβίβ.

Επίσης διαθέτει τη Villa Brown και τη Villa Ba’Moshava στην πόλη της Ιερουσαλήμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ξενοδοχειακός όμιλος διαχειρίζεται και το Brown Beach House Croatia στην Κροατία.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το πλάνο του ομίλου να επεκτείνει τις δραστηριότητες του μέχρι το τέλος του 2023 στην Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας πάντα υπόψη τις πιθανές καθυστερήσεις που προκαλεί στον κατασκευαστικό τομέα η πανδημία της νόσου του Covid-19.

Η βασική ιδεολογία της αλυσίδας Brown έχει τα θεμέλιά της στην αφοσίωση και την εξυπηρέτηση, αλλά και στο συνδυασμό της καινοτομίας με την αυθεντικότητα ενώ ο προσανατολισμός των ιδρυτών της ήταν εξαρχής να φέρουν σε επαφή τους τουρίστες και επισκέπτες των μονάδων με την αυθεντικότητα της κουλτούρας της κάθε πόλης και της νυχτερινής ζωής της.

Αποτέλεσμα της αφοσίωσης του ομίλου σε αυτή του την ιδεολογία είναι τα ξενοδοχεία  και οι ιδιοκτησίες Brown να έχουν προταθεί από πολλά κορυφαία περιοδικά και εκδόσεις lifestyle στον κόσμο όπως είναι η Vogue, οι New York Times, το National Geographic και πολλά άλλα.

Advertisement
Advertisement

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα