Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Σε νέες οικιστικές επενδύσεις προχωρούν Ισραηλινοί επενδυτές στην Θεσσαλονίκη  

Δημοσιεύθηκε

στις

Φωτογραφία Αρχείου-Πηγή: Canva
Πηγή: Canva

Οι Ισραηλινοί επιχειρηματίες Gal Rubin και Tzach Vertzberger οι οποίοι ήρθαν στην Θεσσαλονίκη πριν 5 χρόνια ξεκινάνε διαδικασίες υλοποίησης νέων επενδύσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας. 

Η εταιρεία έχει επενδύσει από το 2018 σε ακίνητα της πόλης τα οποία αποτελούνταν από παλαιά εμπορικά κτίρια και βιοτεχνίες της πόλης τα οποία μετατράπηκαν σε σύγχρονα διαμερίσματα, είτε studios είτε μεγαλύτερα τα οποία ενοικιάστηκαν. 

Η επένδυση επί της Βασιλίσσης Όλγας

Πρόσφατα η εταιρεία progreece των Ισραηλινών επενδυτών προχώρησε στην αγορά πολυκατοικίας επί της Βασιλίσσης Όλγας στον αριθμό 188 για 2,2 εκατ. ευρώ, την οποία σκοπεύουν να αναπλάσουν και πάλι σε σύγχρονες κατοικίες τουλάχιστον 30 διαμερισμάτων. 

Τα έργα για αυτή την επένδυση θα ξεκινήσουν σε 3 μήνες σύμφωνα με την εταιρεία ενώ η ολοκλήρωση του έργου θα λάβει χώρα στα τέλη Μαΐου του 2023. 

Η ανάπλαση του κτιρίου επί της Βασιλίσσης Όλγας θα κοστίσει περί το ένα εκατομμύριο ευρώ και σκοπός της ανάπλασης είναι η ενοικίαση των διαμερισμάτων στο μέλλον και αργότερα δεν αποκλείεται και η πώληση ορισμένων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το project ονομάζεται Villa 8 με το οκτώ να παραπέμπει στο σύμβολο του απείρου και αυτό διότι η εταιρεία θέλει να συνδέσει την παρουσία της με την μακραίωνη παρουσία της εβραϊκής κοινότητας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Το ακίνητο στην Μοναστηρίου 

Επίσης η progreece προχωράει και σε δεύτερη αγορά πολυκατοικίας στην Θεσσαλονίκη στην οδό Μοναστηρίου, έκτασης 2.200 τετραγωνικών μέτρων στην οποία μετά από ανάπλαση, η οποία μαζί με την αγορά θα κοστίσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ, θα δημιουργηθούν άλλα 36 διαμερίσματα τα οποία θα απευθύνονται στην φοιτητική αγορά και για αυτόν το λόγο θα είναι και επιπλωμένα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας το έργο στην οδό Μοναστηρίου εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο επίσης στα τέλη του Μαΐου του 2023.  

Ο Gal Robin αναφέρθηκε στην τεράστια προοπτική ανάπτυξης που βλέπει στην Θεσσαλονίκη η οποία τραβάει ήδη πληθώρα επενδυτών από το Ισραήλ ενώ σημείωσε ότι αλλαγή στάσης από τις ελληνικές τράπεζες θα υπάρξει πιθανότατα στο άμεσο μέλλον καθώς ως τώρα είχε αρνητική στάση για συνεργασία με μη Έλληνες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 200 διαμερίσματα που έχει δημιουργήσει ήδη η εταιρεία έχουν ήδη πουληθεί, κάτι που αποδεικνύει το επιτυχημένο επιχειρηματικό της πλάνο. 

Η άνοδος του κόστους των δομικών υλικών και κατ’ επέκταση η άνοδος του κόστους των κατασκευών δεν θα επηρεάσει αρνητικά την αγορά ακινήτων σύμφωνα με την εταιρεία καθώς η οικονομία της πόλης συνεχίζει να ανεβαίνει οπότε και τα ενοίκια θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία δίνοντας  ικανοποιητικές αποδόσεις. 

Το προφίλ της progreece 

Ιδρυτές της progreece είναι οι Gal Rubin και Tzach Vertzberger με την αγορά ακινήτων και επενδύσεων να ξεκινά από τους ίδιους το 2018 στην Θεσσαλονίκη

Το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας της επιτρέπει να συγκεντρώνει την ανακαίνιση πολλών ακινήτων σε ένα μικρό εύρος, κάτι που την βοηθά να ελέγχει όλα τα έργα ταυτόχρονα

Ένα μεγάλο μέρος του προκαταρκτικού έργου ήταν να δημιουργηθεί μια βάση και υποδομή αρκετά ισχυρή ώστε να επωφεληθεί από τη σύντομη περίοδο στη Θεσσαλονίκη κατά την οποία οι τιμές είναι πολύ ευνοϊκές και ταιριάζουν με τη στρατηγική της εταιρείας ώστε να μπορεί να επενδύσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα γίνεται και να συνεχίσει να δίνει όσο πιο κερδοφόρο προϊόν μπορεί.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα